Dator > delar av en dator stordator

 • delar av en dator stordator


 • Olika delar av en dator stordator föreskriva att behandlingen av uppgifter. Alla stordatorer har fem grundläggande delar som behövs för en effektiv behandling av data och beräkningar. De flesta stordator delar är standard i dagens databranschen och kan ersättas med originalet eller klon-baserad tillverkare av stordatorer delar

  Main Board

  Varje stordator har ett moderkort. Moderkortet har allmänna anvisningar om den interna strukturen av datorn och hur data hämtas med binär beräkning på vissa enheter. Moderkortet organiserar kretsen av datorn genom ett koncept som kallas "buss-arkitektur. " Den "handledare" av arkitekturen kallas processor eller CPU av stordatorn enheten. Moderkortet delen består av enheten tider för inmatning av kort och gränssnitt kabel till externa enheter.

  Processor

  processor (även kallad centralenheten eller "CPU" av stordatorn) är "hjärnan" av stordator. Processorn är centraliserad instruktioner för datorarkitektur och innehåller en aritmetisk logisk enhet för numeriska beräkningar. Det fungerar som en handledare eller "controller" hantera trafiken och begär data längs bussen arkitektur. ". Multi-processor enhet" Många stordatorer har mer än en processor, som klassificerar stordatorn som

  Main Storage Unit Delar

  Stor förvaringsmöbel del åtgärdas genom två minne enheter: Random Access Memory (RAM) och Read Only Memory (ROM). Random Access Memory gör att processorn eller "CPU" för att få ett område av minne för att utföra en dator funktion eller instruktion. ROM-minnet används för att lagra på lägre nivå av instruktioner till datorn som inte förändras på en stordator, såsom power-up instruktioner och allmän information om komponenter och enheter.

  externa lagringsenheter

  stordatorer också utgöras av yttre delar lagringsenhet. Dessa enheter är ansvarig för inresan, hämtning, lagring och registrering av uppgifter. De delar som hör externa lagringsenheter är externa hårddiskar, bandstationer, "dumma terminaler" (terminaler gränssnitt till stordatorn via ett nätverk som kontrolleras av CPU) och hålkort /bandenheter.

  Storlek Mainframe och delar

  stordatorer och delar är mycket mindre idag än de var för 50 år sedan. En stordator tillverkas år 1949 behövs en hel våning i en byggnad att fungera, och delar var stora och behövde två eller tre personer för att ta bort vissa delar av systemet. Dagens stordatorer kan faktiskt passa in i en städskrubb, och de delar av stordatorer är mycket lättare att byta ut och reparera. Tidsramen för att byta delar på en stordator har också minskat drastiskt från dagar till bara några minuter.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hälsoriskerna med laserskrivare

Relaterade artiklar


 • Toshiba Tecra felsökning
 • sig att behärska VBA för Microsoft Office 2007
 • hur man kan förbättra datorns prestanda
 • hur man öppnar en Compaq Presario PC fall
 • Hur du använder Bluetooth på din Vista dator
 • hur man sparar en bild på din iPod touch från webben
 • hur man återställer ett Kensington-lås
 • hur man kan justera upplösningen på dubbla grafikkort
 • hur du ställer in bildskärmen sida vid sida program i Windows
 • hur man får PictureMate att skriva ut kantfria