Dator > hur man gör en bootbar USB från en CD

 • hur man gör en bootbar USB från en CD


 • Tillbaka i dagar av Windows 3. 1 kom många datorer med en 3,5 tums floppy "startdiskett", som en försäkring mot en katastrof som kan lämna operativsystemet inte fungerar. Som diskettenheter har försvunnit och många datorer levereras nu med startbar CD eller DVD, som har samma funktion. Men med framväxten av netbooks och ultraportabel bärbara datorer, kan startbar CD-skivor inte vara mer användbart för många användare än disketter. Lyckligtvis flyttar en startbar CD-filer till ett USB-minne-som sedan kan själv göras startbar-är inte särskilt svårt.

  Du behöver:
  bootbar CD
  . USB-minne med minst 1 GB kapacitet.

  Windows


  1.
  Sätt in en startbar CD eller DVD i datorns optiska enhet och sätt in USB-minne i en ledig USB-port på datorn.
  2.
  Öppna kommandotolken. Skriv "diskpart" och tryck sedan på "Enter". Skriv "list disk" och tryck sedan på "Enter". Du kommer att se en lista över alla enheter anslutna till datorn. Hitta din flash-enhet i listan med sin lagringskapacitet som en ledtråd. Notera numret bredvid flash-enheten inträde på listan.
  3.
  Type "väljer du disk #" med flash-enhet nummer från steg 2 ersätter "#. " Skriv "ren" och tryck sedan på "Enter". Typ var och en av följande kommandon, ett i taget, trycka på "Enter" varje gång: "create partition primary", "välja partition 1", "aktiv", "format fs=fat32," "Tilldela" och sedan "exit".
  4
  Typ "xcopy d: *. * /s /e /FG:" vid kommandotolken ersätta bokstaven för optisk enhet för "d" och bokstaven flash-enheten för "g". Tryck "Enter" låt sedan kopiera filer till din USB-enhet.

  Macintosh


  1.
  Sätt in startbar CD eller DVD och ansluta USB-minne. Klicka på "Verktyg" på menyraden, sedan "Skivverktyg".
  2.
  Klicka på flash-enheten ikon, klicka på "partitionen. " Klicka på "Volym Välj"-menyn och välj "1-volym. "
  3.
  Klicka på "Alternativ". Om du använder en Intel-baserad Macintosh ska du välja "GUID Partition Table".
  4.
  På "Skivverktyg" huvudfönstret klickar du på "Radera. "Välj alternativet" Volume Format "-menyn är anpassad till den version av Mac OS du använder, klicka på den nedre" Radera "-knappen.
  5.
  Klicka på" Restore ". Dra ikonen som representerar din CD eller DVD till "Source"-rutan och dra ikonen som representerar din flash-enhet till "Destination" klickar sedan på "Restore". När processen är klar, är din USB-sticka bootbar.

  tips och varningar


 • starta från din nya startbar USB-enhet på en PC, starta om datorn och öppna BIOS. Detta är vanligtvis genom att trycka "F2", "F12" eller en annan nyckel, som ska visas på bildskärmen bara när datorn startar. Öppna "Boot" menyn i BIOS och flytta din USB-enhet till toppen av listan. Detta talar om för datorn att leta efter ett startbart USB-enhet innan den startar från hårddisken. Spara inställningarna och avsluta. Nästa gång du startar om datorn kommer den att leta efter en bootbar USB först.
 • starta från din nya startbar flash-enhet på en Mac håller du ner "Alt"-tangenten när datorn först startar. Du kommer att se en lista över startbara enheter. Välj din flash-enheten och tryck sedan på "Enter".

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du hittar den kapacitet minnesmodulerna

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en gammal IDE-disk till en nybyggd SATA-enhet
 • diy bärbara datorns tangentbord
 • Windows 7-kompatibel dockningsstationer
 • hur man byter batteri i en CASIO sol klocka
 • hur du tar bort en extern HD på en Mac
 • Hur får man en bärbar dator att känna igen en CD-brännare
 • hur till återvinna ett SD-kort
 • hur du formaterar en enhet i exFAT formatering i Windows 7
 • hur du formaterar en Windows 7-dator
 • hur du tar bort dolda partitioner på en Seagate hårddisk