Dator > hur man bygger en superdator från tio st

 • hur man bygger en superdator från tio st


 • Super datorer har kommit till stånd på grund av efterfrågan på hög kapacitet datorkraft. T. ex. medicinsk forskning och väder analys är bara två exempel på verkliga tillämpningen av sådan teknik. Enligt Top 500 superdatorer, mer än 78 procent av de 500 superdatorer i världen köra Linux, ett operativsystem med öppen källkod. Eftersom öppen källkod får du tillgång till koden bakom programmet, är denna lösning mycket populärt med super dator projekt

  Du behöver:.
  10 fullt fungerande datorer, med antingen i586 eller mer Intel-processor eller AMD-processor motsvarande med nätverk kort.
  Switch /hubb med mer än 11 hamnar, helst en 16-portars switch.
  Bildskärm och tangentbord.
  Linux operativsystem.
  Meddelande-pass-gränssnittet.


  1.
  Ställ in huvuddator, eller nod. Om 10 datorer inte är identiska, fastställa de mest kraftfulla datorn eftersom det bör vara vad som kontrollerar klustret. Installera Linux på den här datorn och installera de funktioner du vill. Även om det finns ett antal paket att välja mellan Linux programvara, det enda du måste installera för att ställa in kluster är NFS (Network File System) och SSH (Secure Shell). Konkret gör NFS det lättare att dela filer mellan system, påverkar installationen av super datorn. SSH är ett säkert, tryggt sätt att fjärransluta från en dator till en annan, kritiska när det gäller att inrätta en 10-dator super datorkluster.
  2.
  Installera MPI (meddelandeskickning gränssnitt) på din dator. Detta används för att möjliggöra huvuddatorn kontroll av den andra datorer i super datorkluster. LAM är ett populärt val och som många distributioner av Linux är det en öppen källkod alternativ. Beroende på din maskinvara, kan du kanske hitta en förkompilerade version av MPI programvara du har valt. Om inte, måste du kompilera det själv eller få annan hårdvara som stöds.
  3.
  Ställ upp den eller slav datorer. Den enda Linux-programvara du behöver är NFS och SSH. Även om du kan installera ytterligare paket, är chanserna goda att du aldrig kommer att behöva tillgång till dem från denna medlem nod som du kommer att arbeta igenom de viktigaste datorn när super datorkluster är i drift.
  4.
  Verifiera installation. Starta alla maskiner och se om var och en tänds. Se om du kan ansluta till varje nod från master. Om maskinvaran verkar fungera som avsett, anropa din MPI ansökan vare LAM eller ett annat meddelandesystem passerar gränssnitten.

  Tips och varningar


 • tillgodoser makten som inte bara kommer att krävas för de 10 datorer, men switch /hubb, övervaka och annan kringutrustning. Kontrollera den elektriska kretsen du plugga in allt i kan hantera belastningen. Överväga att använda en UPS (nätadapter), särskilt om det super datorn kommer att användas för andra ändamål än eget.
 • Stack datorerna på ett sådant sätt så att var och en har tillräckligt med luftflöde . Om du inte har råd med en rack för att montera varje dator, se till att inget begränsar fläktens avgaserna för att undvika överhettning.
 • Läs Release Notes eller Handböckerna som kommer med programvaran distribution du väljer. Processen med att inrätta en 10-arbetsstation superdator är en utmaning och kräver en uppmärksamhet på detaljer.
 • Beroende på hur nätverk bildas och var den finns, att lägga till en super datorkluster ett verk eller akademiskt nätverk kan inte bara påverka ditt projekt, men verksamheten i ditt arbete /skola nätverk. Du kan lägga till så mycket trafik eller nätverkets overhead att prestandan för andra datorer i miljön kan påverkas negativt.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:dålig CMOS-batteriet symtom

Relaterade artiklar


 • hur man installerar dsl splitter
 • hur man skapar en bootbar USB-hd
 • Hur man överför IDE till SATA
 • hur du tar bort musen drivrutiner
 • Windows 7-kompatibel dockningsstationer
 • hur man hittar en kompatibel bärbar hårddisk
 • hur man rengör IBM Thinkpad nycklar
 • hur man fixar en fastnar CD-enhet
 • hur man reda på hur mycket videominne är på din PC
 • hur man byter skärmar på en Toshiba laptop