Dator > diy: USB till IDE

 • diy: USB till IDE


 • USB omvandling till IDE är endast möjligt genom hjälp av en adapter. Detta beror på USB-anslutningen inte är förenlig med en IDE anslutning, och tvärtom. Men ibland är det nödvändigt att direkt omvandla en USB-anslutning så det är förenligt med en IDE-plats, eller tvärtom. Genom installation av en adapter till datorn, IDE-disken pluggar i adaptern som sedan ansluts till datorn via USB-anslutningen. Det är ganska enkel och installationen tar bara cirka fem minuter.

  Vad är USB?

  USB står för Universal Serial Bus. Det är känt som en "universell kontakt enhet" eftersom Vanligtvis flesta moderna apparater som ansluts till en dator använda en USB-anslutning. En USB-enhet ansluter andra enheter tillsammans och överför information från en enhet till en annan via en USB-kabel. USB-kabeln använder en liten kontakt på varje ände som ansluts till varje enhet. Området på den dator som du ansluter USB-kabeln till kallas en port. Varje port behöver en egen drivrutin eller programvara full av instruktioner, berättar hamnen vad man ska göra med den information som kommer genom den.

  Vad är IDE?

  IDE eller Integrated Drive Electronics, är en populär ingående gränssnitt av en dator, även känd som AT Bilagor (ATA), ATA /ATAPI, Fast ATA och UltraATA, bland andra namn. Enligt PCGuide. com, är en IDE en "3,5" hårddiskar monterade direkt till ett styrkort som kan anslutas till en ISA-kortplats. "Vad detta betyder är IDE kabeln sitter inuti datorn som ansluter hårddisken eller CD ROM-enhet direkt till moderkortet. De flesta moderna datorer använder dessa IDE-anslutningar som de är integrerade i moderkortet och sedan kopplas direkt till en PCI-buss. PCI-bussen är en kort finns på insidan av en dator och har en del på utsidan. Att utanför del fäster sedan hårdvara till det, överföra information till enheten till IDE. Den IDE överför sedan informationen till moderkortet.

  USB till IDE-adapter

  Eftersom IDE har en särskild koppling typ och ligger i datorn, är det oförenligt med en USB-anslutning, som ligger utanför datorn och har en annan typ av kontakt än IDE. En adapter behövs för att ansluta ena till den andra för att vara kompatibla. Köp en adapter från någon elektronik butik och sätt i installationsskivan som följer med adaptern till CD-ROM-enheten. I Windows Vista kommer autorun-funktionen öppnas automatiskt disken för att köra installationsprogrammet. I Windows XP, om autorun-funktionen inte är aktiverad, öppna disken manuellt för att köra programmet. Klicka på "Start" och klicka sedan på "Den här datorn. " När datorn öppnas, dubbelklicka på CD-enheten öppna disken och kör installationsprogrammet. I både Windows-versioner, öppnas installationsguiden för att installera programmet. Följ instruktionerna för att installera programvaran och när de ombads att ansluta adaptern till datorn där anges av installationsguiden. Programmet kommer då att avsluta installationen av adaptern. När det är gjort, öppnar en dialogruta där stod att "installationen har lyckats. " Klicka på "Finish"-knappen under dialogen och du kan nu ansluta USB till IDE använder adaptern.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Så lägger du en tilde över ett brev med en bärbar dator med Windows XP

Relaterade artiklar


 • 32-bit vs 64-bitars system
 • hur man uppgraderar Mac OS X till en leopard utan en DVD-enhet
 • hur du säkerhetskopierar musikfiler på en flash-enhet
 • hur man använder Föräldrakontroll i Windows 7
 • hur man använder en gammal videobandspelare som tuner för en ny bildskärm
 • hur man installerar ett grafikkort
 • Skillnaden mellan CD-RW & DVD-R
 • hur man uppgradera min videodrivrutin
 • hur du överför data från en diskett till en CD
 • hur man rengör en bärbar dator dvd rw