Dator > hur du uppdaterar BIOS med ASUS p5gc

 • hur du uppdaterar BIOS med ASUS p5gc


 • Om din ASUS P5GC-baserad dator har problem maskinvarukompatibiliteten eller annan oförklarlig maskinvaruproblem, uppdatera BIOS på moderkortet vara en lösning. Även om ASUS avslutad produktion av P5GC serie moderkort under 2007, uppdaterad BIOS har släppts som skulle kunna hjälpa till att bota den hårdvara elände på datorn.  Men innan du kan uppdatera BIOS på din P5GC moderkort, måste du lära dig de exakta steg som behövs för att utföra uppgiften. Om du gör ett misstag vid uppdatering av BIOS på ditt moderkort, det kan göra moderkortet obrukbart.

  Du behöver:
  senaste BIOS-filen ändrad uppdatering för ASUS moderkort P5GC
  . Diskett.


  1.
  Bestäm det exakta modellnummer för din ASUS P5GC serien moderkort. Du kan hitta modellnumret på förpackningen som kom med moderkortet. Alternativt titta på ytan av moderkortet själv och leta reda på modellnummer. Modellnumret börjar med "P5GC" följt av ett tankstreck ("-") och en serie bokstäver (dvs. P5GC-MX/GBL). Detta är modellnumret på ditt moderkort.
  2.
  Direkt din webbläsare för att de viktigaste ASUS hemsida och klicka på "Global Support Site" under "Tjänster" fliken. När du är på ASUS support plats, typ exakt modellnummer ditt moderkort i sökrutan längst upp till höger på skärmen och trycka på "Enter"-knappen. Din webbläsare omdirigerar till en sida där du kan ladda ner den senaste BIOS-uppdateringen för din P5GC serien moderkort.
  3.
  Klicka på nedladdningslänken visas på nästa sida. På nästa skärm väljer du ditt operativsystem i listan och klicka på knappen "Sök".
  4.
  Se till att ditt operativsystem är den som anges i rullgardinsmenyn på nästa sida. Klicka på "BIOS"-länken. På nästa skärm klickar du på länken till BIOS-uppdatering med senaste release datum.
  5.
  Klicka på "Global" (ikon med en grön diskett) länk. Välj en mapp att spara filen i och ladda ner filen till din dator.
  6.
  Öppna mappen där du sparade BIOS-uppdateringsfilen. Markera uppdatera filen och sedan högerklicka på "Packa upp här" alternativet på popup-menyn för att skapa en ny okomprimerad fil. Ta bort den ursprungliga filen och skriv ner namnet på den nya filen på en bit papper.
  7.
  Markera okomprimerade BIOS uppdatering fil och tryck på "Ctrl" och "C" knappen samtidigt för att kopiera filen till Urklipp. Öppna "Den här datorn" och mata in en diskett i diskettenheten. Dubbelklicka på "A" Drive ikonen. Tryck på "Ctrl" och "V" samtidigt för att kopiera BIOS-filen till disketten.
  8.
  Starta om datorn och kontrollera att disketten är fortfarande i diskettenheten. Vänta på att datorn måste startas och tryck på "Alt" och "F2"-knapparna på samma gång medan datorn är att starta och utföra kontrollera systemets minne. Detta kommer att öppna EZ Flash program som ingår i den fasta programvaran i P5GC moderkortet.
  9.
  Tryck på "1" för att välja "Save Current BIOS till File" och tryck på " Enter ". Programmet kommer då att skriva den nuvarande BIOS-fil till disketten. Tryck på "Esc" tangenten för att lämna EZ Flash-programmet och starta om datorn.
  10.
  Starta EZ Flash programmet igen genom att trycka på "Alt" och "F2" nycklar under Power On Self Test (POST) eller systemets minne check.
  11.
  Tryck på "2" för att välja "Uppdatera BIOS Inklusive startblocket och ESCD" och tryck på "Enter "knappen. Skriv in namnet på BIOS filen från papper när du uppmanas att göra det. När de ombads att bekräfta att du vill uppdatera, tryck på "Y"-knappen.
  12.
  Vänta på EZ Flash verktyget att visa meddelandet "Uppdatera Main Bios samarbetsområdet. " Tryck på "Y"-knappen.
  13.
  Vänta medan EZ Flash program skriver över den aktuella BIOS-filen. När du ser bekräftelsen skärmen som anger uppdateringen är klar, tryck på valfri knapp för att avsluta verktyget. Datorn startas om.

  Tips och varningar


 • Om du vill återgå till de gamla BIOS-version, använd filen som EZ Flash utility sparas på diskett att blinka (uppdatera) BIOS igen.
 • Om ditt moderkort firmware inte innehåller de EZ Flash utility (de flesta gör), kan du hämta det från samma sida du hämtade BIOS-uppdateringsfilen.
 • När du flasha BIOS på P5GC, måste du återställa BIOS-inställningarna för datorn. För att åstadkomma detta genom att trycka på "Delete" så fort datorn startar för att starta. Du kan sedan gå in i BIOS området och justera inställningarna.
 • inte flasha BIOS om du inte är säker på att du måste göra det. Om datorn inte har problem bör du uppdatera inte BIOS bara så att du har den senaste versionen installerad. Ibland, nya releaser orsaka problem som inte tidigare var närvarande.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man ansluter en bärbar dator till en stationär PC via USB

Relaterade artiklar


 • hur man använder en pc firewire disken på en Mac
 • hur du ansluter högtalarna till ett ljudkort
 • hur du tar bort motorkåpan från en iMac
 • datorskärmen säkerhetsfrågor
 • specifikationer för en Dell Inspiron 531 dator
 • Inaktivera en dubbel display
 • hur man kan stoppa en dator fläkt
 • hur du formaterar en fet microSD-kort
 • hur man utför underhåll av skrivare på en HP LaserJet 9000 PCL 6
 • hur man använder en VHF-trådlös mikrofon med en dator