Dator > hur man kan återställa iMac till fabriksinställningarna

 • hur man kan återställa iMac till fabriksinställningarna


 • Ägare av Apple iMac kan återställa datorn till fabriksinställningar genom att radera och installera om operativsystemet från Mac OS X Install DVD. Processen för att återställa datorn består av fyra steg. Dessa åtgärder inkluderar radera hårddisken, installerar Mac OS X, slutföra Inställningsassistent och installera om programmet medföljer iMac

  Du behöver:. .
  Mac OS X Install DVD
  Ansökningar installationsskivan.

  Radera hårddisk


  1.
  Mata in Mac OS X Install DVD till iMac optiska enheten med datorn igång. Starta om iMac och håll C-tangenten när datorn startar om. Detta tvingar datorn att starta från DVD.
  2.
  Välj språk när du ombeds och tryck på höger pil för att fortsätta. Klicka på "Verktyg" i menyraden och välj "Skivverktyg".
  3.
  Klicka "Macintosh HD" i Skivverktyg fönstret och välj "Radera"-fliken. Klicka på "Radera" för att radera hårddisken. Denna process raderar fullständigt alla program och filer som lagras på datorn. Var noga med dina data säkerhetskopieras innan du raderar hårddisken.
  4.
  Klicka på "Radera" när främjas för att bekräfta valet. När processen är klar klickar du "Skivverktyg" i menyraden och välj "Avsluta Disk Utility" från drop down menyn.

  Installera Mac OS X


  1.

  Klicka på "Fortsätt" när Mac OS X-bilden visas efter att sluta "Skivverktyg". Klicka på "Acceptera" när du har läst licensavtalet.
  2.
  Välj "Macintosh HD" som plats för operativsystemet som ska installeras och klicka på "Install" när du ombeds.
  3.
  Klicka på "Fortsätt" längst information skärmen som anger att installationen är färdig. Klicka på "Starta" på nästa skärm att starta om datorn.

  Fyll i Inställningsassistent


  1.
  Välj lämpligt land eller region och klicka på "Fortsätt" efter datorn startar och välkomna avslutar videon. Välj önskad tangentbordslayout och klicka på "Fortsätt".
  2.
  Välj om du vill importera dina data vid denna tid från en extern backup hårddisk på "Migration Assistant" skärm. Om du vill återställa datorn till fabriksinställningar, rekommenderas det att uppgifterna skall återställas vid ett senare tillfälle. Klicka på "Fortsätt" när valet är gjort.
  3.
  Ange informationen för ditt trådlösa nätverk om du vill ansluta vid denna tidpunkt. Informationen omfattar nätverkets namn och lösenord. Klicka på "Fortsätt" för att fortsätta. Skapa ett Apple-konto i Apple-ID skärmen om så önskas. Kontot används för att köpa innehåll i iTunes Store och är inte nödvändig. Klicka på "Fortsätt" för att fortsätta.
  4.
  Ange ett användarnamn och lösenord på "Skapa ditt konto" för att skapa iMac användarkonto. Klicka på "Fortsätt" för att skapa kontot. Välj en bild för kontot och klicka på "Fortsätt".
  5.
  Ange ditt MobileMe information om tillämpligt och klicka på "Fortsätt" för att fortsätta till "Tack" skärm. Klicka på "Go" för att avsluta installationen och mata ut installations-DVD genom att dra på CD-ikonen till papperskorgen.

  Installera Paket Program


  1.
  Sätt Applications Installera skivan i iMac optiska enheten. Dubbelklicka på "Installera medföljande programvara"-ikonen och klicka på "Fortsätt" när du ombeds. Klicka på "Acceptera" när du har läst avtalet programlicenser för att fortsätta.
  2.
  Välj "Macintosh HD" för installation destination när dialogrutan visas. Följ anvisningarna på skärmen för att fortsätta med installationen. Ange ditt lösenord för kontot skapade tidigare om det behövs.
  3.
  Klicka på "Fortsätt" när installationen är klar och du uppmanas att starta om datorn. Mata ut Application installationsskivan När datorn har startat genom att dra på CD-ikonen till papperskorgen.

  Tips och varningar


 • Radera hårddisken är permanent och kan inte ångras . Se till att alla dina data säkerhetskopieras innan du börjar.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du kontrollerar om en PC DVD-enhet fungerar?

Relaterade artiklar


 • hur ta reda på vad min pc makt watt är
 • hur du tar bort en skärm från en bärbar dator
 • hur man kan kontrollera vad RAM-minne du behöver
 • Lägga till skrivare med preferenser
 • Hur du tar av och på en bärbar dator nyckel
 • hur cool en stationär dator
 • hur du sälja din dator och skydda information
 • hur man fixar fläkten på en bärbar dator
 • hur du lägger till högtalarna till din PC
 • hur man får in bios på en IBM Thinkpad T42