Dator > hur man byter en Dell 6000 LCD och bakgrundsbelysning

 • hur man byter en Dell 6000 LCD och bakgrundsbelysning


 • Bakgrundsbelysningen av en bärbar dators flytande kristaller (LCD) skärm är en belysningsanordning som låter dig visa bilder, video och grafik. Bakgrundsbelysningen glödlampa kan bränna ut efter lång användning. När det börjar brinna ut, kommer din Dell 6000 LCD-skärm dim, och så småningom kommer att gå mörk. Byta glödlampa är inte svårt men du måste ta bort LCD-skärmen från din bärbara dator för att få tillgång till den utbrända bakgrundsbelysning glödlampan

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Liten, platt skruvmejsel.


  1.
  Placera den bärbara datorn på ett plant underlag. Stäng av datorn och stänger LCD-panelen. Koppla ur alla strömkällor. Detta inkluderar att koppla loss nätsladden, och ta ut batteriet och all kringutrustning. Låt ca 15 minuter för den bärbara datorn för att svalna.
  2.
  Placera den bärbara datorn uppåt. Sätt in en platt skruvmejsel i den högra sidan av LCD gångjärnsskyddet, som är en tunn remsa av plast som ligger mellan LCD-skärm och tangentbord montering. Den spänner över hela bredden på den bärbara datorn, som täcker LCD-gångjärnen. Bänd upp gångjärnsskyddet medan du arbetar dig fram till den vänstra sidan av den bärbara datorn tills gångjärnsskyddet tas bort.
  3.
  Ta bort de två Phillips-skruvar bakifrån den översta raden i tangenterna på tangentbordet. Ta tag i övre kanten av den bärbara datorn och placera ansiktet ner över palm-och viloplats som den bärbara datorn topp hölje. Koppla bort tangentbordet bandkabeln från dess kontakt på moderkortet. Ta bort moderkortet från den bärbara datorn.
  4.
  Leta LCD-video kabel som är ansluten till vänster på LCD-skärmen. Följ kabeln med fingrarna i kabelns kontakten på moderkortet och koppla loss kabeln. Gör samma sak med de två antennkablarna kommer ut ur den högra sidan av skärmen.
  5.
  Ta tag i baksidan av LCD-panel med en hand att hålla den på plats. Med den andra handen, använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna från varje LCD gångjärnet. Lyft LCD-skärm av den bärbara datorn bas. Placera den på en plan yta med skärmen vänd uppåt.
  6.
  Ta bort de sex gummi skruven täcker från frontpanelen på den bärbara datorn med en liten, platt skruvmejsel. Ta bort de sex Phillips-skruvar säkra panelen till LCD församlingen. Ta bort frontpanelen och lägg den åt sidan.
  7.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvarna från varje sida av skärmen. Ta tag i kanterna utan att vidröra framsidan av LCD-skärmen. Lyft skärmen ur baksidan och placera skärmen nedåt på en ren handduk eller trasa.
  8.
  Ta bort alla klibbiga folie tejp från baksidan av LCD-skärmen. Leta reda på lite tider längs yttre kanten av skärmen. Sätt en liten, platt skruvmejsel i skårorna för att bända bort baksidan av skärmen. Lyft bakgrundsbelysningen av LCD-skärmen, och rubba bakgrundsbelysningen kablar från skärmen överföringsmetoder. Ta bort bakgrundsbelysning och ställ den åt sidan.
  9.
  Omvänd denna procedur för att installera den nya bakgrundsbelysningen och LCD-skärmen.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man rengör skrivhuvudet i en hp 1200

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar ett GeForce 5200
 • skäl att använda musmattor
 • hur man byter minne på en IBM Thinkpad T42
 • hur man använder en bärbar dator mus
 • hur du lägger upp foton från en telefon till en Mac
 • hur man kan återställa en Toshiba laptop från hårddisken
 • hur man byter batteri i en IBM Thinkpad 600E
 • Hur man använder en 2-portars KVM-switch
 • hur man installerar en HP psc 1350v skrivare
 • hur du aktiverar på dubbelsidighet LaserJet 8000