Dator > hur du aktiverar en Bluetooth på en PC

 • hur du aktiverar en Bluetooth på en PC


 • Många stationära och bärbara datorer levereras med Bluetooth-hårdvaran förinstallerat, vilket ger dem möjlighet att kommunicera trådlöst med ett brett utbud av hårdvara, däribland möss, tangentbord, mobiltelefoner, PDA och mikrofoner headset. Bluetooth-specifikationen gör att alla datorer och bärbara enheter som är kompatibla Bluetooth kommer att vara kompatibla med varandra, men vissa enheter stöder fler funktioner än andra. För att kunna använda alla två Bluetooth-enheter måste du koppla ihop dem för att möjliggöra trådlös anslutning.

  Du behöver:
  En dator med Bluetooth-kapacitet
  . En handhållen enhet med Bluetooth-kapacitet.


  1.
  Flesta datorer med Bluetooth som standard att vrida trådlösa Bluetooth-anslutningar på när datorn startas, men vissa bärbara datorer kan ha trådlös Bluetooth- stängas av för att spara på batteriet. Öppna Bluetooth Kontrollpanelen (i Windows) eller-panelen i Systeminställningar (på Macintosh) och se till att Bluetooth är påslagen.
  2.
  Ställ din handhållna enhet till "Bluetooth upptäckas. "Instruktioner om hur man gör detta varierar med varje Bluetooth-enhet, men kan hittas i handboken som följde med enheten. Detta gör att datorn för att hitta enheten när den söker den lokala närheten efter tillgängliga enheter.
  3.
  i Bluetooth Kontrollpanelen eller Systeminställningar, kommer det att finnas en knapp för att "lägga till nya enheter. " Klicka här för att starta en installationsguide, som gör att du kan "para ihop" enheten till datorn . Ihopkoppling innebär att sätta ett numeriskt lösenord på handdatorn (eller med hjälp av en permanent förinställt lösenord) och ange detta lösenord på din dator. Enheter behöver bara paras ihop en gång. Efteråt kommer datorn och enheten kopplas automatiskt.
  4.
  Bluetooth-enheten och datorn kommer nu att se varandra när Bluetooth-radion är påslagen i båda enheterna och de är inom radioräckvidd . Du bör granska manual för handdatorn för att avgöra hur man stänger av Bluetooth när du inte använder den. Bluetooth sänder en radiosignal när den används, och batteriets livslängd kommer att bli mycket längre om det drivs ner när du inte behöver det.

  tips och varningar


 • Bluetooth-enheter varierar i vilka tjänster som erbjuds via Bluetooth-anslutningen. En smart telefon kan tillåta dig att använda Bluetooth för att överföra filer och tillbaka från datorn, medan en standard mobiltelefon får endast tillåta synkronisering av dina kontakter, men inte bilder tagna med telefonen. Kontrollera din handhållna enhet Användarhandbok för detaljer om vad du kan göra med det över Bluetooth.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du uppdaterar Intel Graphics Media Accelerator digital display förare

Relaterade artiklar


 • hur till få min musik från min iPod till min Mac
 • hur man löser övervaka färg problem
 • hur man ansluter externa högtalare till en PC
 • riktningar att ansluta en TV till en dator
 • hur man bygger en låg budget dator
 • hur du optimerar datorns RAM-minne
 • hur man ansluter en trådlös mus till datorn & laptop
 • hur man gör två bildskärmar arbete med ett ATI grafikkort
 • hur man kalibrerar en Wacom
 • hur du avgör om din hårddisk är en SATA 2