Dator > skeden av programvara livscykel

  • skeden av programvara livscykel


  • Den stadier i ett datasystem livscykel beskrivs ofta som ett vattenfall där varje steg ger input till nästa steg . Teoretiskt fungerar denna modell bra i en perfekt värld , men de flesta steg som upprepas flera gånger innan systemet är helt pensionerad eller sun-setted . Det är nästan omöjligt att veta alla krav i förskott eller att hitta ett affärssystem som inte utvecklas på grund av den snabba förändringar som dagens globala ekonomi . Etapperna kan användas som beskrivits , men planerar även flexibilitet i utformningen planen och återbesök steg som krävs .

    genomförbarhetsstudien

    Titta på hög nivå kraven i det föreslagna systemet för att avgöra om fördelarna uppväger beräknade kostnader.

    Systems Analysis

    Denna etapp definierar de affärsmässiga krav som ett nytt system måste uppfylla . Samla användarnas krav och analysera den nuvarande processen för att fastställa mer effektiva sätt att slutföra uppgiften. Om ingen aktuell process är i bruk , definiera ett fullständigt nytt förfarande .

    System Design

    Skapa detaljerat program specifikationer som kommer att användas av programmerare att skapa själva programvaran . Inbegripa detaljerade layout, rapporter , affärsregler , flödesscheman och pseudo-kod .

    Kodning

    I det här steget programmerarna skapa nya program eller ändra gamla . Skapa ny fil strukturer och databaser . Använd en testplattform så att produktionen system inte påverkas av processen misslyckanden .

    Test

    Testa varje program separat för att se till att det fungerar som avsett . När varje del är fast besluten att vara felfri , integrerad utföra tester för att se till att systemet som helhet fungerar korrekt . Ofta programmen fungerar korrekt som en enhet , men är modifierade på grund av fel som konstaterats vid integrerad testning . Efter Systems Group fullföljer integrerad testning , slå på systemet över till den användargrupp för slutgiltig testning . Före genomförandet , näringslivet skyltar apparaten om systemet anger att den uppfyller sitt godkännande .

    Genomförande

    Flytta alla delar av koden och tillhörande filsystem till produktionssystemet. Schemalägga jobb och göra användaren skärmar tillgängliga för affärsenhet . Låt live data flöda genom systemet för första gången .

    Underhåll

    När problem upptäcks eller affärsregler ändra , ändra systemet att fungera enligt de nya kraven . Underhåll inkluderar även flytta programvaran till en uppgraderad dator , öka lagringsutrymme eller uppgradering system versioner . Detta är oftast den längsta etappen i någon programvara livscykel .

    Pension

    Alla mjukvarusystem så småningom möta i slutet av deras användbarhet och är pensionärer eller sun-setted . Denna process innebär unscheduling jobb , ta bort användare skärmar och arkivering av data.


Previous:nothing Next:hur man skriver inmatade data till en fil i php





Relaterade artiklar


  • mikrochip utvecklingsverktyg
  • Hur man laddar ner miljön Java Runtime 5.0 i Windows XP
  • reguljära uttryck javascript tutorial
  • grundläggande hårdvara tutorial
  • hur man byter filer med en vbs
  • Hur köra i filer burk java med Windows Vista ?
  • hur man gör spel i Visual Basic
  • hur man gör dataspel på Game Maker
  • hur man lär sig språket python dator
  • hur man skapar en vbs script