Dator > hur du tar bort en laptop CMOS lösenord

 • hur du tar bort en laptop CMOS lösenord


 • Varje PC-dator använder ett BIOS (även känd som "Basic Input /Output Settings") för att initiera maskinvarukomponenterna. Detta gör att programvaran för att fungera korrekt. De flesta BIOS har ett lösenord som kan återställas genom att koppla bort CMOS-batteriet. CMOS ("kompletterande Metal-Oxide Semiconductor) är en batteridriven chip på moderkortet som lagrar vissa systeminställningar. För de flesta bärbara datorer, plockar isär datorn och ta ur batteriet är inte ett alternativ. Det finns program tillgängliga som kan ta bort detta lösenord utan att öppna datorn.

  Du behöver:
  andra dator
  . Internet-anslutning.
  PC CMOS Cleaner program.
  Image Burner programmet.
  CD Burner.
  Brännbart CD.


  1.
  Ladda ner en gratis CMOS lösenord borttagningsverktyget. "PC CMOS Cleaner" är ett populärt program som fungerar på bärbara datorer. Gå till nedladdningssidan och klicka på "Download". Välj "Spara som". Om du inte kan starta din bärbara dator måste du ladda ner denna fil till en annan dator och fortsätt med följande steg.
  2.
  Bränn. Iso-filen till en CD-skiva med en bild brännande programmet. Många CD-bränning program som Nero har förmågan att bränna ISO-filer. Om du inte redan har ett, kan du ladda ner ett gratis program som "ImgBurn". Gå till nedladdningssidan och spara filen till din dator. Dubbelklicka på den nedladdade filen för att starta installationen.
  3.
  Öppna "ImgBurn" program (eller annan ISO bränningsprogram). Bredvid "Källa", välj mapp och förstoringsglaset. Välj "PCCMOSCleaner. iso" fil som du hämtade. Skjut nu in brännbart CD i datorn och välj "Start. "Programmet kommer att låta dig veta när den är slut bränner i bildfilen.
  4.
  Tala om för din ursprungliga laptop att starta upp från cd-enheten. Du behöver tillgång till BIOS först. olika datormodeller har olika tangentbord knappar som måste tryckas för att starta BIOS. Dell, till exempel, måste du trycka "Ctrl + Alt + Enter" medan Compaq-datorer använder "F10"-knappen. Väl inne i BIOS Navigera till "Boot Sequence" eller "Boot Device Priority" alternativet. Välj din cd-enheten som första boot alternativet och spara dessa inställningar.
  5.
  sätta in den brända CD-skivan i den bärbara datorn och starta om datorn. Programmet kommer automatiskt att starta.
  6.
  Klicka på "Nästa" för att starta verktyget lösenord tas bort. Programmet ger dig en lista över standard BIOS lösenord för din datormodell. Du kan prova dessa först och se om de är korrekta. Efter det kommer du att ges möjlighet att återställa BIOS till dess ursprungsläge. Detta kommer att radera BIOS-lösenord och alla dina inställningar systemet.

  Tips och varningar


 • Det finns andra gratis program som du kan prova till exempel! BIOS, cmospwd och KillCMOS.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man beräknar megabyte till gig

Relaterade artiklar


 • hur man ökar laptop trådlös internetuppkoppling
 • hur ändrar hårddisken i en HP-dator
 • hur man konfigurerar ett Bluetooth-mus på en Mac
 • hur man kan utvidga en laptop skärm kabel
 • hur man förbeställa Apple IPAD online
 • Hur konvertera en LAN-modem till ett trådlöst modem
 • hur man hittar hårddisken information för HP Pavilion
 • den bästa förpackningsmaterial för moderkort
 • hur du tar bort en cdfs från en USB-enhet
 • hur man kan minska datakostnader maskinvaruunderhåll