Dator > hur du tar bort en laptop skivenhet

  • hur du tar bort en laptop skivenhet


  • Bärbara datorer är utformade för att optimera utrymme och vikt, så komponenter ofta är tätt packade i ett litet område som inte alltid är lätt att komma åt eller manipulera. Komponenter som du kan uppgradera eller ersätta utan att kräva professionell hjälp är vanligtvis konstruerade så att du kan använda enkla verktyg för att ta bort eller ersätta komponenter utan svårighet eller oroa sig för att skada andra komponenter. Om du behöver uppgradera eller ersätta en bärbar hårddisk, kan du ta bort brukar den gamla hårddisken på bara några minuter med några verktyg och en uppsättning tydliga instruktioner Installation av maskinvara från den bärbara datorn tillverkaren. Även placeringen av bärbar hårddisk varierar från tillverkare till tillverkare, är den allmänna processen för hårddisk borttagning samma

    Du behöver:.
    Bärbara dators hårdvara monteringsanvisning
    . Computer Toolkit.
    Anti-statiskt armband.
    1 kvadratmeter plast bubbelplast.


    1.
    Igenom laptop hårdvara installationsguide instruktioner för hårddisken tas bort. Ladda ner guiden från tillverkarens hemsida eller kontakta den tekniska supporten och be dem att skicka en kopia av den av dig.
    2.
    Koppla den bärbara datorn från sin strömförsörjning och utöva påtryckningar för att spärrarna på sidorna av laptop batteri bostäder för att släppa och koppla ur det.
    3.

    Sätt på dig ett antistatiskt armband och ur statisk elektricitet i området runt den bärbara datorn.
    4.
    Använd en skruvmejsel för att ta bort hårddisken sköld från höljet . Observera att i vissa bärbara datorer är detta på sidan eller ryggen, medan man i andra kan du ha tur den bärbara datorn upp och ned för att komma åt hårddisken.
    5.
    Följ hårdvaran instruktioner installationsguiden för att avsätta och dra hårddisken stift från den interna kopplingshuset.
    6.
    Skruva av metall skyddande jacka från hårddisken och åt tumskruvarna tillbaka till hårddisken. Hårddiskar har fyra skruvar att hålla dem i jackan --- två på vardera sidan av enheten.
    7.
    Dra enheten från höljet och hålla den i bubbelplast tills du är redo att installera den i en annan dator eller en hårddisk låda.
    8.
    Sätt tillbaka enheten jackan och skruva skölden tillbaka in i huset förrän du är redo att sätta en ny enhet i den bärbara datorn.

    tips och varningar


  • Använd aldrig verktyg på en bärbar dator som inte är konstruerade för användning med en dator. Vissa precisionsverktyg har en liten magnetisk laddning, som allvarligt kan skada bärbara komponenter.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man klona en stationär dator





Relaterade artiklar


  • förhindra bläckpatroner från igensättning
  • hur man byter batteri på en logitech trådlös mus
  • hur man får PictureMate att skriva ut kantfria
  • hur man kopierar från en dold partition i XP
  • hur man fixar micro sd fel
  • hur man avgör om en processor är dåligt
  • hur man bestämmer värdet av datorutrustning donation
  • hur man fixar ett minne som säger att det måste formateras
  • hur man reda på hur många mhz din dator har
  • hur man hittar en bärbar dator försäljning