Dator > av datorskärmar

 • av datorskärmar


 • Elektronik har utan tvekan blivit mycket varierade inom de senaste tio åren, med många olika alternativ blivit tillgängliga för konsumenterna. Detta gäller särskilt när det gäller datorer och datorskärmar, som finns i olika former, storlekar och typer, alla med sina egna fördelar och nackdelar

  Du behöver:.
  Skruvmejsel (i allmänhet Phillips)
  . Låg statisk yta (till exempel en bordsskiva).
  Gott om belysning.
  Anti-statiskt armband.

  Bildskärmar

  CRT, eller Cathode Ray Tube monitorer, är bland de äldsta typerna av monitorer tillgängliga, kommer i båda rundade skärm och platta sorter skärm. Dessa skärmar ser i huvudsak som gamla tv-apparater och är mycket tunga och svåra att flytta och organisera. CRT är också bara klarar av att visa standard definition innehåll, vilket innebär att vad som helst med över 480 linjers upplösning kommer inte att visas på skärmen. På grund av deras bekostnad, vikt och brist på upplösning har dessa typer av monitorer huvudsak fasats ut till förmån för LCD-skärmar.

  Platta bildskärmar

  Dessa har blivit relativt vanligt, nästan standardiserade, med de flesta datorer. LCD-skärmar är platta säkerhetskontrolleras och använda en LCD-skärm. Normalt kan visa bilder med hög upplösning, har LCD-skärmar sjönk också dramatiskt i pris, med vissa modeller doppning under $ 100 USD och med 2010. Till skillnad från traditionella CRT, LCD-monitorer är också typiskt finns som widescreen-skärmar, vilket är bra för att ta emot de flesta nutida videoinnehåll, som vanligtvis är skjuten för widescreen.

  LED-skärmar

  lamporna fortfarande mycket nya och dyra, med även små modeller kostar uppemot tusentals dollar. Men de erbjuder den skarpaste bilden och är också mycket tunn, med vissa bildskärmar och mäter bara en ren centimeter tjock. Även LCD kan vara det mest populära alternativet nu lysdioder är framtiden så snart tekniken är fulländad och modeller bli billigare.

  TV

  Tack vare den högupplösta displayen kapacitet och olika ingångar till många moderna TV- uppsättningar, kan du nu använda de flesta som datorskärmar. Hjälp av speciella kontakter, såsom HDMI eller DVI kan du koppla upp din dator eller bärbara dator till din TV så att du kan strömma dina bilder och videor. Kontrollera att TV: n har rätt ingång och datorn har rätt utgång är HDMI eller DVI. Du kan också använda en koppling som kallas S-Video, vilket är nästan universell med TV och datorer, men bildkvaliteten är så dålig att du kan sällan ens läsa texten på skärmen.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man använder en VGA-port på en dator

Relaterade artiklar


 • hur man ändra det minne som en acer laptop
 • hur man starta från en XP installations-CD
 • hur man sätter låtar på ett vanligt SD-kort
 • hur man passar ett trådlöst PCI-kort
 • hur du uppdaterar en dator processor
 • hur man byter ett SD-kort för att fett
 • hur man ansluter en Motorola headset till en dator
 • hur du formaterar Agilent hårddiskar
 • hur du ansluter en mikrofon till en USB-hubb
 • skillnaden mellan en Ethernet-switch och en router