Dator > kostnad per sida jämfört: laser vs bläckstråleskrivare

 • kostnad per sida jämfört: laser vs bläckstråleskrivare


 • Välja mellan bläckstråleskrivare och laserskrivare ofta handlar om priset, men det finns också frågan om den långsiktiga kostnad per sida. Även när du upptäcker att kosta, det finns mer att betrakta än bara dessa nummer när du handlar för en skrivare som passar dina behov

  Om Laserskrivare

  Den första kommersiella laserskrivare kom dit 1976. Dessa maskiner används en metod som liknar den etablerade kopiatorer sker på samma tid. Den "torra bläck", eller toner, som används för utskrift på laserskrivare är relativt billigt. Men moderna laserskrivare innefatta överlåtelse trumman i toner-kassetten, vilket ökar kostnaden. Stadigt strömlinjeformad tillverkning i kombination med effektivare teknik har medfört att kostnaden nere genom åren.

  Om bläckstråleskrivare

  Bara några år efter det att produktionen startade den första kommersiella laserskrivare, verkade bläckstråleskrivare. Den flytande pigment används för bläckstråleskrivare är dyrare att producera än toner, men det tar mindre att göra en liknande på papper. Medan bläckpatroner är billigare att producera, kan även hög kapacitet bläckpatroner inte konkurrera med de stora kapacitet för en konkurrenskraftig tonerkassett.

  Kostnad jämfört Pris

  Ytterst frågan om bläckstråle kontra laser är en kombination av två faktorer : nyinvestering (pris per enhet) och kostnad över tid. Laserskrivare är oftast dyrare, men ger lägre kostnad per sida trots dyrare patroner. Bläckstråleskrivare är oftast billigare att köpa, men blir dyrare att äga eftersom bläckpatronerna byts igen och igen.

  utskriftsbehov

  En annan faktor i kostnad jämförelse är den typiska plikt som förväntas av en skrivare. Business former, promemorior och brev är lätta och kostar mycket mindre på en laserskrivare, även med inslag av färg. Helsidor i fyrfärg layouter och sprider kommer att ta sin tribut, men en bläckstråleskrivare blir lättare att byta ut när det bryts ner.

  Kostnad per sida Formula

  Båda skrivarna har en "sida avkastning "anges för ersättning patroner. Detta är ett standardiserat mått på hur många sidor enheten förväntas producera utan att förlora kvalitet. Kostnad per sida finns så här:

  $ (återanskaffningsvärde) /(sidkapaciteten)=$ (kostnad per sida)

  Några patron förpackningen visar en beräknad kostnad per sida för dig.

  Slutsatser

  I en kostnad per sida analys, laserskrivare brukar komma ut framåt, men bläckstråleskrivare är billigare att köpa och byta ut. I slutändan handlar det om en strategi som passar dina behov, både på kort och lång sikt.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man ändrar stålpennor Tablet PC-pennan

Relaterade artiklar


 • hur man gör med toner
 • hur till göra min dator bild passar skärmen på TV
 • hur man fixar en dator som inte kommer att hitta ett tangentbord
 • hur du ansluter en skrivare till en iMac
 • hur man fixar den röda linjen ner en laptop skärm
 • hur man gör en trådlös usb antenn
 • hur du kan få information om ett Micro SD-kort
 • hur man får mer utskrifter från en bror tonerkassett
 • hur man målar en repad laptop täcka
 • hur du optimerar datorns RAM-minne