Dator > vad är datorns grundläggande språk ?

 • vad är datorns grundläggande språk ?


 • Datorprogram är skrivna i en mängd olika språk beroende på de tillgängliga resurserna för själva datorn och på de behov som programmerare själva . Men det finns bara ett språk native förstås av en viss processor , och dessa språk är erkända montering

  de mest grundläggande Språk

  i assembler , avser varje kommando till en operation som kan utföras direkt av datorns maskinvara utan vidare tolkning . Av denna anledning är planeringen strukturer som finns för montering språk definieras mer av funktionerna i hårdvara och vilka kommandon som kan vara billigt genomföras , och inte genom vad programmerare skulle hitta enklaste eller det mest naturligt att arbeta med .

  gemensamma församlingen språk

  Den vanligaste assemblerspråk för persondatorer i särklass är det språk som används av Intels X86 linje av dator -processorer. Nästan alla konsumenter persondatorer innehåller processorer produceras antingen genom Intel eller medvetet konstruerad att vara kompatibel med Intels X86 församling . Men det finns undantag. Sun Microsystems ger Solaris arbetsstationer som använder SPARC församling , konsoler många TV-spel och äldre Apple -datorer använder IBMs PowerPC montering och små datorutrustning som smarta telefoner och handdatorer brukar använda ARM .

  CISC och RISC

  församling språk kan delas in i två design filosofier : Complex Instruction Set Computing ( CISC ) och minskad Instruktion Set Computing ( RISC ) . RISC språk har färre instruktioner . Detta innebär en församling program måste vara längre för att uppnå samma uppgift , men varje enskild handledning kan utföra snabbare . Exempel på RISC språk inkluderar ARM , PowerPC , och SPARC. CISC språk är av motsatt strategi : de har mer instruktioner , så att programmerare att åstadkomma mer med varje instruktion . X86 är ett exempel på en CISC arkitektur .

  Exempel på församlingen

  Detta är en relativt enkel montering programmet X86 som skriver ut ett kort meddelande på skärmen .

  . modellen små
  . stacken
  . uppgifterna
  meddelande db " Hello world , jag lär församling !!!", "$ "

  . kod

  viktigaste proc
  mov ax , seg /> meddelande

  mov ah , 3Cbr /> lea dx , meddelande
  int 21h

  mov ax , 4c00h />
  viktigaste endp
  slutet viktigaste

  Fördelar Direkt användning

  Eftersom montering instruktioner korrelerar direkt till den verksamhet som utförs av maskinen, kommer effektivt skriven församling program köra ett visst program på snabbast möjliga sätt .

  Fördelar med högre nivå språk

  församlingen har några djupgående nackdelar också . Även montering kan teoretiskt producera den snabbaste koden möjligt , i praktiken automatiserad optimering från högre nivå språk som C + + kommer att överträffa en optimering ansträngningar flesta programmerare . Församlingen program tenderar också att bli mycket komplicerat förhållande till deras motsvarigheter i Java eller C. Till exempel uppnår följande C -program samma resultat som församlingen programmet ovan :

  cout <" Hello world , är C mycket enklare än församling ! "


Previous:nothing Next:hur man läser en kommaseparerad fil i Visual Basic

Relaterade artiklar


 • hur kopiera till Urklipp i Visual Basic
 • netscape javascript tutorial
 • hur man ringer ett orakel paket från Visual Basic
 • hur man skapar en sida PHP
 • hur man skapar en vokal räknar ansökan i Visual Basic
 • hur man skapar ett datum från en sträng i Java
 • Microsoft SQL utveckling
 • sql sträng tutorial
 • hur du säkerhetskopierar med Visual Basic
 • skillnaden mellan en Java- applet & javascript