Dator > hur man konfigurerar en gaming PC

 • hur man konfigurerar en gaming PC


 • Den gaming PC är den mest mångsidiga spelplattform som finns. Inte bara kan det spela PC exklusiviteter samt konsol portar men det kan surfa på webben, strömma musik och film och utföra alla andra uppgifter en nongaming PC kan. Budget-vis, himlen är gränsen när du konfigurerar en speldator. Tyvärr för dem som tillbringar en mindre förmögenhet att bygga sin dator, kommer hårdvaran i deras system vara föråldrad inom 18 månader och i högsta grad inaktuell inom 24 månader. Att hålla en balanserad pris /prestanda-förhållande och hålla sig uppdaterad om de senaste programmen och drivrutinerna är nyckeln till en framgångsrik gaming PC.

  Du behöver:
  chassi (w /minst 2 120mm fläktar)
  . Strömförsörjning (PSU) (400W eller mer).
  Skruvmejsel.
  Moderkort (helst med en 1333MHz front side bus).
  CPU /kylfläns (HSF) (åtminstone en dual core @ 2.
  6GHz).
  RAM (minst 4 GB).
  Grafikkort (minst 1 GB VRAM).
  PCIexpress kontakt (om det behövs).
  Hårddisk (minst 500 GB men helst 1 TB).
  Optiska enheten.
  LCD-skärmen (w /en önskad upplösning på 1920x1080).
  Operativsystem (helst Windows 7).
  Tangentbord /mus.
  Senaste grafikdrivrutinerna.

  Bygga upp ett system


  1.
  Placera skåpet på ett plant underlag. Ta bort sidan av fallet och se till att inredningen är väl upplyst.
  2.
  Installera PSU och dra åt skruvarna. Dra in kablarna i ett enda paket och drapera dem över på sidan av målet.
  3.
  Placera moderkortet ovanpå mässing standoffs insidan av fallet, se till att de anpassa moderkortets monteringshålen. Om de inte gör det måste du lägga till standoffs till moderkortet facket insidan av fallet. Dra åt skruvarna tills de är ordentligt på plats. Dra inte åt skruvarna.
  4.
  Placera CPU i CPU-sockeln. Retention metoder varierar mellan processor gör, men det kommer att bli en retentionstid klipp att hålla CPU tätt i sockeln. Engagera klippet, se till att det "klickar" på plats. Placera HSF ovanpå CPU och tryck bestämt nedåt. Engagera platshållarna på HSF och skjut dem runt Fästanordning på CPU socket. Anslut strömkabeln ur HSF till korrekt märkta header på moderkortet.
  5.
  Anslut ATX och 12V kablar PSU till lämpliga platser på moderkortet. Platser varierar mellan märken och modeller men de är oftast ligger nära mitten av moderkortet.
  6.
  Placera RAM i DIMM-kortplatser på moderkortet. Tryck fast varje pinne i lämpligt färgade DIMM. RAM-passar endast i kortplatsen på ett sätt, så om du har problem med att få RAM att "klicka" på plats, vänd och försök igen.
  7.
  Placera grafikkortet i PCIexpress kortplatsen tills spärren glider över liten del av PCB och "klickar" på plats. Många moderna grafikkort kräver en specialiserad PCIexpress kontakten från PSU, med lite högre drivs kort även kräver två. Om din GPU kräver en extra koppling, anslut lämplig kabel (s) från nätaggregatet till grafikprocessorn.
  8.
  Skjut hårddisken till hårddisken buren och sätt åtminstone fyra monteringsskruvar men Dra inte. Anslut SATA data och kontakter makt till baksidan av hårddisken och till lämplig port på moderkortet.
  9.
  Skjut den optiska enheten till en av de 5,25 "expansionsfack på framsidan av inneslutningen tills den är jämn med ram (välj en enhet med en matchande färgad list för en slankare look). Anslut IDE-eller SATA-kabeln till baksidan av enheten och sedan till lämplig port på moderkortet. Connect lämplig strömkontakten från PSU till enheten.
  10.
  Anslut bildskärmen via HDMI eller DVI-porten på baksidan av grafikkortet. Monitorn bör automatiskt rätt ingång men du kanske måste bläddra igenom dem för att hitta rätt en. Konsultera din handbok för detaljerade uppgifter.

  Installation


  1.
  Placera DVD operativsystemet i den optiska enheten och starta datorn. När du uppmanas att starta från CD-enheten, tryck på valfri knapp.
  2.
  Följ instruktionerna när du installerar operativsystemet. Skriv in din cd-nyckel när du blir uppmanad. Starta om datorn när installationsprogrammet ber dig.
  3.
  Låt datorn installera drivrutiner för kringutrustning och komponenter som den hittar. Starta om datorn när du tillfrågas.
  4.
  Ladda ner de senaste drivrutinerna från ditt grafik kort tillverkarens webbplats. De mest populära är listade i avsnittet Resurser.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man fixar en USB 2

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort fläkten låda från en dator
 • Hur konvertera en USB-skrivare till en LPT
 • hur man gör fönster inte skriva ut till skrivare uppkopplad
 • Hur man testar kylfläkten i en HP Notebook
 • hur man rengör en Lenovo laptop skärm
 • hur man berättar vad datorn är ritningen för makt?
 • hur du spelar in till en dator cd-brännare
 • hur man byter en Eide HD med sata
 • hur man läser CPU temperatur och disken information
 • Acer PC för-& nackdelar