Dator > hur du formaterar en enhet för PC och Mac användning

 • hur du formaterar en enhet för PC och Mac användning


 • USB-enheter har blivit allt användbart för överföring av filer mellan datorer. De drivs av USB-porten på datorn och arbeta automatiskt utan speciell programvara. En USB-enhet kan användas för PC och Mac användning när det väl har formaterats med MS-DOS-filformat. Detta kan göras på en Mac eller PC

  Du behöver:. .
  Computer
  USB-enhet.
  USB-kabeln.

  Formatera en enhet för PC och Mac användning på en Mac


  1.
  Dubbelklicka på Mac hårddisk och öppna "Program"-mappen. Rulla ner till "Utility"-mappen. Dubbelklicka på "Utility"-mappen och bläddra ner till "Skivverktyg"-programmet. Dubbelklicka på "Skivverktyg" för att köra det.
  2.
  Sätt hankontakt USB-kabeln till den kvinnliga kontakten på USB-enheten. Sätt den andra änden av USB-kabeln till USB-porten på Mac. Klicka på USB-enheten ikonen i "Skivverktyg" programmets fönster på vänster sida. Klicka på "Radera" fliken högst upp i fönstret.
  3.
  Namn USB-enheten i det öppna kolumnen bredvid "Name" fliken i mitten av "Disk Utility "-programmet. Välj "MS-DOS (FAT") från rullgardinsmenyn bredvid "Format"-fliken.
  4.
  Klicka på "Radera" knappen i det nedre högra hörnet av den "Skivverktyg" programmets fönster. Klicka på "Radera"-knappen i fönstret som visas.
  5.
  Vänta som "Skivverktyg" programformat USB-enheten med MS-DOS (FAT) kör-format. Avsluta "Skivverktyg" program när formateringen är klar. Dra USB-enhet ikonen till papperskorgen.
  6.
  Bort USB-kabeln från USB-enhet som har formaterats för PC och Mac användning. Ta den andra änden av USB-kabeln från Mac USB-port.

  Formatera en enhet för PC och Mac användning på en dator


  1.
  Fäst den yttre kontakten på USB-kabeln till USB-honkontakt på USB-enheten. Sätt den andra änden av USB-kabeln i USB-porten på datorn. Vänta som "Ny Partition Wizard" visas på skrivbordet. Klicka på knappen "Nästa" längst ner i fönstret.
  2.
  Välj "Fat 32" från rullgardinsmenyn bredvid "Format" i det nya fönstret som dök upp. Namn USB-enheten i den tomma kolumnen bredvid "Namn"-fliken. Klicka på "Nästa" längst ned på skärmen.
  3.
  Klicka på "Radera" knappen på skärmen som har dykt upp. Klicka på "Bekräfta" knappen på skärmen som visas.
  4.
  Vänta som USB-enheten är formaterad. Klicka på "OK" i fönstret som visas när USB-enheten har formaterats för att stänga fönstret.
  5.
  Högerklicka på USB-enhetens ikon som har dykt upp på skrivbordet. Välj "Mata ut" från popup-menyn som visas. Ta bort USB-kabeln från USB-enhet som har formaterats för PC och Mac användning. Ta bort den andra änden av USB-kabeln från datorns USB-port.

  Tips och varningar


 • Formatera en USB-enhet kommer att radera allt på den.

Previous:hur kopiera Microsoft Office till en ny hårddisk Next:hur man gör en startdiskett för en Dell-dator

Relaterade artiklar


 • hur man använder ett videoinspelningskort med min ps3
 • hur man kan spara Excel-filer i Visual Basic 6
 • hur man skapar en Windows-partition i Macintosh
 • hur du optimerar datorns RAM-minne
 • hur man installerar ljudenheter på en Dell Inspiron
 • hur du kan visa video från en capture-kort
 • hur du exporterar HTML-tabell till Excel
 • Hur konvertera MS Excel till mysql med php
 • Visual Studio Tools för Microsoft Office-systemet
 • hur du formaterar en enhet för PC och Mac användning