Dator > förhindra bläckpatroner från igensättning

 • förhindra bläckpatroner från igensättning


 • Bläckstråleskrivare spray bläck från små munstycken på tonerkassetten och, tyvärr, kan dessa munstycken täppa över tiden. Det är ofta ett resultat av att inte använda patronen under en längre tid, men det kan också orsakas av damm eller annat material som kommer i kontakt med skrivhuvudet. Du kan hindra att munstyckena igensättning med regelbundet underhåll, vilket i sin tur kommer att förhindra felaktig utskrift och tonerkassetter misslyckande

  regelbunden användning

  Ett av de enklaste sätten att förhindra träskor bläckpatron är att helt enkelt se till att skrivaren stannar i bruk. Skriva styrkor ytterligare skriverier genom munstyckena, en process som tar bort partiklar som så småningom skulle bilda träskor om de lämnas att torka. Skriva bara en sida för både svart-vitt och färg minst en gång per vecka kan ge tillräckligt användning för att stoppa många träskor innan de har en chans att få fäste.

  Manuell rengöring

  Manuell rengöring av bläckpatronerna kan ta bort befintliga träskor och hindra små träskor från att bli värre. Ta bläckpatronen ur skrivaren och placera den på ett bord eller annan fast yta som täckts med tidningspapper eller trasa för att skydda den från eventuella läckor. Torka kretsen band med en ren, luddfri trasa fuktad med destillerat vatten, rengöra munstyckena med fuktad tops. Vissa individer använder gnugga alkohol i stället för destillerat vatten, eftersom alkohol bryter ner bläcket, men alkohol kan skada munstycken själva, så rengöring med alkohol bör undvikas.

  Avlägsna svåra Clogs

  Envisa träskor kan tas bort lättare om munstycken är indränkt i en hemmagjord rengöringslösning förväg. Linje ett grunt pan med hushållspapper, servetter eller en ren trasa. Blanda en lösning av 50 procent vatten och 50 procent antingen ammoniak eller rengöringsmedel för glas. Värm lösningen i mikron i ungefär en minut, häll sedan bara tillräckligt rengöringsmedel i pannan för att helt täcka pappershanddukar. Placera bläckpatronen i formen så att munstyckena är översvämmade, men så att kretsen remsan inte är i kontakt med lösningen. Låt tilltäppta munstyckena i blöt i flera minuter, eller upp till 3 timmar i fall av allvarlig träskor. Efter blötläggning, rengöra munstyckena med en bomullspinne och torka av patronen med en luddfri trasa.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:8 pin vs 4 kontakter pin moderkort

Relaterade artiklar


 • bläckstråleskrivare Valsrengöring
 • Hur konvertera en VGA-bildskärm till en TV
 • hur man kan anpassa en NEC datorskärmen för att passa skärmen
 • hur man hämtar bildfiler bort trasiga datorer med extern hårddisk kapslingar
 • hur du tar reda på temp på din bärbara dator
 • hur du ställer in en Canon-skrivare för att skriva ut från en wirless hp laptop
 • hur man fixar en bild för en dator
 • hur man hittar drivrutinen för en okänd PCI
 • hur du ansluter DVI till HDMI
 • hur man konfigurerar en USB Serial Converter för Windows XP