det bästa sättet att ge off-grid laptop
Dator > det bästa sättet att ge off-grid laptop

 • det bästa sättet att ge off-grid laptop


 • I många landsbygdsområden, kraftledningar är sällsynta. Människor som lever i dessa off-grid platser kan leva ganska bekvämt utan el, men det är möjligt att ta ut en bärbar dator med endast solen. Solpaneler kan hålla batteriet på din bärbara dator på 100 procent utan hjälp (och pengar) i kraftbolaget

  Du behöver:.
  Datan återvinnande program

  Basic Solar <.

  För de flesta områden utan dedicerad kraftledningar, det bästa alternativet för att driva elektriska apparater är solpaneler. Solceller omvandlar solljus till likström (DC) el kan du använda för att driva din bärbara dator. Becaue fabriken nätsladden som levereras med din bärbara dator ger växelström (AC), måste du använda en bil eller flygplan DC laddaren för att ansluta din solpaneler direkt till din dator. Solpaneler säljs av hur mycket ström de producerar, mätt i watt. Kontrollera nätadaptern för att se på vad wattal det betyg. En solpanel som ger en lägre effekt än kortet kommer fortfarande ladda din laptop, men i långsammare takt. En 25-watts solpaneler debiterar de flesta bärbara datorer på fyra till åtta timmar, men med den bärbara datorn medan den laddar ökar laddningstid.

  Permanent Solar Installation

  En enda solpanel är bekvämt att resa och camping, gör en permanent sol anläggning mer känsla för hytter eller andra off-grid bostäder. Medan ett fast sol installation kan använda liknande paneler, batterier få systemet praktiskt att inte bara ladda din bärbara dator utan att makt trådlös utrustning och andra tillbehör. Den batteribank lagrar ström när solen skiner, så du kommer att kunna hålla din bärbara dator drivs även under molniga dagar.

  solpanelen är ansluten till en batteriladdare och sedan till 120-volts batterier. Batteriladdaren garanterar att batterierna inte överladdas. Anslut DC-laptop kabel och annan 12-volts apparater direkt till batterier eller använda en DC-till-AC-omriktare för att driva vanliga 110-volts hushållsutrustning. Batterier är rankad av amp-timme. Multiplicera denna amp timmar rating av spänningen i ditt lagringssystem (12 volt) för att få wattimmar ditt batteri kan leverera. En typisk bärbar dator kräver upp till 60 watt varje timme att ladda, så hela sex timmars laddning skulle dränera 360 wattimmar från batteriet.

  Minimera Power Använd

  För att minimera den kraft som behövs för att hålla datorn igång, överväga att använda en bärbar dator med en mindre skärm, en ultraportabel bärbar dator eller en liten netbook. Oavsett storleken på din bärbara dator kan du spara ström genom att stänga ner ljusstyrkan på skärmen och stänga av oanvända trådlösa anslutningar som Wi-Fi och Bluetooth. Undvik krävande grafiskt applikationer såsom spel eller videoredigering, eftersom program som skatt den bärbara datorns processor och grafik system tömmer batteriet snabbt. Vissa datorer kan du bromsa hastigheten på processorn för att spara energi. Kontrollera datorns kontrollpanel för att finna detta alternativ.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du överför data från en diskett till en CD

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska datakostnader maskinvaruunderhåll
 • hur man läser böcker om IPAD
 • hur du säkerhetskopierar en laptop hdd
 • instruktionerna för att ansluta en strömkälla till en dator
 • vad är en mikro-USB?
 • hur man får ljudet ur en USB-port på en bärbar dator
 • hur man gör en bootbar USB från en CD
 • hur att automatiskt detektera ett grafikkort
 • Ta bort ReadyBoost från en flash-enhet
 • hur man klona en iBook-enhet