Dator > Listan över in-enheter på en dator

 • Listan över in-enheter på en dator


 • Där fanns en tid då det enda sättet att få in data i datorn var genom att skriva. . Det är inte längre sant. Antalet sätt att indata-ja, de olika data som kan manipuleras av en dator-verkar växa för varje dag. Och nya ingångsenheter skapas för att hantera dessa nya behov.

  Tangentbord

  Tangentbord är den mest kända och ofta använda källor, samt den tidigaste tillgängliga för stationära datorer. De ser ut som en skrivmaskin tangentbord och används för manuell inmatning av alfanumerisk data.

  Möss

  Med introduktionen av grafiska användargränssnitt (GUI), musen snabbt fångas in som en inmatningsenhet. Möss kan du styra en skärmpekaren, en så kallad markör, som ofta ser ut som en pil. När pilen är ordentligt på plats, kan du använda den för att utföra olika uppgifter genom att trycka på knapparna på musen.

  Ritbord

  tabletter tillåter dig att skriva direkt i datorn. Med hjälp av en penna-liknande objekt som kallas en penna, skriver du på tabletten ytan som om det vore ett pappersark. Vissa tabletter (liksom pennan) inkluderar knappar så att du kan använda dem som möss. Nyare tabletter, och vissa stationära modeller, tillåta användning av fingrar i stället för en penna.

  Joysticks

  Joysticks används oftast när du spelar spel. Ursprungligen bestod de av en enda lös pinne och en knapp eller två, så att du kan styra ett spel karaktärs rörelser. Modern joysticks grupp ett antal pinnar och knappar tillsammans, så att du kan styra komplexa rörelser med några finger flicks.

  Headsets

  Headsets är en kombination av en hörlur och mikrofon. Kombinerat med röst-erkännande programvara, headset kan du diktera data och kommandon direkt i andra program på datorn. Använda ett headset innebär att du kan hålla händerna fria för andra uppgifter medan du använder datorn.

  Scanners

  Scanners fungera ungefär som kopiatorer. Du placerar dokument du vill kopiera på skannern yta, sedan aktivera den. En digital bild av dokumentet skapas som kan sparas i datorns minne och sedan tryckt eller sparas. Observera att detta är en bild, och måste redigeras i ett bildbehandlingsprogram. Om du vill konvertera bilden till text för manipulation i en ordbehandlare, du måste ha OCR (Optical Character Recognition) programvara för att göra omställningen.

  Kameror

  även om de ofta inte erkända som sådana, kameror är också en dator inmatningsenhet. Det kan vara allt från en vanlig handhållen kamera till en digital videokamera till billig webbkamera klippt till toppen av din skärm. Kameror är en snabb och lätt sätt att få en hel del grafisk information i en dator.

  videofångst Hardware

  Videoupptagning hårdvara krokar upp till din TV och låter dig kopiera TV-program direkt i din dator, till exempel en digital videokamera. När lagras, kan du redigera videofiler precis som ditt egna hem videor. Video capture kräver mycket lagringsutrymme och en snabb dator.

  Med mera

  Det finns också ingångsenheter tillgängliga för mycket specialiserade ändamål. Du kan få specialiserad vetenskaplig utrustning såsom mikroskop och teleskop styrenheter spårning, till exempel. Ett företag är även marknadsföring ett headset som gör anspråk på att konvertera hjärnvågor till digitala signaler.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man kommer åt köra på en död laptop

Relaterade artiklar


 • hur man använder ett USB-minne för att logga in
 • PC-kortplats typer för luft-kort
 • Hur man testar hastigheten på en DVD-enhet
 • vad är en primär IDE-kanal
 • hur man fixar Canon skrivare Bubble Jet
 • Inaktivera automatisk identifiering på en Dell bildskärm
 • hur du ställer in Time Machine på din Mac
 • hur gör bilder jag överföra på ett SD-chip från ett xD?
 • hur man väljer ett JetFlash enhet
 • hur man använder en IDE-disk med SATA-gränssnitt