Dator > hur man skapar en vbs script

 • hur man skapar en vbs script


 • VBScript är ett skriptspråk som härrör från Microsofts Visual Basic språket . VBScript kan köras på webbservrar och , på klientsidan i webbläsaren Internet Explorer . En fördel med att använda VBScript är Validera indata från användare , och en annan är att skapa dynamiska HTML-sidor . Till exempel går en användare en databasfråga på en webbsida , som skickar förfrågan till servern . Servern kör en VBScript som utför sökningar på en server -side databas . VBScript skapar sedan en ny webbsida som håller frågans resultat .

  Du behöver :
  webbvärd tjänst som körs Active Server Pages (ASP )

  Skapa en klient-skript ( för Internet Explorer)


  . 1.
  Öppna Anteckningar och klistra in följande minimala webbdokument :

  ;
  2
  Ändra " "-taggen på följande sätt :  Detta talar om för webbläsaren att köra en funktion som kallas " skript " när webbläsaren laddats webbsidan .
  3 .
  Klistra in VBScript i slutet av detta steg var som helst mellan " " och " " HTML-taggar . Denna kod är den funktion som avses i föregående steg. Funktionen kommer att kalla en utgång funktion som skriver ett kort meddelande till din skärm .
  4 .
  Skriv uttalande i slutet av detta steg precis innan " End Sub " uttalande . Detta är den kod som utför den faktiska visningen av produktionen meddelande :  alert ( " Min första klientsidan VBScript . " )
  5 .
  Spara skriptet med namnet " ClientVbScript. htm " och skriv " Vanlig text ".
  6 .
  Open Windows Explorer och navigera till mappen med " ClientVbScript. htm . " Dubbelklicka på filen för att få din webbläsare att läsa in den . Webbläsaren kommer att visa " Min första klientsidan VBScript . "

  skapa en server-Skript


  1 .
  Öppna ett konto hos ett webbhotell tjänst vars servrar har Active Server Pages ( ASP ) skriptingfunktion (se Resurser ) . ASP är en server ramverk som möjliggör genomförandet av skript som VBScript .
  2 .
  Öppna Anteckningar och klistra det korta programmet som anges i slutet av detta steg på anteckningsblocket fönster . Programmet fungerar genom att anropa en uteffekt metod ( funktion ) , kallad " skriva " för " svar " virtuella objekt . Uttalandet är ett exempel på objektorienterad programmering .  <%

  Response. Write ( "Detta är min första server -side script . " )

  % Author 3 .
  Spara filen som en textfil med namnet " vbTest. ASP . "

  4 .
  Ladda ner och installera en gratis File Transfer Protocol ( FTP) program ( se Resurser ) .
  5
  Skaffa från ditt webbhotell supportpersonal eller dokumentation följande parametrar , som din FTP -program behöver kontakt med ditt konto server . kontots FTP- värd adress, inloggnings-ID och lösenord .
  6 .
  Konfigurera FTP -program med anslutningen parametrar från steg 5 . Sök i din programmets hjälpfil om ämnen som rör inrättandet av en ny anslutning , för detaljer om anslutning till ditt konto server .
  7 .
  Öppna, med ditt FTP -program , en FTP- anslutning till din server . Dubbelklicka på " vbTest. ASP " fil att ladda upp den .
  8 .
  Kör skriptet genom att ange den fullständiga webbadressen för den överförda script ( som ditt webbhotell supportpersonal kommer att berätta ) i din webbläsares adressfält . Servern kommer att köra skript och returnera resultatet : en webbsida som visar "Detta är min första skript på servern . "


Previous:nothing Next:java 1,6 vs 1,5

Relaterade artiklar


 • hur man hittar försvunna poster med SQL
 • skillnaden mellan SDI form & MDI-formulär i Visual Basic
 • hur man använder MessageBox i MDI applikationer
 • vad är Sun Java Studio Creator ?
 • hur man bygger en webbplats för att hantera online registreringar
 • vad är hårdvara & mjukvara?
 • hur du ställer in SourceSafe
 • hur man skriver egna taggar i JSP
 • hur man vända en enda länkad lista
 • hur man kontrollerar java historia i Windows Vista