Dator > de bästa sätten att säkerhetskopiera dokument för en laptop

 • de bästa sätten att säkerhetskopiera dokument för en laptop


 • En bärbar dator kombinerar all den hastighet och förmågan hos en stationär dator med fördelen av att vara bärbar. Men när du bär den med dig på resor, riskerar du att förlora den eller att den blir stulen. Även om du håller din bärbara dator i din ägo, kan det fortfarande inte precis som någon annan dator. För att skydda dig mot farorna med dessa situationer, bör du alltid säkerhetskopiera viktiga dokument så att de inte blir förlorad för alltid

  Bränna till en disk

  inspelningsbara CD och DVD-skivor är billiga och nästan alla moderna bärbara datorer levereras med en inbyggd CD-eller DVD-brännare. Dessutom har Microsoft Windows ett inbyggt verktyg för att skriva till en tom skiva. Detta gör det enkelt och snabbt att säkerhetskopiera viktiga dokument till en extern källa som säkert kan hållas åtskilda från den bärbara datorn själv. Bara att mata in en tom skiva i din bärbara brännare. Markera alla filer du vill säkerhetskopiera, och när du har gjort det till ett alternativ "Burn till disk" kommer att visas högst upp till höger på skärmen. Klicka på denna knapp kommer att inleda den inbyggda brinnande verktyg som låter dig välja alternativ som hur snabbt man bränner och vilket namn du vill ge disken. Detta är fortfarande den snabbaste och billigaste sättet att säkerhetskopiera dokument på en bärbar dator.

  Extern hårddisk

  Eftersom de är konstruerade med liten storlek och portabilitet i åtanke, inte bärbara datorer inte lämpar sig väl till hårdvara uppgraderingar och ändringar . Med sällsynta undantag, är det oftast omöjligt att lägga till en annan intern hårddisk till en bärbar dator, till skillnad från sina stationära motsvarigheter som ofta har utrymme inne i tornet för flera hårddiskar. Detta gör en extern hårddisk en nödvändighet om du vill säkerhetskopiera dokument till något annat än en tom skiva. En extern hårddisk har en fördel framför en skiva i som du kan överföra filer till det snabbare och du har mycket mer utrymme att arbeta med. Även en tom DVD kommer att ge några GB gratis lagringsutrymme per skiva, kan en relativt billig extern hårddisk erbjuda dig hundratals gigabyte lagringsutrymme så att även de största dokumenten kan backas upp i en snabb steg. Den externa enheten kommer att ansluta till den bärbara datorn med en vanlig USB-kabel. När du ansluter den, Windows kommer att känna igen den som en hårddisk och det kommer visa upp under "Den här datorn" på ditt system. Dubbelklickar på enheten i "Den här datorn" öppnas den så du kan se dess innehåll. Att säkerhetskopiera alla handlingar till enheten, helt enkelt dra dem och släppa dem i den externa enheten fönster på skärmen. Windows kommer som standard inte flytta filen, utan istället kommer att göra en kopia av den på den externa disken som backup, hålla originalet på den bärbara datorn själv. På grund av hastigheten på dataöverföring via USB, även stora filer bör säkerhetskopiera ganska snabbt, särskilt i jämförelse med att bränna en skiva.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du anpassar utsidan av en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur reparera en optisk enhet på en DVD CD-ROM
 • hur man installerar RAM på en iMac G4
 • hur man skapar en boot disk disk flash
 • Hur man överför ms kontor från dator till dator
 • hur man plocka ut ljudkort
 • hur du ansluter en mus på datorn
 • Hur komprimera DVD-filmer på en mac
 • Hur konvertera en SATA-enhet till USB
 • knepen för en svalare kör laptop
 • kan du ersätta en onboard grafikkort?