Dator > saker att tänka på när man köper en ny dator

 • saker att tänka på när man köper en ny dator


 • Köpa en dator kan vara en svår uppgift. Det finns många saker att tänka på, och få människor vet vad dessa saker faktiskt. Tech språk kan vara svåra att nästan omöjligt att förstå, särskilt om du aldrig har hört det förut. Även prata med en säljare kan vara frustrerande, om alla de använder är tekniskt språk. Men med några riktlinjer för att bedöma din dator behöver och en kort primer på lite av det fikonspråk, bör du kunna navigera genom oändliga möjligheter och hitta en dator som passar dig bra. Vet

  Vad du behöver

  Om du analyserar vad dina behov och begränsningar du kommer att kunna eliminera många av dina val från början. Fråga dig själv vad du vill använda datorn för. Gaming? Skriva? Internetsökning, eller en kombination av användningsområden? Olika datorer utföra olika uppgifter bättre än andra. Bestäm vad ditt behov av rörlighet är. Om du ska arbeta hemma, kan du vara bra med en stationär dator, som ofta är billigare än en bärbar dator. Om du ska till college eller tycker om att arbeta på din dator på kaféer, leta efter en bärbar dator.

  Du också kommer att behöva välja mellan en Mac eller PC. Mac är bra för saker som grafisk design och fotoredigering. Om du inte vet skillnaden mellan dem, är du förmodligen bättre att titta på datorer. De kostar mindre. Dock vara medveten om att eftersom de flesta människor och företag använder datorer, de flesta virus utformade för dem. Kontrollera att du har ett antivirusprogram installerat innan du börjar använda den.

  en ny dator med just grunderna kan kosta så lite som $ 500, medan något top of the line löper över $ 1000.

  känna några av Lingo

  Ett operativsystem är den huvudprogram att dina andra program körs från. Till exempel är Windows 7 och Mac OSX operativsystem. Mac-datorer är datorer som gjorts av ett företag, Apple. Datorer görs av alla andra företag som gör datorer. Mac och PC har olika operativsystem och olika möjligheter programvara. Några av de mest populära datorspel, till exempel, inte är formaterade för Macintosh. Å andra sidan, några av de bästa fotoredigeringsprogram måste köras på Mac-datorer.

  bytes måttenheterna i datorns minne. Hårddisken är datorns långsiktiga lagringsenhet. Ett nätverkskort kan datorn ansluta till Internet eller till andra datorer. Processorn kan beskrivas som datorns hjärna-processorhastigheten har att göra med hur snabbt det hjärnan fungerar. RAM står för Random Access Memory. Detta är datorns korttidsminne lagring. USB står för Universal Serial Port. Detta är i grunden Universal Port för anslutning av saker i din dator. De flesta bärbara datorer har två av dem. Ju mer, desto bättre. Detta är vad din mp3-spelare kommer att koppla in, tillsammans med din kamera, din videobandspelare och många andra enheter.

  Dessa är de viktigaste villkoren för dig att veta. De dyrare maskinen, typiskt, desto mer RAM och USB-portar det kommer att ha, och desto snabbare kommer att köras.

  många extrafunktioner kan komma med en dator, som designmönster för utanför, bättre högtalare, fall etc. Såvida du inte har en massa pengar, hålla utanför och yttre ting enkla. Extra RAM, snabbare processor, eller en längre livslängd batteri (som alla inuti maskinen) kommer att hålla dig lyckligare i det långa loppet.

  Förslag på olika Använder

  Om du är en "gamer" du spelar serious games på datorn, som World of Warcraft och andra spel fantasi med komplexa karaktärer och flera nivåer. Om det är du, vill du titta på Miditower stationära datorer, särskilt "gaming datorer. " Dessa har Intels Core 2 processor och dubbla grafikkort samt massor av RAM. Det betyder att de kan ge dig den bästa upplevelsen visuellt, och kommer att arbeta snabbt så att du inte förlorar en runda, eftersom en sida är fortfarande laddas.

  Om du är student, speciellt en som går bort till college, du är i marknaden för en bärbar dator på grund av dess portabilitet. En dator är bra att ha på biblioteket, ett kafé och studenthem. Om du vill ha något litet att ta till klass, titta på netbooks, vilket är en PC. De är små och kan kosta så lite som $ 400. Även du kan, skulle du inte skriva en uppsats om det, det lilla tangentbordet kommer att vara jobbigt att arbeta med. En netbook bör användas som ett komplement till en större dator. Om du planerar att studera grafisk design, musik komposition eller fotografering, gå med en Mac, eftersom deras program utmärka sig i dessa områden.

  Om du är en författare eller en tillfällig användare som behöver lite mer än ett ord program och internet, har du tur-du kan klara dig med en dator med färre funktioner. Kom bara ihåg var du kommer att vilja använda datorn. Om hemma, köp en stationär. Om du ska vara ute med det, överväga att uppgradera till en bärbar dator med en längre varaktig batteri och kontrollera att nätverkskortet har Wi-Fi. Du kanske inte ens behöver köpa ett program med Word på det: du kan ladda ner en stor Word-programmet från Internet, kallad OpenOffice, gratis

  Om du behöver datorer för ditt företag, din verksamhet. behov kommer till stor del diktera vad du vill. Kom ihåg att du kan behöva bokföringsprogram att hålla koll på dina böcker och ett program som kallas Access som tillåter dig att skapa databaser. En hög fungerande nätverkskort för att ansluta till andra datorer och olika anslutningar Internet kommer också att hjälpa dig. En snabb processor kommer att se till att du inte förlorar tid och pengar genom långsam interaktion. För dina anställda, stationära datorer är billigare, men trenden går mot bärbara datorer på grund av sin rörlighet. De flesta företag äger en kombination av båda. Du vill också ha en stor hårddisk om du ska lagra information i databasen. Slutligen, inte snåla på säkerheten. De flesta företag använder datorer för sina mångsidighet och tillgång till flera program: om du äger datorer, dock se till att få den bästa säkerheten för dem du kan hitta.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man gör en trådlös usb antenn

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna raderade datafiler på en hårddisk
 • Hur identifiera lcd problem i en hp laptop
 • färgskrivare vs svartvita skrivare
 • Hur konvertera 8mm video till en DVD
 • hur man lagra elektroniska alla kablar
 • hur man kan återställa filer på en dator träffats av blixten
 • hur du lägger till minne till en T60 bärbar dator
 • om att köpa moderkort combos
 • flatbäddsskanner underhåll
 • hur man kan påskynda det pekplattemus