Dator > vilka är fördelarna och nackdelarna med SSD hårddiskar?

 • vilka är fördelarna och nackdelarna med SSD hårddiskar?


 • När det är dags att köpa en hårddisk för datorn, se till att du överväga alla alternativ. . Det finns alltid en traditionell hårddisk, men nu finns ett nytt alternativ: SSD, eller SSD. SSD marknadsförs som nästa stora grej i datateknik, och även om det finns flera tungt vägande skäl att överväga att köpa en SSD, det finns nackdelar också.

  SSD Fördelar

  Många av de fördelar SSD-enheter erbjuder är direkt relaterade till just det som skiljer dem från traditionella hårddiskar: inga rörliga delar. Mekaniska fel är nr 1 anledningen traditionella hårddiskar ofta "krasch". Med tiden de rörliga delarna som utgör en traditionell hårddisk slitas ut eller helt enkelt misslyckas. Solid-state diskar arbete mer som flash minne som används i digitalkameror och enheter tummen som har alla men ersatt cd-skivor och disketter. De använder inga rörliga delar för datalagring, så de har en lägre felfrekvens.

  Speed är en annan fördel med SSD hårddiskar. Starttid och disk läsa tid är snabbare på SSD hårddiskar än i traditionella hårddiskarna, återigen på grund av några rörliga delar. Traditionella hårddiskar är bokstavligen "disk"-enheter, de måste snurra upp vid start och samtidigt bearbeta data. Utan disk till kö upp, SSDs start och läsa data snabbare. Ett annat plus att SSD-enheter "Avsaknaden av rörliga delar. De gör lite eller ingen buller, jämfört med traditionella hårddiskar

  SSD Nackdelar

  Solid-state hårddiskar är en relativt ny post i IT spelet. Som med all ny teknik, The Kinks fortfarande kvarstår. Eftersom SSD är en ny teknik, de är dyrare än traditionella hårddiskar. Räkna med SSD förbli en dyrare alternativ tills de blir allt vanligare. En annan nackdel med SSD hårddiskar: De närvarande erbjuder mindre lagringsutrymme än traditionella hårddiskar.

  Ett skäl SSD har varit långsamma med att fånga den är att de flesta av dessa nya enheter har långsammare skrivhastighet och begränsade skriva-cykel livstid. I lekmannaspråk innebär detta att även om SSD-diskar åt data snabbare, det tar längre tid att spara data till dessa enheter. Är dock begränsat antal skrivcykler mer oroväckande. Traditionella hårddiskar har skriva nästan obegränsad cykler, vilket innebär att data kan raderas och skrivas om och om igen, men SSDs skrivcykler mer begränsade.

  Verdict

  Solid-state hårddiskar har en klar fördel jämfört med traditionella hårt enheter eftersom de inte har rörliga delar som kan misslyckas eller slits ut. Men SSD är en relativt ny teknik som fortfarande utvecklas. Vänta tills denna nya teknik är mer avancerad-och prisvärda-kan vara din bästa insats.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:Hur ändrar jag ombord baggen på en Dell inspirion 700m?

Relaterade artiklar


 • Kan jag byta nätaggregatet på en dator med en större?
 • hur rädda skadade CD-R skivor
 • hur man ändrar namn och lösenord på en Mac
 • hur man kan bli av en autorun filen på min memory stick
 • HP laserskrivare problem med magasin 1
 • hur man välja mellan en bärbar dator och stationär
 • vad är en duplex kopiator?
 • hur man programmerar via en USB-omvandlare
 • vad är en kärna i en multicore mikroprocessor?
 • hur man använder ett Hewlett-Packard webbkamera