Dator > kommer det att snabba upp min dator om jag lägger till minne till den?

 • kommer det att snabba upp min dator om jag lägger till minne till den?


 • Du kan märka med tiden att datorn blir långsammare än den gjorde vid första köper den. Datorer är snabba att bli föråldrade, med nyare och snabbare modellerna kommer ut otroligt ofta. Dock kanske du vill inte köpa en helt ny dator. I stället har du möjlighet att uppgradera din nuvarande dator för att få några av sina tidigare hastigheten tillbaka

  RAM och datorns hastighet

  RAM står för Random Access Memory, som datorn använder för att cache-filer och program för snabbare laddningstider. Den högre mängden minne du har, kan fler program köras samtidigt. Datorn öppnar ett program som ursprungligen genom att lagra informationen i ditt RAM. Om det inte finns tillräckligt utrymme på RAM, då extra data överförs till hårddisken. Ju mer information som tvingas till att köra via hårddisken, desto långsammare datorn kommer att köras. Om datorn är lastning program långsamt, då kan du lägga till mer RAM till systemet för att göra saker och ting går lite snabbare.

  Välja RAM

  Tyvärr, lägga RAM-minne i datorn kan inte göras enbart genom att plocka det maximala beloppet RAM-minne kan du hitta och installera det. Om du försöker göra det kommer din dator troligen inte igen den extra RAM-minne du har installerat eller system inte starta alls. För att uppgradera RAM-minnet måste du ta hänsyn till att datorn har särskilda behov som bör tillgodoses.

  Kontrollera med din dators tillverkare för att se vilken typ av RAM-minne du behöver installera på din dator. Alternativt kan du söka på nätet för din dator märke och modell att se vilken typ av RAM-minne du behöver. Crucial. com erbjuder en enkel att följa sätt att kontrollera datorns RAM-minne behov genom att mata in din tillverkare, modell linje och dator modellnummer. När du anger denna information, platsen kommer att lista RAM krav för ditt system så att du vet vad som kan köpas. Många datorer har en storlek gräns för mängden RAM-minne som kan läsas av systemet, så var uppmärksam på denna gräns, annars kommer du att köpa extra RAM-minne som kommer att gå till spillo.

  Titta på datorns aktuella mängden RAM-minne för att avgöra hur mycket mer du behöver för att installera. För att se datorns aktuella RAM belopp, klicka på "Start", klicka sedan på "Kontrollpanelen". När Kontrollpanelen öppnas, dubbelklicka på "System". Detta kommer att ta upp alla dina system information. På raden som säger Minne (RAM), kommer det att visa ett numeriskt värde för ditt RAM. Om din nuvarande mängden RAM-minne är mindre än det högsta belopp som din dator klarar av, då kan du uppgradera RAM-minnet att öka hastigheten. Det rekommenderas att köpa det maximala mängden RAM-minne din dator klarar av, för bästa prestanda.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man kopierar musik till en bärbar extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man uppgradera en hel PC
 • hur man kan kontrollera vad RAM-minne du behöver
 • hur man kan förbättra videoprestanda av en dator
 • how till en kontakt bandspelare till en dator
 • det bästa sättet att överföra VHS till DVD på en Mac
 • hur du ansluter ett tangentbord till en dator
 • hur du installerar en termisk skrivare i Windows XP
 • hur man bygger en high-end PC
 • hur man bygger en dator med en Intel Core 2 Quad-processor
 • hur man får in bios på en IBM Thinkpad T42