Dator > hur man blinkar bios fil med ett usb-minne

 • hur man blinkar bios fil med ett usb-minne


 • BIOS är bagageutrymmet firmware för din dator som innehåller grundläggande input och output kontroll information. BIOS som används som en kontrollmekanism för ditt system, som säkerställer att systemet bilagor fungera korrekt och dataflöden mellan anslutna systemkomponenter. Uppdatera BIOS kan uppdatera maskinvaran ditt system är kapabelt att använda, med ny teknik blir tillgänglig endast med nyare BIOS-versioner. Äldre system används en diskettenhet för att uppdatera BIOS-filen som finns inom systemet hårdvara, men på nyare system, är ett USB-minne som krävs för att säkert flash uppdateringarna till chip, vilket ger ett system uppdaterat med ny maskin tillägg.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Ficklampa.
  Internet-anslutning.
  USB-minne 4 GB eller mer.
  Windows Vista eller Windows 7 operativsystem.
  Papper.
  Pen.


  1.
  Hämta BIOS för moderkortet modell från moderkortet tillverkarens hemsida. Identifiera ditt moderkort maker genom att öppna ärendet och kontroll av moderkortet. Öppna fallet genom att skruva av motorkåpan från baksidan av målet och sedan dra av locket. Använd en ficklampa för ljus i höljet vid behov och söka på moderkortet för tillverkare och moderkort modell. Stäng och säkra fall täcka en gång moderkortet modellen bestäms.
  2.
  Sätt i USB-minnet i USB-kontakten på datorn och vänta tills Windows Vista eller Windows 7 att erkänna det med auto-install. När erkänd, du kan komma åt minne som du skulle någon annan enhet på datorn.
  3.
  Tryck på "Start" knappen för att öppna Start-menyn. Välj "Alla program" i menyn, välj sedan "Tillbehör" för att öppna Tillbehör menyn. Högerklicka på Kommandotolken, scrolla ner och välj "Kör som administratör" för att öppna en förhöjd kommandotolken.
  4.
  Skriv "DISKPART" följt av enter-knappen i högt kommandotolken för att starta Disk partition verktyg kommandoraden. Skriv "list disk" och tryck på "Enter" för att lista alla de aktiva diskarna med diskkapacitet på ditt system. Obs skivan för ditt USB-minne, identifieras vanligen med sin liten kapacitet i förhållande till de andra skivorna.
  5.
  Formatera USB-minne. Formatera minnet tar bort alla presentera information, så se till att du säkerhetskopiera allt på minnet du kan behöva. Skriv "SELECT DISK #," ersätter din USB antal stick disk för "#" tecken, och tryck på "Enter". Skriv "ren" och tryck på "Enter". Skriv "create partition primary" och tryck på "Enter". Typ "Välj Partition 1" och tryck på "Enter" för att välja den löpande primära partition för formatering. Typ "Aktiva" och klicka sedan på "Enter" för att se till att partitionen är aktiv. Formatera minnet genom att skriva "Format FS=NTFS" och trycka på "Enter". Vänta på att hålla sig till format och skriv sedan "Tilldela" och tryck på "Enter" för att ge USB-minnet nästa tillgängliga enhetsbeteckning. Skriv "exit" och tryck på "Enter" för att lämna partition verktyg.
  6.
  Placera Windows Vista eller Windows 7 skiva i skivenheten.
  7 .
  Typ "#: CD BOOT," ersätter din DVD-enhetsbeteckningen för "#" symbol och trycka på "Enter". Skriv "Bootsect. exe /NT60 #," ersätta USB-brev sticka enhet för "#" symbol och tryck på "Enter" för att göra ditt USB-minne bootable.
  8.
  Kopiera innehållet i Windows DVD till USB-minnet. Använd Windows disken Explorer för att dra och släppa innehåll DVD till minnet.
  9.
  Extrahera innehållet i BIOS-filen laddas ner från moderkortet platsen till boot av ditt USB-minne. Innehållet bör innefatta ett körbart program samt de specifika BIOS-filen. Skriv ned namnet för båda programmen för senare användning.
  10.
  Starta om datorn och tryck på "DEL" knappen under uppstarten systemet träda i ditt system BIOS.

  11.
  läses standardinställningarna BIOS-inställningar. Leta reda på enheten startsekvensen avsnitt i BIOS och ställa in USB-minnet som första boot-enhet för ditt system.
  tolv.
  Spara BIOS och fortsätter uppstart från ett USB-minne. Tryck på Function8 knapp för att välja boot val och väljer att starta till kommandotolken.
  13.
  Skriv in namnet i BIOS Flash-applikation, tryck mellanslag och skriv sedan Namnet på moderkortets BIOS att du blinkar till systemet, följt av att trycka på "Enter". Vänta på att programmet för att slutföra installationen.
  14.
  Starta om systemet och tryck på "DEL" för att gå system-BIOS. Kontrollera området system information för att BIOS-versionen tal motsvarar ditt nya BIOS-version nummer. Gå till startordningen avsnitt och ställa tillbaka till det normala startsekvensen. Spara och stäng från BIOS och starta ditt system normalt att använda det nyligen uppdaterade BIOS.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man definierar "DDR-minne"

Relaterade artiklar


 • historien om Atari 8 bitars datorer
 • hur man läser en 8 GB SD-kort
 • hur man ansluter ett externt kort USB Sound
 • hur man organiserar dator sladdar
 • hur man använder en usb för att öka prestandan i Windows XP
 • Avinstallera drivrutinerna till bildskärmen
 • typer av neutrondetektorer
 • hur man ansluter en extern TV-tuner kort till en bärbar dator
 • Felsökning inget ljud på min laptop med Windows XP
 • hur man kan minska bländning datorskärmen