Dator > hur du lägger till / ta bort minne till din Dell D-serien latitud

 • hur du lägger till / ta bort minne till din Dell D-serien latitud


 • Säg att du vill lägga till mer minne eller byta ut en dålig minnesmodul i din Dell D-serien Latitude laptop. Följ bara dessa steg och göra det själv och spara tid och $

  Du behöver:. .
  Liten Phillips föraren skruv
  En bekväm och väl upplyst arbetsyta.
  .


  1.
  Ta bort batteriet. Vänd den bärbara datorn upp och ner och leta efter ta bort denna skylt. Om din bärbara dator bara har en minnesmodul installerad kommer det att vara lätt tillgänglig här. Det andra är svårare att nå under tangentbordet. Se steg 5.
  2.
  Bort plattan att avslöja minnesmodulen.
  3.
  Bänd båda sidor bort från modulen för att ta bort minnet.
  4.
  Modulen kommer delvis att "poppa upp". Försiktigt bort den från sockeln. Byt minnet med ett nytt högre kapacitet modul (max 2 GB). Den maximala mängden minne tillgängligt för Windows XP är 4GB. Också både moduler behöver vara av samma storlek och typ. Om du ersätter bara en är det rekommenderat att du byter ut den andra med samma.
  5.
  Nu blir det en lite tuffare! Helt öppna den bärbara så att skärmen ligger plant. Börja med att bända upp tangentbordet kåpan på höger sida.
  6.
  Bänd loss sakta vickar den från sida till sida för att frigöra många små flikar som håller den på plats .
  7.
  Ta bort de 3 små svarta skruvar som håller tangentbordet på plats längst upp.
  8.
  En annan bild av en skruv.
  9.
  Ännu en bild av en skruv. Förvara dessa skruvar noggrant eftersom de är lätta att släppa och mycket svårt att hitta om du tappar dem.
  10.
  Ta försiktigt bort tangentbordet igen genom vickar den sida till sida för att kunna bryta sig loss från de små flikarna som håller den på plats längs sidorna och botten. Det finns ett band som förbinder tangentbordet till moderkortet. Det finns ingen anledning att släppa det här bandet. Bara manövrera tangentbordet ur vägen för att nå minnessockeln. Samma förfarande används för att avlägsna den första modulen används igen här, bända båda sidor bort en från minnet och modulen "poppar upp". Försiktigt bort den från sockeln. Ersätta med den nya modulen. Kontrollera att modulen sitter ordentligt i vägguttaget eller den bärbara datorn får inte erkänna att det är installerat.
  11.
  Tillbaka tangentbordet genom att följa stegen bort i omvänd ordning. Sätt tillbaka locket tangentbordet toppen. Börja med att se flikarna på vänster är i rätt läge. Tryck sedan på locket på plats, kommer du att höra de små flikarna snäpper på plats för att hålla locket ordentligt. Slutligen byta batteri.
  12.
  Slå på den bärbara datorn. Du kommer att meddelas via BIOS att mängden minne har förändrats. Låt systemet att konfigurera om en liten stund på den här skärmen och du kommer då att ges möjlighet att träffa F1 för att fortsätta att starta upp. Boota Windows och kontrollera systemegenskaper för att se om minnet installera som ses av operativsystemet. Om inte gå tillbaka och kontrollera att vara säker på de nya modulerna är helt införda i sina hålor.

  Lycka till!

  tips och varningar


  Var
 • noga med att bara installera minnesmoduler godkänd att arbeta med ditt system av tillverkaren.
 • Var noga med att ta bort batteriet och eventuell extern strömkälla innan du börjar arbeta.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Hur raderar jag helt min dator & börja om från början igen på min Dell Latitude?

Relaterade artiklar


 • hur du startar datorn med hjälp av tangentbordet
 • felsökning din skrivare i 3 steg
 • Hur konvertera MS Excel till mysql med php
 • vad är en fysik processor?
 • hur du ansluter 3.5mm kabel kontakterna till en dator för ljudenheter
 • hur man rengör din datorskärm
 • Hur berätta om sitt moderkort eller CPU som är död
 • färgskrivare vs svartvita skrivare
 • hur man får CompTIA A +
 • hur man använder en sata hd i en äldre PATA laptop