Dator > Kan jag använda en Eide hårddisk att ersätta en IDE-disk?

 • Kan jag använda en Eide hårddisk att ersätta en IDE-disk?


 • Teknik är alltid förändras, särskilt med datorer, och det kan vara förvirrande att hänga med olika standarder. Ändringar tech standarder ofta inte förklaras eller bara täckt upp med förkortningar, som VHS, DVD, IDE-eller EIDE. IDE och EIDE är standarder för dator hårddiskar och verkar liknande, men kan du växla mellan dem som

  Är EIDE-och IDE-hårddiskar Utbytbar ?

  Det korta svaret är ja. IDE (Integrated Drive Electronics) är ett annat sätt att hänvisa till en enhet som använder PATA (Parallel Advanced Technology Attachment) gränssnitt. IDE är en hänvisning till en tidigare version av gränssnittet, utan används informellt att betyda samma sak som PATA. IDE-kablar har 40 ledningar och 20-pin-kontakter, med ett stift som omfattas för att hjälpa användaren koppla dem rätt.

  EIDE (Enhanced IDE)-enheter är en mer avancerad version av PATA-enheter och använda ATA -2 standard. EIDE-kablar har 80 trådar att dra ner på överhörning, men har samma 20-pin, med en saknas, kontakter som för IDE-kablar. Dessa enheter har snabbare överföringshastigheter och ge utrymme för flera läsa och skriva kommandon som skall vidtas på samma gång. EIDE-enheter är också bakåtkompatibel, vilket innebär att de arbetar med IDE-kablar och controllers. Således kan du ansluta dem på exakt samma sätt som din IDE-hårddisk var ansluten och din EIDE enheten kommer att fungera bra.

  Få ut mesta möjliga EIDE

  Trots en EIDE-hårddisk kommer att fungera bra med IDE-kablar och controllers, kommer de att arbeta bara upp till vad dessa apparater kan göra, dvs, samt en IDE-hårddisk. För att få ut det mesta av en EIDE-hårddisk, måste du använda de kablar och controllers. En EIDE-kabel borde ha kommit med enheten, men om den inte gjorde det, kan du köpa en på en dator butik. EIDE-kablar ser ut som IDE-kablar men de bör ha EIDE tryckt på dem. Regulatorn är den del av moderkortet där kabeln pluggar in nyare moderkort borde ha EIDE support, och du bör kunna bara ansluta enheten upp och gå därifrån. Rådgör med din moderkorts manual för att se, eftersom vissa moderkort har separata EIDE-och IDE-kontakter, men båda kommer att fungera, kommer endast den EIDE att ge dig bättre prestanda. Om ditt moderkort inte har EIDE stöd, måste du få en EIDE controller PCI (Peripheral Component Interconnect) kort. Detta kort kommer att gå i en av ditt moderkorts PCI-platser: de långa, tunna slots att kringutrustning som ljud-och grafikkort användning. Du kan använda detta kort på anslutningen för EIDE-kabel och få de prestanda fördelarna med denna mer avancerade standard.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man fixar en dator stol dra golvet

Relaterade artiklar


 • hur fästa st nycklar till tangentbord
 • hur man fixar oregelbunden mus mac 10.3 eller senare
 • kan en trådlös skrivare kan användas med kablar?
 • hur man bygger en dator för nybörjare
 • hur man tvättar kretskort
 • hur man överklockar en Acer Aspire
 • hur man använder ett minne i Windows XP
 • hur man installerar G5 torn minne
 • hur man kan öka hastigheten hk fläkt till bärbar dator
 • hur man får kuvert för att skriva ut direkt