Dator > hur du uppgraderar Visual Basic 6 kod

 • hur du uppgraderar Visual Basic 6 kod


 • Visual Basic 6 ( VB6 ) har ett verktyg , Code Advisor för Visual Basic 6. 0 , som kontrollerar befintlig kod för efterlevnad av bästa praxis . Rådgivaren varnar för problem och kan spara lite tid i en uppgradering till en av Visual Basic 2005 eller andra visuella Basic. NET versioner . Det kan inte fånga alla problem , men skulle minska deras antal. Inom Visual Studio 2005 och Visual Studio 2008 , en uppgradering guiden utlöser när du försöker öppna ett program skrivet i Visual Basic 6
  1 .
  Ladda ner och installera den kostnadsfria koden Advisor för Visual Basic 6. 0 ( se första Resources länk ) . Öppna Visual Basic 6 och skapa ett nytt Standard. EXE projekt för att demonstrera Advisor .
  2 .
  Dubbelklicka på textrutan kontroll , ett litet torg ikon med gemener " ab " i verktygslådan panelen till vänster på skärmen för att placera en TextBox i formuläret . Dubbelklicka på CommandButton , en liten rektangel under textrutekontroll att lägga till denna till formuläret.
  3 .
  Klicka på Text1 rutan nu i formuläret för att visa egenskaperna i den högra panelen på skärmen . Egenskapen text är markerad . Dubbelklicka på den för att markera själva fastigheten läsning " Text1 " och radera den .
  4 .
  Dubbelklicka på " Kommando1 " knappen för att öppna kodfönstret . Skriv följande kod och tryck på "F5 " för att köra den . Gör detta flera gånger för att prova varje svar när bekräftelse är tillfrågad.
  Option Explicit
  Sub Command1_Click ( )
  Dim dittnamn , svar As String
  dittnamn=InputBox ( " Vad heter du ? " )
  Text1 . Text=" Du sa att du hette " dittnamn
  svar=MsgBox ( " Stämmer det ? " , vbYesNoCancel )
  Om svar=vbYes Då
  MsgBox ( " Fine ". )
  End
  ElseIf svar=vbNo Då
  Text1. Text=" Ledsen , försök igen ? "
  Else : Text1. Text=" ! inte ger upp "
  End If
  End Sub
  5 .
  bort eller placera en apostrof framför " Option Explicit " linje . Ändra det sista ordet på raden läsa " Dim dittnamn , svar As String " till " Double ". Tryck på " F5 " och noterar att programmet fortfarande fungerar. Klicka på " Add- Ins " på den översta nivån menyn , sedan " Code Advisor " och välj "Lägg FixIts . " Rådgivaren identifierar två problem genom att lägga till dessa rader i problemet ståndpunkten:

  " Fixit : Använd Option Explicit att undvika implicit skapa variabler av typen Variant
  " Fixit : Declare " dittnamn " med en tidig bundna datatyp

  bort fixit linjer . Spara projektet och avsluta Visual Basic 6 .
  6 .
  Öppna en nyare version av Visual Basic . Klicka på " File " och " Öppna projekt ". Leta reda på Visual Basic fil projektet du sparade i steg 4 , som kommer att ha en " VBP " förlängning , och dubbelklicka på den . Uppgradera Wizard öppnas med vissa preliminära instruktioner . Klicka på " Nästa "och välj den typ av projekt , vanligtvis en " EXE " version . Klicka på " Nästa "igen , välj var du vill spara den nya versionen och är överens om att en ny mapp vid behov. Fortsätt att klicka på " Nästa " tills guiden börjar . När den är klar , kommer alla problemområden som måste åtgärdas innan programmet är kompatibelt identifieras med Upgrade varningar .

  tips och varningar


 • att uppgradera din egen kod Antingen använda koden Advisor första eller gå direkt till Upgrade Wizard i nya Visual Basic program .
 • Komplicerade program i Visual Basic 6 kan ge ett överraskande stort antal fel som behöver fastställa när du flyttar till en . NET -versionen.

Previous:nothing Next:hur man får en bild i java

Relaterade artiklar


 • hur man installerar enda tangent på laptop tangentbord hårdvara
 • Vad är JavaScript ogiltigt ?
 • hårdvara krav på mellanstationer webbservrar
 • hur man kan ändra teckensnitt färger med javascript
 • hur man installerar en Vista-förberedda hårdvara uppgradering
 • Hur konvertera normaltid till decimal tid med Visual Basic
 • vad är hårdvara & mjukvara?
 • hur man fixar upp och ner java bilder
 • hur man installerar Blaster X-Fi Xtreme Audio hårdvara ljudkort
 • Felsökning HP Pavilion dv2000 hårdvara