Dator > hur man (techno) skrotar din gamla dator innan återvinning

 • hur man (techno) skrotar din gamla dator innan återvinning


 • Återvinna, minska, återanvända. Tre ord att leva av och också en anledning till varför det är viktigt att rädda användbara delar från din elektronik före leverans dem till återvinningsanläggning. För det här Hur man vi ska ta en närmare titt på en gammal Pentium era PC för att se hur man bäst kan utnyttja det (till synes) meningslöst komponenter för skojs skull, utbildning och potentialy spara några tior i delar för framtida projekt.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . Skruvmejsel (tillval).
  Torx Drivers (tillval).


  1.
  Ta fallet och gör en snabb kontroll av Det enklaste att ta bort komponenter först. I detta fall gavel och några orörda aluminium avskärmning som lätt skulle kunna repurposed med lite mer än tunga sax eller snips tenn.
  2.
  Koppla ur alla kablar. Jag ofta bara kasta flata köra kablar, som en gång har du några sparade de blir värdelösa ganska snabbt. De flesta andra ledningar och även kontakterna kan lätt repurposed för andra saker. Till exempel kabeln mellan ljudkortet till CD-ROM erbjuder 4 trådar i ett lättanvänt connecter. Perfekt för små elecrontics projekt.
  3.
  På denna punkt vill jag extrahera hårddiskar. Inklusive men inte begränsat till cd /dvd-rom, disketter och hårddiskar. CD /DVD-enheter ofta gånger belöna dig med nylon växlar, små raka metallstänger, likströmsmotorer (både borstade och borstlösa), till lysdioder och många andra saker att hålla utkik efter. Hårddiskar är ett bra ställe att hitta fyra motorer stift stepper som en mycket användbar inom robotik projekt. Den hårddiskar innehålla neodymiummagneter användbart i en mängd olika projekt från rote magneter till LED throwies. Talspolen från hårddisken kan också användas i vindkraftverk via en vind band. Men ett problem med att utvinna skrot från hårddiskar är att du kommer ha tillgång till Torx förare av olika storlekar. I grund och botten en udda formad skruvar som inte är vanliga i huset trots att de är lätt tillgängliga i Home Depot nära skruvmejslar.
  4.
  Nu vill jag gå tillbaka och ta bort alla datorerna lägga på kort, moderkort och tas bort kretskort från enheter. Om du tittar noga kan du ofta hitta kondensatorer och andra elektriska komponenter som går att lödas loss från kretskorten. Detta är ett bra sätt att minska kostnaderna komponent när du experimenterar, lära sig nya koncept eller bara prototyper en ny design. Även tänka på att effektivt ta bort små komponenter från styrelser din kommer att behöva mycket jämn värme. 40 Watt + lödkolv om inte en gasdrivna fackla.
  5.
  Är nu en bra tid att ta en sista titt på fallet och ta bort och potentiellt intressanta att titta bitar från ramen eller plast hölje. Även du kan oftast fastna en högtalare, lysdioder och vissa växlar från på /nära frontpanelen.
  6.
  Ta en sista titt på ditt återstående delar med kreativt sinne innan du tar dem ner till din närmaste återvinningsstation på omhändertagande. Grattis! Nu har du allehanda techno skrot för elektronik, hantverk, DIY eller något annat du kan tänka dig!

  Tips och varningar


 • Om datorn /komponenterna din skrapning råkar innehålla en DVD-brännare kan du använda laser för andra projekt eftersom det är för närvarande den enda laser vanligt förekommande i datorer som gör ljus i det synliga spektrat.
 • Håll åtminstone några av skruvarna kan de komma väl till pass i senare projekt.
 • Prova och använder något av ram eller hölje som du kan eventuellt, som ram /fall och kretskort är majoriteten av vad du kommer att bli bortskaffande. Det är inte alltid lätt att hitta användningsområden för vissa av metall de väljer att använda, men även att återanvända lite är bättre än återanvändning ingen alls!
 • Var inte en förpackning råtta. Då och då ta ett steg bakåt och ge bort eller återvinna saker du inte kommer att sannolikt att använda. Bidrar till att ge dig en anledning att hålla ögonen öppna efter nya objekt att återanvändning /återanvända.
 • Det finns gott om salvageable delar i både skärmen (om CRT) och strömförsörjning men du måste vara medveten om dessa enheter kan hålla en avgift långt efter det att enheten är urkopplad och du bör förstå hur fullgöra sådana saker innan du försöker att rädda dessa delar.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur till återvinna förlorad data från din hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man fixar din färg på min pc
 • hur man byter en hp laptop antenn
 • hur till återvinna raderade datafiler på en hårddisk
 • hur man ansluter ett trådlöst tangentbord på en Sony Vaio skrivbord
 • hur man identifierar Macintosh-dator med löpnummer
 • hur du ansluter PC fall ledningar
 • hur man kan återställa iMac till fabriksinställningarna
 • hur man installerar en andra enhet i en Toshiba laptop
 • hur man skapar en MP3-skiva på en iMac
 • hur man stänger en extern bildskärm på en bärbar dator