Dator > hur man gör spel i Visual Basic

 • hur man gör spel i Visual Basic


 • Att göra spel att spela på en dator skrivbord eller via webben sker i flera steg . Du börjar med penna och papper för att skissa på ett utkast och börja beskriver olika komponenter man kod senare . Då kommer du att börja bygga upp den nödvändiga komponenter i spelet och slutligen köra programmet . Du kan hitta du måste Relook på en eller flera delar av programmet flera gånger innan projektet inte längre har några fel ( även kallad buggar ) i den

  Papper


  1 .
  Skriv ner på ett papper vad du vill att spelet ska handla om och vilka saker du vill göra . Obs om du vill ha mer än en spelare att delta , vilka typer av bilder som du vill inkludera . Obs färger bakgrunder och hur du vill att layouten ska visas . Tänk på detta är bara en grov skiss för att hjälpa dig att få dina tankar på plats . Du kan göra ändringar när som helst .
  2 .
  Skriv ner flödet av hur du vill att programmet att gå vidare på olika papperslappar . Till exempel kan du börja med " användare klickar på Start-knappen för att starta program "och sedan "Startar visas "och sedan " Användare kan välja att byta kort av typ "eller "Användaren kan välja vilken nivå att börja med. "

  3 .
  Upprepa detta tills du är färdig anteckna varje riktning användaren kan ta i spelet .

  Kod


  1 .

  Öppna din utvecklingsmiljön .
  2 .
  Klicka på " Skapa " bredvid " projekt " eller "Web Site " i det övre vänstra hörnet . Skriv in namnet på ditt spel i " Name " filen och klicka på " OK . " Ett nytt fönster öppnas med ett tomt formulär som du kan börja bygga ditt spel .
  3 .
  Klicka på " Visa " från menyval högst upp och sedan " Verktygslådan . " Klicka och dra objekt som du behöver från verktygslådan området till din tomt formulär , koncentrera sig på en skärm åt gången . För att lägga till nya tomma skärmar att bygga , klicka på " Solution Explorer "-fliken i nedre högra hand på skärmen . Ditt projekt kommer att visas som en mapp med alla tillhörande filer i ett träd diagrammet nedan det . Högerklicka på projektets namn och klicka på " Lägg till "och sedan " Nytt objekt . " Välj samma typ av formulär du valde för din första skärm . ett nytt tomt formulär visas och du kan sedan börja arbeta på den nya skärmen på samma sätt som du gjorde första .
  4 .

  dubbelklicka på varje objekt i ditt formulär för att komma till teckentabellen . Ange den kod som behövs för att göra alla delar av ditt spel arbete. kod som behövs kommer att vara mycket olika för varje situation.
  5 .
  Tryck på " F5 " knappen för att köra programmet och börja testa det . Klicka på det röda " X " i övre högra hörnet av ett pågående program för att återgå till utvecklare miljö . Upprepa proceduren så många gånger som det behövs som ni upptäcka och korrigera fel i koden .
  6 .
  Stäng din utvecklingsmiljön när du är klar .

  Tips och Varningar


 • Det är möjligt att bygga spel med Visual Basic enbart med hjälp av Visual Basic Express version som du kan ladda ner gratis på Microsoft. com . Om du upptäcker att du gör ett stort komplex spel designat för flera spelare på olika platser , kommer du vara bättre att bygga spelet med full Visual Studio . NET miljö .
 • Om du planerar på att designa ett spel för flera spelare i vilket spel data såsom position och betyg kommer att hållas i minnet , glöm inte att överväga säkerhetsproblem. Du måste väl koden och testa autentisering och förfaranden inloggning när du bestämmer vad de inloggningen förfaranden kommer att bli.

Previous:nothing Next:hur man startar en ny instans av Visual Basic

Relaterade artiklar


 • data recovery hårdvara
 • hur man identifierar hårdvaran på Toshiba Tecra S1
 • rensar en knapp på Visual Basic
 • hur man kan få en DLL för Visual Basic
 • datorutbildning för Microsoft Certification
 • Hur skapar jag en bild söka på min hemsida ?
 • hur man skapar en värdegrund
 • hur man installerar enda tangent på laptop tangentbord hårdvara
 • hur man skapar en Notepad - Visual Basic 6.0
 • hur du aktiverar hårdvaran omkopplaren för ett trådlöst kort på Dell Latitude D410