Dator > Definitionen av händelser i Visual Basic

 • Definitionen av händelser i Visual Basic


 • I Microsoft Visual Basic , är en händelse ett meddelande från ett objekt i ett program för att huvudprogrammet slinga med information om att något har hänt. Detta " något " kan variera , från en timer som kör ut till ett musklick på den del av användaren. Programmet kan fånga denna händelse och använda informationen i den, att fatta beslut om ytterligare operationer

  exempel

  Visual Basic levereras förprogrammerad med en stor mängd precoded händelser , men användare kan också skriva egna . Dessa händelser omfattar nästan alla aspekter av programmets funktion och interaktion . Vissa händelser relaterade till samspelet mellan muspekaren och en kontroll i ett formulär ( till exempel en knapp ) inkluderar musklick , MouseDoubleClick , MouseEnter , mouseLeave , mushjulet , mouseMove och MouseHover . Händelser ges vanligen mycket intuitivt namn , för att göra läsning Visual Basic -kod lättare .

  Utlösande

  Händelser kan utlösas av ett stort antal situationer . Många händelser är resultatet av användaren , till exempel mus rörelse eller tangentbord inträde . Operativsystemet Windows skickar också evenemang , anmäla programmet för när det är minimerat eller när ett annat fönster överlappar den . Objekt kan kvitta sina egna evenemang , om en variabel har nått ett visst värde , till exempel . Slutligen kan händelser sättas i rörelse genom att specifikt programmering dem att göra detta , genom vad som kallas " att höja . "

   

  förklaring Nya händelser skapas med hjälp av en förklaring kommando . Koden för detta ser ut i allmänhet något liknande det följande :

  Public Event OptionChanged ( ByVal namn As String , ByVal Antal As Integer )

  Detta exempel händelse skulle behöva manuellt programmerade höjas vid byte av ett alternativ , och skulle skicka två värden till programmet : namnet på alternativet förändrats och det värde som den var inställd.

  insamlingsevenemang

  Att höja en händelse är den handling av att det sker . Detta kan göras med en enda rad kod placeras i programmet , till exempel :

  RaiseEvent OptionChanged ( " Längd " , 28 )

  Detta kommer sedan att anmäla programmet för händelsens äger rum , och kommer att skicka den information som finns att en hanterare förfarande , om ett sådant finns.

  Hundförare

  En hundförare är ett förfarande som programmet samtal när en viss händelse äger rum . Föraren kan då reagera på information, bearbeta den eller sända information till användaren . Första händelsen och handler måste vara kopplad för hand , så att programmet vet att man ska kalla den andra . Om du exempelvis vill lägga till en handler i vårt OptionChanged händelse , är ungefär så här behövs :

  AddHandler Obj. OptionChanged , AddressOf Me. OptionChangedHandler

  Efter där föraren själv kan la . En hanterare för OptionChanged kan vara följande :

  Sub OptionChangedHandler ( ByVal namn As String , ByVal Antal As Integer )
  MsgBox ( " Värdet för " namn . ToString " har ändrats ! )
  End Sub 9 0 1 3 5


Previous:nothing Next:hur du lägger till Windows mediespelare kontroll i VB6

Relaterade artiklar


 • Hur kan jag få i skärningspunkten mellan två uppsättningarna i java ?
 • Hur konvertera text till tal i Visual Basic
 • Hur konvertera det datum som strängen i VB
 • hur man öppnar en postuppsättning
 • hur man gör pusselspel i flash
 • programvara för asp.net
 • hur man skapar en karta i java
 • Vilka plikter för programmerare ?
 • hur man skapar ett installationsprogram för ditt VB6 program
 • hur man skapar en bat-filen