Dator > hur du ställer in ett labb skola dator

 • hur du ställer in ett labb skola dator


 • Skolan datorsalar tillåter eleverna att arbeta med forskningsprojekt och lära sig att använda datorer. Du har förmodligen en uppfattning om hur de fungerar om du har använt en dator labb innan. Sammanfattningsvis består en datorsal av stationära datorer, skrivare, servrar och nätverksutrustning. Du måste ha en bakgrund som arbetar med datorer att fullgöra denna uppgift på rätt sätt på grund av de djupgående arbete. Du behöver också ha en budget från skolan tillgänglig förhand

  Du behöver:.
  Datorarbetsplatser.
  Server.
  Nätverk patch panel.
  Ethernet-kabel.
  Grenuttag.
  Skrivare.
  Serverracket.
  Skrivbord.
  High-speed Internet-anslutning.


  1.
  Montera panelen nätet lapp i serverracket. Fäst Internet-anslutning till patch panelen enligt kopplingsschemat på baksidan av panelen.
  2.
  Fäst en nätverkskabel från patchpanel till servern. Montera servern i serverracket. Du kan ställa in tornservrar nära räcket.
  3.
  Kör första installationen på servern. Installera "Domain Controller (Active Directory)" roll genom att klicka på "Lägg till eller ta bort en roll" från Server Manager. Välj ett namn för domänen när du uppmanas att under guiden.
  4.
  Sätt upp arbetsstationen datorer skrivbord. Anslut nätkablarna till grenuttag. Märk varje dator med ett nummer att hålla reda på dem.
  5.
  Mät och kapa Ethernet kabellängder för att köra från patchpanel till varje arbetsstation. Fäst anslutningarna till ändarna som kommer att ansluta till datorer.
  6.
  Splice den andra änden av Ethernet-kablar som är anslutna till arbetsstationerna i plåstret panelen. Märk anslutningen på plåstret panelen enligt arbetsstation nummer som du har tilldelat tidigare.
  7.
  Lägg till ett objekt för varje dator på servern i "Active Directory", samt användare som kommer att ansluta till servern. Använd en standard schema användarnamn, såsom efternamn följt av förnamn. Använda ett standardiserat lösenord mönster också.
  8.
  Ström på arbetsstationen datorer. Lägg dem i domänen under "Egenskaper för datorn. " Ange användarnamn och lösenord för domänen när du tillfrågas.
  9.
  Fäst skrivarens till servern. Installera "Utskriftsserver roll" i "Server Manager", och dela skrivaren på domänen.
  10.
  Installera ett antivirusprogram på varje arbetsstation. Detta är viktigt, eftersom du inte kan kontrollera varje webbplats som användare tillgång till.
  11.
  Installera Windows SteadyState på datorarbetsplatser. Detta är ett program som tar bort ändringar som användare och låser in de datorer begränsningar som du ställer in i konfigurationen. Lås ut användare från att kunna göra ändringar i antivirusprogram och uppdateringar.
  12.
  Gör en säkerhetskopia av en av arbetsplatserna med hjälp av ett program som Acronis True Image. Att ha en säkerhetskopia av arbetsstation konfigurationen kommer att kraftigt minska den tid det tar att fixa eller ersätta en dator och få den klar att användas igen.
  13.
  Göra en bild av servern i samma sätt som arbetsstation. Förvara dessa säkerhetskopior på en säker plats.

  Tips och varningar


 • Instruera användarna dator med klara riktlinjer om hur man använder datorerna utan att skada dem och hur man använder Internet på ett säkert sätt.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du kan få en laptop tillbaka till fabriksinställningarna

Relaterade artiklar


 • historien om bärbara Dell-datorer
 • hur man kalibrerar en Logitech joystick
 • hur man skapar webbplatssamling i SharePoint Server 2007
 • hur man hittar MAC-adressen för ditt kabelmodem
 • hur man byter RAM på en Acer Aspire 5102 wlmi
 • Hur berätta om min dator är usb 1 eller 2?
 • Felsökning FileMaker Server 9
 • hur man installerar en Epson Stylus CX5000 allt-i-ett-skrivare
 • Lägga till en delad skrivare till alla användare
 • hur till vända trådlöst på en Toshiba A45