Dator > Hur berätta om min dator är usb 1 eller 2?

 • Hur berätta om min dator är usb 1 eller 2?


 • Enligt Allt USB, USB 1. 0 och 1. 1-enheter överföra data cirka 40 gånger långsammare än USB 2. 0. Större filer, som filmer, kan ta upp mer än 8 miljarder bitar (1 GB). Således är det lätt att se varför överföra sådana filer på 480 miljoner bitar per sekund (USB 2. 0) är att föredra att göra detta till 12 miljoner bitar per sekund (USB 1. 1). Men för en USB 2. 0-enhet att prestera på högsta hastighet, måste datorn stödja 2. 0-specifikationen

  Windows


  1.
  Titta på din USB-portar, eftersom de kan märkas 1. 0, 1. 1 eller 2. 0. Kom ihåg att du kan ha portar på framsidan och baksidan paneler av din dator, och de kan arbeta i olika hastigheter. Om dina portar inte är märkta fortsätta till steg 2.
  2.
  Högerklicka på "Den här datorn"-ikonen på skrivbordet. Om ikonen inte är där, leta efter det i menyn "Start" som ligger i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
  3.
  Välj "Egenskaper" från menyn alternativ .
  4.
  Klicka på fliken "Maskinvara".
  5.
  Välj "Enhetshanteraren" från de tillgängliga alternativen.

  6.
  Klicka på "+" symbolen bredvid alternativet "USB-styrenheter. " Detta visar en lista över USB-styrenheter.
  7.
  Om någon av dessa listobjekt innehålla ordet "Enhanced", till exempel "Standard Enhanced PCI till USB Host Controller" eller om de anger "USB2" eller "USB 2. 0" och sedan ditt system stöder USB 2. 0.

  Macintosh


  1.
  Titta på din USB-portar, eftersom de kan märkas 1. 0, 1,1 eller 2,0. Kom ihåg att du kan ha portar på framsidan och baksidan paneler av din dator, och de kan arbeta i olika hastigheter. Om dina portar inte är märkta fortsätta till steg 2.
  2.
  Klicka på Apple-ikonen längst till vänster i verktygsfältet längst upp på skärmen och välj "Om denna Mac "från de olika menyalternativen.
  3.
  Klicka på" Mer info ". Detta visar ett fönster med information om ditt system. I menyn till vänster finns en lista över hårdvara, nätverk och profiler programvara. Huvudfönstret till höger visar detaljer om dessa poster.
  4.
  Välj "USB" i menyn till vänster. Välj sedan "USB High-Speed Bus" eller något alternativ som innehåller orden "High-speed" i menyn till höger. Titta i fönstret under den här menyn för "Speed". Om hastigheten är "480 Mb /sek," din dator stöder USB 2. 0.
  5.
  Om du inte ser "USB High-Speed Bus", klicka på alla alternativ att läsa "USB Bus" och titta på info under "Speed". Om alla är "12 Mb /sek," din dator inte stödjer USB 2. 0.

  Tips och varningar


 • Etiketter på USB-enheter kan vara missvisande. Produkter som är märkta som "full hastighet" eller "2. 0 kompatibel" kan fungera i USB 2. 0-tider, men de verkar USB 1. 1-hastighet. Produkter som är märkta "Hi-speed" arbeta på 2,0 hastigheter. När du är osäker, kom ihåg att 1,1 har en effekt på 12 Mbit /s och 2,0, på 480 Mbps.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:historia av datorer och internet

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en Dell Inspiron 1501
 • hur till återvinna foton från ett CF-kort
 • hur du formaterar en 4 gigabyte SD-kort
 • hur man kan förlänga batteritiden på laddningsbara bärbara batterier
 • hur man byta en Comcast modem
 • hur man återställa raderade e-postmeddelanden på en Mac
 • vad är sata hd?
 • datorskärmen säkerhetsfrågor
 • Inaktivera det trådlösa på en Eee PC
 • hur man bränner JPEG-filer till en DVD