Dator > Toshiba Tecra felsökning

 • Toshiba Tecra felsökning


 • Toshibas Tecra raden av bärbara datorer marknadsförs främst som en mobil datorlösning för små företag och företagsanvändare, dessa datorer är utrustade med tillräckligt processorkraft för att köra de flesta Office-applikationer, samt särskilda förbättringar som är utformade för att hjälpa hantera de påfrestningar som härrör livet på-the-road. Som med alla bärbar dator kan du stöta på problem med dina Tecra över tid, att lära sig att begränsa listan över möjliga syndarna kommer att hjälpa dig att hitta en lösning

  Du behöver:
  AM2-processor. .
  Socket AM2 moderkort med Crossfire (försöka få DDR3-minne).
  Hög hastighet DDR3-minne.
  Kraftfull Processorkylare (Coolermaster V10 eller vattenkylning).
  Stor datorväska med många fans.
  Hög hastighet hårddisk (Western Digital Raptor).
  DVD /CD-enheten.
  Kraftfull PSU (nätaggregat).
  Gaming mus och tangentbord (Razer eller Logitech).
  AMD Radeon-grafikkort (du kan köpa två eller tre om du använder Crossfire).
  HD ljudkort (Creative Labs eller ASUS).
  LCD-skärmen.

  Power

  Om avgiften som lagras på din Tecra batteri är inte varar så länge som förväntat, ta bort batteriet och kontrollera att dess kontaktpunkter är rena, om nödvändigt, använda en mjuk, luddfri trasa för att torka bort eventuell smuts eller skräp. Kontrollera att nätadaptern är korrekt ansluten till din bärbara strömuttaget under laddningen. Om strömindikatorn på adaptern förblir svagt under användning, prova att ansluta den till ett annat eluttag.

  Om nätadaptern endast tycks fungera intermittent, kan sladden skadas, vilket kräver inköp av en utbytesenhet. När du drar ut adapterns från din dator, se till att greppa kontakten och inte i kabeln, detta kommer att hjälpa förlänga kortets livslängd. Undvik också innebär en onödig påfrestning på sladden, till exempel genom att låta dingla makt tegel utan stöd eller genom att sätta skarpa veck på kabeln när den är i bruk.

  När Tecra är batteriet tar slut kommer systemet att varna dig att spara ditt arbete och stäng av datorn för att hålla från nedbrytande batteriet helt. Laddning av ett dött batteri tar längre tid än att fylla ett batteri som har fortfarande har vissa makt. Ställ batteriet laddas, vänta tjugo minuter och kontrollera för att se om batteriets gröna lampan lyser. Om så är fallet, låt det ytterligare tjugo minuters laddning innan du försöker använda den, om inte, kan du behöva köpa ett nytt batteri

  Memory

  Om din Tecra plötsligt börjar rapportera mindre tillgängligt minne än det borde. har, det kan finnas ett problem med ditt installerade minnesmodulen. Stäng av datorn, koppla all kringutrustning och ta bort den installerade batteriet. Om du tittar på undersidan av din bärbara dator, hittar du en liten, rektangulär skiva hålls på plats av en eller flera skruvar, det är minnesmodulfacket täcka. Ta bort locket och kontrollera att de installerade minnesmodulerna sitter ordentligt. Om du misstänker att en av modulerna är icke-funktionella, använda den nedersta minneskortplatsen (även känd som "slot A") för att diagnostisera vilken modul du behöver byta, den bärbara datorn kommer att köra med "plats B" tom, men "slot A" måste ha en funktionell modul installerat för att enheten ska starta upp korrekt.

  Display

  Om din laptop display inte aktiveras när enheten är använda, tryck på "Fn" och F5 "nycklar samtidigt för att börja cykla genom de tillgängliga visningsalternativen, om du tidigare har anslutit din bärbara dator till en extern skärm, är det möjligt att datorn fortfarande är inställd på att använda skärmen som primär bildskärm. Ett dunkelt displayen kan tyda på att nätadaptern är felaktigt ansluten, när din bärbara dator körs bort av batteriet, det kan gå över till power-bevarande läge, mörkläggning displayen i syfte att förlänga livslängden på batteriet (du kan inaktivera den här inställningen från "Prestanda och underhåll" Kontrollpanelen).

  vill finjustera vissa skärminställningar som standard ljusstyrka och upplösning, högerklicka på skrivbordet, Markera alternativet "Anpassa" och klickar på "Bildskärmsinställningar. "


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man fixar dök knappar på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man byter en hp pavilion tangentbord laptop
 • hur en Dell-dator
 • hur man väljer rätt skrivare
 • hur man ändrar tiden i bios på en Sony laptop
 • Felsökning UPS
 • hur man byter RAM i en Sony Vaio
 • 8 pin vs 4 kontakter pin moderkort
 • hur man stänger av en dator för att spara ström
 • Epson projektor film tips
 • hur du tar bort en port USB-skrivare