skillnaden mellan SDI form & MDI-formulär i Visual Basic
Dator > skillnaden mellan SDI form & MDI-formulär i Visual Basic

 • skillnaden mellan SDI form & MDI-formulär i Visual Basic


 • Visual Basic erbjuder utvecklare ett val mellan två olika modeller användargränssnitt för sina ansökningar : Single Document Interface ( SDI ) och Multiple Document Interface (MDI ) . Som av 2010 , de flesta tillämpningar använder SDI -gränssnitt , men MDI gränssnitt kan vara lämpligare för vissa tillämpningar

  Om SDI

  De flesta program i Windows 95 eller senare använder en SDI . Varje fönster i applikationen har ett enda dokument , så om användaren vill öppna fler dokument med denna ansökan måste han öppna ett nytt fönster . Det är också standardläget för att bygga en applikation med Visual Basic . Ett exempel på en SDI ansökan är Windows Anteckningar.

  Om MDI

  Multiple Document Interface var mer populära i Windows-versioner före Windows 95 , men de har blivit mindre vanlig, utanför ett fåtal ansökningar . Med en MDI , hålla varje fönster i ett program flera dokument , oftast i sub-fönster . Varje gång användaren vill öppna ett nytt dokument , i stället för att öppna ett nytt fönster öppnas dokumentet i den befintliga fönster och delar den med alla andra öppna dokument . Ett exempel på en MDI ansökan är en flikar webbläsare som t. ex. Firefox , där användare har möjlighet att öppna dokument i flera flikar i samma fönster .

  Fördelar med SDI

  En SDI interface fungerar mycket bra med flera bildskärmar och flera virtuella skrivbord. Det ger också användare att byta mellan flera öppna dokument med de infödda aktivitetsfältet i Windows och Task Manager , snarare än genom speciell kod som måste skrivas in din ansökan .

  Fördelar med MDI

  MDI -program kan ofta hantera flera dokument lättare än SDI -program . Till exempel har många MDI textredigerare tillåter användaren att öppna flera textfiler sida vid sida i samma fönster , vilket gör det enkelt att jämföra och söka upp information som ett andra dokument medan du arbetar med den första .

  stabilitet och prestanda

  SDI ansökningar tenderar att vara mer robust och felfri än MDI ansökningar , eftersom ett allvarligt fel med ett dokument sällan påverkar andra dokument inom en SDI miljö . Till exempel, om en Windows Anteckningar dokument kraschar kommer alla andra öppna kopior av Anteckningar överlever vanligen kraschen . Å andra sidan , om en webbsida i Firefox får webbläsaren att krascha , alla öppna webbsidor dö med den . Ändå MDI ansökningarna tenderar att utföra snabbare än SDI -program , eftersom bara en version av programmet är laddat i minnet.


Previous:nothing Next:java testning

Relaterade artiklar


 • hur man lär sig Visual Basic 6
 • skillnaden mellan en Java- applet & javascript
 • java 1,5 anteckning tutorial
 • hur du lägger till bilden till en kommandoknapp i Visual Basic
 • Visual Basic 5.0 tutorial
 • hur man skriver egna taggar i JSP
 • hur man skapar en användare i Active Directory med Visual Basic 6
 • hur man läser en xls -fil med ett C -program
 • rensar ett dropDownList
 • Hur ställer jag upp en automatisk RSS-feed på min webbsida ?