Dator > hur man skapar ett Word-dokument i C #

 • hur man skapar ett Word-dokument i C #


 • Automatiserad generering av Word-dokument är ofta ett krav för affärsapplikationer. Lyckligtvis , skapa och manipulera Word-dokument med C # är en ganska enkel , okomplicerad process. Med bara några rader kod kan du öppna Word- program , skapa ett dokument , lägga till text till det , spara dokumentet och stäng både dokumentet och programmet Word . När du har grunderna ner kan du gå på för att utforska mer komplexa möjligheter , till exempel formatera text , lägga till diagram , sysselsätter mallar och även utföra en dokumentkoppling , alla med C # .

  Du behöver :
  En dator med Visual Studio för C # och Word ( eller MS Office ) installerat


  1
  Öppna Visual Studio och skapa ett nytt . Console Application projektet .
  2 .
  Lägg hänvisningar till ordet Object Library . Från Solution Explorer , som ofta förekommer i ett litet fönster dockad i det övre högra hörnet av skärmen , välj Referenser mappen . Högerklicka på mappen och välj " Add Reference ". Ett popup-fönster öppnas med flera flikar tillgängliga . Välj fliken märkt " COM . " Rulla ner i listan tills du hittar den som hänvisar till Microsoft Word Object Library för den version av Word du har installerat på din dator . Till exempel , om du har Office 2007 installerat , kommer biblioteket att kallas " Microsoft Word 12. 0 Object Library " Markera den och klicka OK Detta kommer att placera två referenser i din projektets Referenser mappen : . . Microsoft. Office. Core och Microsoft. Office. Interop. Word Dessa bibliotek är nu tillgängliga att använda i din kod
  <. br > 3 .
  Lägg använder utlåtanden till din klass . Öppna Program. cs filen . I din " hjälp " uttalanden blocket på toppen av fil , lägga till den här raden :

  använder Word=Microsoft. Office. Interop. Word ;

  Detta kommer att tala om för kompilatorn att du tänker använda Word församlingar i nuvarande klass . Inställning av namnrymden lika med " Word " kan du använda " Word " som prefix när man hänvisar till objekt i biblioteket , vilket gör din kod mer begriplig .
  4 .
  Öppna Microsoft Word med C # . I Programmet klassen Main metod , lägg till följande rad :

  Word . Ansökan wordApp=new Word. Application () ;

  Detta kommer att öppna upp Word så att du kan skapa och manipulera Word-dokument . Som standard öppnas Word upp i bakgrunden och är inte synlig för användaren . Om du vill att Word ska visas när du skapar och manipulera dokument , lägga till följande rad : .

  wordApp. Visible=true ;
  5
  lägga till ett dokument att öppna Word-programmet . Skapa ett nytt dokument kräver godkänt flera objekt på ditt Word program . Men för att skapa en standard tomt dokument vi bara behöver skicka en platshållare objekt flera gånger . För att skapa objektet platshållare , lägg till: objekt

  objMissing=System. Reflection. Missing. Value ;

  Denna linje kräver användning av System. Reflection församlingen. Till din hjälp uttalanden block som du måste lägga
  6
  Skapa ett nytt Word- dokument i din öppna Word ansökan genom att lägga denna kod " använder System. Reflection . " .

  Word. Document wordDoc=wordApp. Documents. Add ( ref objMissing , ref objMissing , ref objMissing , ref objMissing ) ,
  7
  Lägg till innehåll i dokumentet . . Du har nu en variabel , " wordDoc , " som refererar till ett tomt Word-dokument i din öppna Word-programmet . Koden nedan kommer att lägga ett stycke av texten i början av dokumentet :

  Word. Paragraph wordParagraph=wordDoc. Paragraphs. Add ( ref objMissing ) ,
  wordParagraph. Range. Text=" Det ser ut som vanlig text , men det var till programmässigt . "
  wordParagraph. Range. InsertParagraphAfter () ;

  Denna kod lägger till en punkt i dokumentet och sedan lägger till text till denna punkt . Den sista raden flyttar markören till en punkt efter en precis lagt så att dokumentet är redo för mer innehåll . Stycket objekt kan du ändra ett brett utbud av fastigheter på punkt inbegripet teckenstorlek , djärvhet och färg , och styckets justering och avstånd .
  8 .
  Spara dokumentet . Innan du kör din kod , skapa en mapp som heter " WordDocs " i roten på din vanliga hårddisken . Följande kod kommer att spara dokumentet som " AutoGenerated. docx " till den mappen , om man antar "C "är den viktigaste enheten :

  objekt filename="C : \ \ WordDocs \ \ AutoGenerated. docx " ;
  wordDoc . SaveAs ( ref filnamn,
  ref objMissing , ref objMissing ,
  ref objMissing , ref objMissing ,
  ref objMissing , ref objMissing ,
  ref objMissing , ref objMissing ,
  ref objMissing , ref objMissing ,
  ref objMissing , ref objMissing ,
  ref objMissing , ref objMissing ,
  ref objMissing ) ;

  Var medveten om att denna kod kommer att skriva över , utan varning , en befintlig autogenerated . docx dokument . Observera att antalet argument som krävs av SaveAs metoden kommer att variera beroende på din version av Word . Också, med versioner av Word före 2007 ska du använda " . doc " förlängning snarare än " . DOCX . "
  9 .
  Stäng dokumentet och stäng programmet Word . Lägg till följande kod för att stänga dokumentet och avsluta programmet Word du har öppnat

  ( ( Word. _Document ) wordDoc ) Stäng ( ref objMissing , ref objMissing ,
  ref objMissing ) . ;
  ( ( Word. . _Application ) wordApp ) Avsluta ( ref objMissing , ref objMissing ,
  ref objMissing ) ;

  Observera att antalet argument som krävs av nära och sluta metoder kommer att variera beroende på din version av Word .
  10 .
  köra programmet. När du kör din ansökan öppnas Word automatiskt lägger en textrad till det öppna dokumentet och stäng sedan och lämnar efter sig ett sparat dokument i C: \ WordDocs \ AutoGenerated. docx
  .


Previous:nothing Next:hur man lär sig programmering hemma

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar en USB-port med Visual Basic
 • hur de kan förmedla en rad i Visual Basic
 • hur man gör spel i Visual Basic
 • hur man skapar UML-klassdiagram
 • hur man använder Visual Studio för C + +
 • hur du importerar data till MS Access med hjälp av SQL lagrade procedurer
 • Hur konvertera en kalenderdag till en sträng
 • hur man lär sig online python programmering
 • JavaScript stängning tutorial
 • hur man skapar en vokal räknar ansökan i Visual Basic