Dator > hur man installerar ett grafikkort

 • hur man installerar ett grafikkort


 • Många datorer levereras med integrerad grafik som använder en grafikprocessor inbyggd i datorns moderkort, enligt Microsoft. För att få ut det mesta av spel och video behöver du installera ett grafikkort som kan anslutas till en expansionsplats på datorns moderkort. Microsoft påpekar att ett grafikkort uppgradering är ett av de enklaste uppgraderingar du kan göra för att öka systemets prestanda och funktionalitet. När du väljer och köper nytt grafikkort, är installationen enkel.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Grafikkortet.
  Grafikkort installationsskivan.


  1.
  Ta bort dina nuvarande grafikkortsdrivrutiner från datorn. I Windows-operativsystem genom att öppna Start-menyn och klicka på "Kör". Skriv "devmgmt. msc" och tryck på "Enter". Välj "Bildskärmskort" från fönstret Enhetshanteraren och dubbelklicka på namnet på din nuvarande grafikkortet. Öppna fliken "Drivrutin" och klicka på "Uninstall" för att ta bort nuvarande drivrutiner. Detta förhindrar eventuella konflikter när du installerar nya drivrutiner.
  2.
  Stäng av datorn och koppla loss alla dator kablar från baksidan. Flip datorns strömbrytare nätspänning till läge OFF om den har en, och dra ur datorn från eluttaget.
  3.
  Avlägsna skruvarna eller vrid skruvarna håller i sidopanelen av datorlådan på plats. Ta bort sidostycket genom att trycka tillbaka och lyfta sidopanelen borta från datorn.
  4.
  Placera datorn på sin sida med den öppna sidan uppåt. Tryck på strömbrytaren på framsidan av datorn igen för att fullgöra alla elektriska laddning moderkortet kan fortfarande håller. Tryck metallram datorhöljet för att oavsiktliga utsläpp av statisk elektricitet. Detta förhindrar skador på datorns komponenter.
  5.
  Ta bort datorns aktuella grafikkort om du utför en uppgradering. Ta bort skruven som säkrar grafikkort till baksidan av datorn och dra det befintliga kortet upp ur kortplatsen. Om du installerar ett nytt grafikkort i stället för den integrerade grafiken, helt enkelt hitta den tomma kortplatsen.
  6.
  Anpassa videoadapterns kontakterna med den öppna kortplatsen. Tryck ner kortet ordentligt i kortplatsen. De flesta kortplatser har flikar som klickar och håller grafikkortet på plats när den sitter. Säkra grafikkort till baksidan av datorn med en datorväska skruv. I de flesta fall kommer ditt grafikkort innehålla minst ett fall skruv. Om inte, kan datorn skruvarna köpas på alla datorer leverans butik.
  7.
  Anslut nätaggregatet till grafikkortet om det behövs. Högre slut grafikkort kräver extra ström från elnätet, medan lägre-end och mid-range kort kan dra tillräckligt med ström från kortplatsen.
  8.
  Stäng datorlådan och fast sidostycket. Sätt din dator kablar till baksidan av datorn. Starta datorn och sätt föraren installationsskivan medföljer grafikkortet för att installera rätt drivrutiner.
  9.
  Ta ut installationsskivan När drivrutinerna är installerade och starta om datorn.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man kan stoppa din bärbara dator överhettas

Relaterade artiklar


 • Hur man laddar ner filer från din dator till din Kindle
 • hur man bygger en superdator från tio st
 • Hur man överför data till ett SD-kort utan kortplats
 • dator ritning metoder
 • hur du använder din LCD-TV som en datorskärm
 • hur man får Windows 7 på min dator
 • 3 typer av skrivare
 • hur du tar bort en extern HD på en Mac
 • hur man eliminerar bildbrus från pc ljud
 • hur man skapar en mac startdiskett