Dator > hur man underhåller min laptop

 • hur man underhåller min laptop


 • Mobila datoranvändare vet att bra underhåll spelar en stor roll i att hålla sina bärbara datorer som kör utan problem. Den mindre storleken av bärbara datorer gör att känsliga komponenter är packade tätt tillsammans, och större skador kan uppstå händelser och användande som kanske inte så problematiskt för stationära datorer. Laptop underhåll bör omfatta maskinvara, installerad programvara och data. Det finns flera saker du kan infoga i dina underhållsrutiner för att se till att din bärbara dator är problemfri.

  Du behöver:
  Tryckluft kapseln
  . Handhållna vakuum.
  Computer Toolkit.
  Antistatiskt.
  Säkerhetskopiering.
  Isopropylalkohol.
  Varmt vatten.
  Mjuk och luddfri trasa.

  Hardware Maintenance


  1.
  Skydda din bärbara dator med en bra passform, bra stoppad väska hela tiden när den inte används. Detta förhindrar Jarring, stötar och skakningar som kan skada den bärbara komponenter.
  2.
  Undvik att använda datorn i förhållanden (temperatur, fuktighet, höjd) som inte rekommenderas av tillverkaren. Enligt Scott Mueller, författare till "Uppgradering och reparera bärbara datorer," extrema temperaturvariationer kan orsaka höljet och komponenter till kontrakt och expandera, kan för hög fuktighet orsaka kortslutning i elektriska komponenter inuti höljet, och höga höjder trycklösa (större än 10. 000 ft . ) får höja den bärbara interna temperatur.
  3.
  Håll den bärbara datorn fri från damm, rök och smuts. Dessa kan störa en väl fungerande flera interna och externa komponenter (fläkt och kylfläns, hårddisk, tangentbord, skärm och CD /DVD-enheten). Använd en tryckluft behållare eller en handhållen vakuum på veckobasis för att ta bort föroreningar.
  4.
  Inspektera nätaggregat, kabel och batteri för korrosion, sprickor eller nötning varje månad . Om de är mycket slitna eller skadade, byt ut dem.
  5.
  Rengör den bärbara skärmen och hölje varje månad. Du kan Fukta en mjuk luddfri trasa med varmt vatten eller en 50/50 blandning av isopropylalkohol och vatten för att torka av skärmen och höljet.
  6.
  Använd operativsystemets defragmentering verktyg för att defragmentera hårddisken varje månad. Detta kommer att minska det totala flödet köra huvudet och förbättra hårddiskens söka hastighet, vilket betyder den fysiska slitage på enheten är mindre.

  Programvara och data Underhåll


  1.

  Installera och kör skadlig kod program som tillhandahåller realtid, fortsatt skydd och en brandvägg som hindrar hackare från att öppna hamnar och stjäla dina resurser eller data när du börjar använda den bärbara datorn.
  2.

  Hämta och installera eventuella uppdateringar som rekommenderas av operativsystemet utvecklare så snart du har anmälts om dem. De flesta operativsystem regelbundet uppdateras av utvecklarna, och uppdateringarna göra operativsystem mindre benägna att krascha, data korruption eller intrång.
  3.
  Kontrollera en gång i veckan att din bärbara dator inte har program och verktyg som du inte längre tänker använda som papperskorgen innehåll eller temporära filer mappen. En alltför full hårddisk fungerar inte så effektivt som en som inte är fylld till mer än 3 /4 av dess tillgängliga kapacitet.
  4.
  Säkerhetskopiera dina data på veckobasis i minsta till en annan plats (flyttbar hårddisk, minne, bandstation, online lagring eller flyttbara medier), och mer ofta om du gör stora eller täta ändringar av data. Det finns flera kommersiella och freeware program (Acronis True Image, EMC Dantz Retrospect, Backup4all, Genie Backup Manager och andra) där du kan välja backup format och konfiguration som passar dina behov.

  Tips och Varningar


 • Malware skaparna öka konstant sina ansträngningar för att penetrera din bärbara dator försvar, så håll antivirus och antispyware program "filer definition ström. Konfigurera program för att automatiskt hämta och uppdatera definitionen filer varje gång du startar den bärbara datorn.
 • aldrig isär någon del av en bärbar dator utan att först ladda ur all statisk elektricitet i närheten av datorn med anti-statiskt armband.
 • Använd aldrig verktyg på en laptop som inte är särskilt utformade för användning med dator. Många precisionsmejslar och andra verktyg som juvelerare och hobbyister använder är magnetiserad. Dessa verktyg kan allvarligt skada din bärbara komponenter.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:kommer det att snabba upp min dator om jag lägger till minne till den?

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar en Lenovo webbkamera för Vista
 • hur man återställer HP bläckpatroner
 • hur man identifierar problem med nätverksmaskinvara
 • hur du installerar ett kort Mini PCI när en bärbar dator stängs av
 • hur man justera storleken på fotoutskrifter på min Kodak Printer
 • hur man uppgradera en hel PC
 • Skillnaden mellan parallella & seriella skrivare
 • hur du överför filer från en gammal till en ny dator med en seriell kabel
 • hur du ansluter en dator till en tv utan en s-video kabel
 • den bästa USB CD-ROM-enheter