Dator > hur du döljer en kolumn från FlexGrid i Visual Basic 6

 • hur du döljer en kolumn från FlexGrid i Visual Basic 6


 • Även Visual Basic 6 ( VB6 ) har ersatts av Visual Basic. Net rad programmering paket har VB6 fortfarande ett stort följande . En del av orsaken till detta är att VB6 är lättare att använda än sina . Net motsvarighet och har rönt ett brett utbud av användbara add-on -verktyg. Ett av dessa verktyg är FlexGrid kontroll , ursprungligen från VideoSoft (VS ) . Detta tillägg ger kraftfull kalkylbladsliknande funktioner för att VB6 på ett enkelt att använda paketet . En av de snygga finesser som tillhandahålls av VS FlexGrid kontroll är förmågan att dölja kolumner med data .
  1 .
  Start VB6 och ändra före skapade Form ( användargränssnitt fönster ) som du vill . Använda musen och egenskaper fönstret på nedre högra sidan , kan du ändra alla aspekter av formulär som storleken , titel och färger .
  2 .
  Ladda VS FlexGrid kontroll . Från " Project " -menyn , klicka på " Komponenter ". Du kommer att se en dialogruta med flera flikar . Välj "Kontroller" fliken och en lista på flera " Videosoft " produkter kommer att visas , varav en för " VSFlexGrid . " Välj den här kontrollen (sätt en kontroll i rutan bredvid den) och tryck på "OK " -knappen . Du bör nu se en ny ikon i kontrollerna verktyget remsa på vänster sida .
  3 .

  Välj den nya ikonen och rita en passande rutnät i formuläret . I det nedre högra rutan , ändra namnet på nätet för att " VS . " Högerklicka sedan på nätet och välj " Egenskaper " från pop -menyn . Du kommer att presenteras med en dialogruta med flera flikar som innehåller olika egenskaper ( t. ex. färg ) av nätet . Ändra någon av dessa egenskaper som du vill.
  4 .
  För teständamål skapa lite text rubriker för varje kolumn på nätet . Detta kan göras genom att dubbelklicka på formuläret ( någonstans men på nätet ) . Du kommer då till en kodning fönster där du kan ange kod som ska köras . Din markör visas insidan av lämpliga subrutin avsnitt . Inom denna subrutin , skriver följande :  VS. Row=0

  VS. Col=0

  VS. Text=" bil "  VS. Col=1

  VS. Text=" Ship "  VS . Col=2

  VS. Text=" Airplane "
  5 .
  Gå tillbaka till formuläret fönstret och skapa två knappar . Du kan göra detta genom att välja " CommandButton "-ikonen (ser ut som en knapp ) i kontrollerna band på vänster sida och sedan dra knapparna i formuläret. Använda rutan Egenskaper nere till höger sida , ändra beskrivningen för en knapp att "gömma" och den andra till " Visa ".
  6 .
  Dubbelklicka på knappen märkt " Dölj " och du kommer att tas till en kodning fönster med markören i lämplig subrutin . Skriv följande kod i att subrutinen :  VS. ColHidden (1)=True  samma sätt Dubbelklicka på knappen " Visa " och skriv in följande kod i den nya subrutinen :  VS. ColHidden (1)=False

  7 .
  Testa programmet genom att trycka på play -knappen ( den i sidled triangel som pekar ) på den övre horisontella verktygsraden . Det borde få upp formuläret med nätet och de två knapparna . Du bör se de tre första fälten i rutnätet märkta som "bil ", " Ship " och " Airplane . " När du trycker på knappen "Dölj" , bör du se " Ship "-kolumnen försvinner . Tryck på knappen "Visa" och du bör se kolumnen visas igen .


Previous:nothing Next:hur man packar upp en zip- fil i Java

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en server databas på Internet
 • hur man lär sig online python programmering
 • hur man skapar en csv -fil i en rapport med Visual C #
 • datorprogrammering etisk kod
 • Definitionen av polymorfism i datorer
 • hur man drar ett cirkeldiagram med hjälp av JavaScript
 • php utbildning för nybörjare
 • hur man ordnar siffror från lägsta till högsta med Visual Basic
 • hur ändrar form action i JavaScript välja
 • hur man installerar VNC-server CentOS