Dator > flatbäddsskanner underhåll

 • flatbäddsskanner underhåll


 • Flatbäddsskannrar erbjuda alla-från den rutinerade kräsna professionella till amatör entusiasten-förmåga att digitalisera, analysera, justera, korrigera och manipulera alla plana grafisk bild. Korrekt underhåll är dock skyldig att se till att skannern bara bilder den önskade bilden och inte fläckar av damm och smuts. Dessutom bör skannern kalibreras regelbundet för korrekt färgseende. Ingen vill ha en apelsin äpple eller röd apelsinjuice

  skannerbädden

  aldrig spray eller tillämpa några rengöringsmedel direkt på skannern. . Alltid gäller rengöringsmedel på en mjuk trasa eller rengöring pad sedan ansöka till skannern. Rengör skannern-säng glas helt men tänk på att lämna locket öppet så att alla fukt kan avdunsta. Rengör skannern runt skannerglaset under locket. Damm hudar där och kommer att stiga när du lyfter locket och sätta sig på skannerglaset. Undersök under glaset noga. Om du inte ser någon damm, ta inte bort glaset för att rengöra undersidan. Öppning skannern är ett tillfälle för damm att komma in skannern och vara en ständig försämring. Om du inte behöver öppna skannern inte.

  Scanner Body

  Rengör skannern kroppen med ett avfettningsmedel rengöringsmedel, till exempel formel 409 eller Fantastik. Dessa bort fingeravtryck oljor, klibbig mat eller dryck stänker och fläckar kaffe. Det är viktigt att hålla scannern kropp ren för varje gång du höjer skannerlocket för att placera något på skannerglaset finns en chans att störa samlats damm. Om det inte finns någon damm runt scannern, så finns det ingenting att störa.

  Scanner Kalibrering

  Regelbundet scanner försörjning medför att kalibrera LCD "ögon" som ser bilden och rörlig vagn som transporterar ljuskällan. Precisionen i både resulterar i en perfekt bild. Använd programvaran som levereras med skannern för att utföra kalibrera uppgifter. Resultatet kommer att bli justeringar så att den röda, blå och gröna receptorer se rätt nyans av varje färg och tolka färger korrekt. Ljuskällan kan blekna, bli starkare eller förändring från en varierande nyans av ljust vitt över tiden med upprepad användning. Redovisning av sådana ändringar förbättrar dina bilder. Dessutom kalibrerar transport trollspö redovisade ljuskällan. Denna enhet gör att inte bara ljuskällan utan också hur skannern uppnår olika resolutioner. Om transporten staven inte flyttar på beräknade priser, kan upplösning vara släckt. Se till att din 72 dpi bilder inte är 67 eller 78 dpi och dina högupplösta 1200 dpi skanningar har full tillgång klarhet och djup.


Previous:hur kopiera Microsoft Office till en ny hårddisk Next:hur fästa st nycklar till tangentbord

Relaterade artiklar


 • hur man byter strömförsörjningen i en Dell XPS 410
 • flatbäddsskanner underhåll
 • hur ta reda på mitt moderkort socket
 • felsökning av en webbkamera på Vista
 • hur du installerar ett kort Mini PCI när en bärbar dator stängs av
 • Lista över HP bläckstråleskrivare
 • hur du lägger till minne till en T60 bärbar dator
 • hur du återvinner en skrivarpatron
 • hur man får PictureMate att skriva ut kantfria
 • hur man raderar en bärbar Windows minnet helt