Dator > hur man öppnar en iBook G4 för logikkortet

 • hur man öppnar en iBook G4 för logikkortet


 • IBook G4 är en kompakt och kompetent Apple bärbar dator som kan användare fortfarande ha nytta av. Du kan öppna en iBook G4 för att exponera logikkortet för att lägga till eller uppgradera komponenter fäst vid den. Förfarandet är enkelt, om lite delaktig, och kräver några verktyg flesta hushållen inte kommer att ha, men som kan förvärvas från en hobby butik eller järnaffär. Öppning av iBook G4 på egen hand bryter mot någon Apple garanti som fortfarande kan vara på plats

  Du behöver:.
  Mjuk trasa
  # 8 Torx skruvmejsel. .
  Stjärnskruvmejsel.
  Phillips juvelerares skruvmejsel.
  Flat kanter skruvmejsel.


  1.
  Lägg en mjuk trasa på ett bord. Ta några kablar bifogas iBook G4. Placera iBook G4 nedåt på en mjuk trasa. Tryck batteriet-spärren med fingrarna. Dra ut batteriet ur batterifacket. Släpp batteri-spärren.
  2.
  Sätt spetsen på Phillips juvelerares skruvmejsel under kanten på en av de tre gummerade fötter i botten av iBook G4. Lyser upp på toppen av Phillips juvelerares lossa foten. Dra foten av med fingrarna. Upprepa proceduren med de andra två gummifötterna.
  3.
  Ta bort skruvarna från under gummifötterna med stjärnskruvmejsel. Dra skruvarna med fingrarna. Dra metallen skär under skruvarna ut med fingrarna.
  4.
  Vänd iBook G4 över. Öppna locket. Rotera iBook G4 så att musmattan är vänd mot dig. Dra tangentbordet från iBook G4 med fingrarna.
  5.
  Dra antennen kontakten ur trådlöst AirPort-kort som är på vänster sida av iBook G4, med hjälp av fingrarna. Skjut trådlösa AirPort-kortet ur kortplatsen det är i.
  6.
  Bort de fyra skruvarna runt flygplatsen facket med Phillips juvelerares skruvmejsel. Tryck in de två flikarna på var sida om minnesplatser sitter bredvid flygplatsen facket borta från varandra. Dra de två minneschip av de två minneskortplatser med fingrarna.
  7.
  Placera toppen av det fasta kanter skruvmejsel bredvid skruven högst upp på flygplatsen kortplatsen omdirigera magneten dolda på undersidan. Ta bort skruven med Phillips juvelerares skruvmejsel samtidigt toppen på platt-kantade skruvmejsel på plats. Ta det platta kanter skruvmejsel. Dra flygplatsen facket utanför iBook G4.
  8.
  Ta bort skruvarna från de fyra exponerade hörn som var under flygplatsen facket med Phillips juvelerares skruvmejsel. Ta bort de två skruvarna från den högra sidan där flygplatsen facket var med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  9.
  Stäng locket. Vänd iBook G4 över. Ta bort de tre exponerade skruvar med Torx skruvmejsel. Avlägsna de två skruvarna från insidan av batterifacket med Phillips juvelerares skruvmejsel. Ta bort skruvarna från kanten av batterifacket med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  10.
  In spetsen på den platta kanter skruvmejsel på sidorna av batterifacket. Lyft upp på toppen av det fasta kanter och lossa på batterifacket. Fortsätt att lyfta upp på toppen att lossa botten från det övre skalet.
  Elva.
  In spetsen på den platta kanter skruvmejsel i ett hörn av botten av iBook G4. Lyft upp på toppen av det fasta kanter lossa bottnen från det övre skalet. Upprepa denna procedur på de tre övriga hörnen av iBook G4.
  12.
  Sätt spetsen på Phillips juvelerares skruvmejsel i en av de två krokar inuti batterifacket. Lyft upp på spetsen av Phillips juvelerares skruvmejsel för att lossa kroken. Upprepa med den andra kroken. Dra den nedre panelen från iBook G4 med fingrarna. Vänd iBook G4 över.
  13.
  Försiktigt lyfta locket. Sätt spetsen på Phillips juvelerares skruvmejsel i sidan av iBook G4 bredvid strömanslutningen. Lyft upp på spetsen av Phillips juvelerares skruvmejsel för att lossa på strömanslutningen. Lyft den övre panelen från iBook G4, noga med att inte koppla bort kabeln överbryggande mellan den och logikkortet på iBook G4.
  Fjorton.
  Koppla de två kontakterna från logikkortet med hjälp av fingrarna. Ta bort den övre panelen från iBook G4. Koppla ljudet anslutningskabeln från den övre panelen med dina fingrar.
  15.
  Ta bort de 14 skruvarna från hela logikkortet och kretskort på iBook G4 med Torx skruvmejsel. Dra de två metall sidokontakt blockerar varje sida av iBook G4 med fingrarna.
  16.
  Ta bort tejpen på höger sida av iBook G4 med fingrarna. Ta bort metallplåten som har utsatts magnet på den och är nära toppen av iBook G4 mittemot "iBook G4"-logotypen.
  17.
  Dra av metall bar över hårddisk med fingrarna. Skjut hårddisken facket ur facket det är i. Lossa kontakten från baksidan av hårddisken.
  18.
  Bort de fyra skruvarna från hela hårddisken med Torx skruvmejsel för att skilja enheten från hårddisken facket.

  tips och varningar


 • en antistatisk bandet kommer att hålla statisk elektricitet från att skada de inre delarna av iBook G4.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man byter en Dell 6000 LCD och bakgrundsbelysning

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar DVD-enheten på en Quicksilver PowerMac G4
 • hur du lägger till ett AirPort-kort till en iMac
 • hur du automatiskt säkerhetskopiera en bärbar hårddisk
 • hur man kan få BIOS på en hp pavilion bärbar dator
 • hur man installerar lösenordsskydd för en bärbar hårddisk
 • hur man byter Compaq Computer batterier
 • hur man installerar en HP Deskjet 3900-serien
 • hur man startar en Acer Aspire One
 • hur man blinkar bios fil med ett usb-minne
 • hur man rengör skrivhuvudet i en hp 1200