Dator > datorprogrammering etisk kod

 • datorprogrammering etisk kod


 • En dator programmering etisk kod skulle vägleda beslut som fattas av programmerare när de utför sina uppdrag, antingen självständigt eller medan du håller en position datorprogrammering för en arbetsgivare . En dator programmering etisk kod kan vara både skapas av eller ges till ett företag eller en enskild programmerare . Flera versioner av en datorprogrammering den etiska koden är i tillvaron, med många av dem som ansluter sig till liknande grundbegreppen

  Noggrannhet

  En programmerare måste acceptera och följa genom att skapa delar av datakod med så mycket precision som möjligt . Detta innebär inte bara att se till att programmet fungerar enligt kundens eller arbetsgivarens förväntningar , men också att ingen logik eller säkerhet fel i programkod . Till exempel innebär detta att se till att kundtjänstrepresentanter inte har tillgång till att hyra eller löneskatt programvara , utan istället att se till att kundtjänstrepresentanter endast ha tillgång till program som används för att hjälpa kunderna. Att undvika sådana fel i datorn kod kan spara kunden eller arbetsgivaren både juridiska och finansiella problem senare .

  Plagiat

  Varje dataprogrammerare måste erkänna och notera de som hjälpt till att skapa något program han arbetar på . Om en programmerare kommer att använda även bara en rad av en annan programmerare skriftliga datakod, måste den nuvarande programmeraren notera det både i kommentarerna i det program och i varje användardokumentation programmerare kan skapa .

  Förvirring

  Programmerare måste skapa dator kod som läggs ut logiskt och enkelt för andra i branschen att läsa . Göra slarvig eller ologiskt placerade datakod kan skapa förvirring från programmerare till programmerare . Detta kan kosta kunder och arbetsgivare förlorat pengar i den tid det tar att bokstavligen " avkoda " den ursprungliga datorn koden . En programmerare kan undvika detta genom att kommentera varje nummer modul eller avsnitt av märkningen vad modulen heter , vad den gör och vad det är avsett att göra som den reagerar med olika moduler av ansökan , även om modulen kan tyckas självklara för programmeraren .

  Malware

  programmerare får aldrig medvetet eller indirekt skapa skadlig och skadliga program som ett virus eller spionprogram . Detta omfattar att inte skapa eller delta i förtalat branschen datorprogrammering med medvetet ineffektiva datakod eller målmedvetet släppa sin natur bruten programvara för att det offentliga rummet. En programmerare ska aldrig målmedvetet bryta en annan programmerare dator kod helt enkelt för att öka uppfattningen av hennes förmåga att en potentiell kund eller arbetsgivare .

  Dokumentation

  All dokumentation en programmerare skapar måste vara logisk och lätt att läsa. Det måste vara ogiltig av nedsättande kommentarer , falska anklagelser eller vaga varningar . Istället skall dokumentationen citera ordentligt några resurser som används för att bidra till att skapa programvara eller utföra forskning , och dokumentera varje person eller anställd som hade en hand för att göra programmet till en framgång . Dokumentationen får inte falskeligen förneka förekomsten av " buggar " eller " quirks " i mjukvaran . Slutligen kan programmeraren utsättningen först någon kodning dokumentation inom avtalet mellan programmeraren och kunden eller arbetsgivaren . Till exempel skulle programmeraren inte tillåtas att dela in koden eller användardokumentationen skapas för företaget "A " med en konkurrent företag "B " utan tillstånd .


Previous:nothing Next:hur man blir en snabbare programmerare

Relaterade artiklar


 • Ta bort en fil i php
 • hur du uppgraderar Visual Basic 6 kod
 • hur man använder flera namnrymder
 • hur du säkerhetskopierar med Visual Basic
 • hur man skapar en XSD från XML
 • hur man programmerar mobiltelefoner med Java-programmering
 • hårdvara RAID server vs mjukvaru-RAID server
 • hur man demonterar en dll
 • hur man byter en CPU multiplikatorn med en AMD-processor
 • hur du lägger till knappar till en Java-applet