Dator > streckkod information

 • streckkod information


 • Termen "streckkodsläsning" betyder översätta optiska tecken på baksidan av olika kommersiella produkter. Streckkoder motsvarar normalt en kod produkternas identitet som ett tillverkande organisation för att kategoriseringen. Typiska streckkoder är oftast i form av parallella bredder och avstånd (svarta och vita ränder), och skannas med en optisk skanner. I allmänhet innebär den process avkodning optiskt läsbara tecken genom en elektronisk anordning som omvandlar optiska signaler till elektriska pulser.

  Process

  En teknik som streckkodsläsning innebär hämtning av kodade data bitar av en optisk skanner, som bär en ljuskälla, en optisk sensor och optisk-till -elektriska dekoder. Streckkoden är upplyst av optiska signaler, som speglar tillbaka till optiska sensorer för översättning av en dekoder. Denna dekoder har en inbyggd A /D (analog till digital) omvandlare för att översätta analoga signaler till binära data bitar. Slutligen tolkar en processor dessa bitar för att identifiera produkten kategori, typ och hastighet

  Betydelse

  Vanligtvis streckkoder "vita områdena representerar binära 0s och svarta områden utgör 1s. These är ytterligare kategoriseras i två typer:. Linjära och matris 2D (tvådimensionell) streckkoder. Linjära koder inkluderar kända symbol standarder som UPC (Universal Product Code), EAN (European Article nummer), kod 25, kod 39, 128x kod och pharmacode. Å andra sidan, som används flitigt matris 2D streckkoder innehålla symbol standarder som Aztec koder eller MMCC (mobil flerfärgade sammansatta), till exempel. I 2D symboler, data representerat i form av två-dimensionell bild koder, som innehåller mer data än linjära streckkoder.

  Scanning tekniker

  streckkodsläsning kan göras på olika sätt som skiljer sig på grundval av hur databitar fångas och översatta. Mest använda streckkodsläsning metoder omfattar penna-typ scanning, laserskanning och CCD (Charged Coupled Device) scanning. Pen-typ och laserskanning involvera belysning streckkoden via LED (Light Emitting Diode) och LD (laserdioder), och samla tillbaka reflektion med hjälp av fotodioder (optiska sensorer). Däremot är CCD behandlingen bygger på att upptäcka naturligt ljus signal som reflekteras från streckkod, istället för att samla diod-baserade ljussignaler.

  Metoder

  Resultatet är densamma för de olika metoderna att skanna i praktiken idag. Dessa metoder innebär att dra en streckkodsläsare över koden (vanligen i penna-typ skanning), pekar en skanner mot streckkoden istället för att dra, dra en produkt över en fast streckkodsläsare (med streckkoden exponeras i riktning mot skannern), och fotografiska streckkodsläsning (i 2D scanning). Resultatet av någon scanningsmetod beror på vilken typ av produkt ska skannas och vilken typ av streckkod som ska läsas.

  Anslutningar

  Alla skannade informationen från streckkodsläsare överföringar till en processor, som beräknar binära siffror och visar alla de respektive information av skannats på en bildskärm som liknar en datorskärm. För detta ändamål kan streckkodsläsare sättas i samband med behandling maskin genom gränssnitt PS /2 (vanlig mus /tangentbord) port, seriella portar, USB (Universal Serial Bus) portar och trådlösa förbindelser som Bluetooth eller 802. 11g.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:Hur man laddar ner en drivrutin Lexmark skrivare utan programvaran

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en CRT datorskärm till en TV
 • hur du tar bort en DVD-ROM-enhet på en Dell Inspiron 5150
 • hur du ansluter och inrätta en 7.1 PCI ljudkort
 • hur man installerar skrivaren bläck på en HP Officejet 4300
 • Felsökning en Lexmark N7000
 • hur man fyller en HP Inkjet 60
 • hur man öppnar en styrkula
 • Hur installerar jag minnet i min Dell 4500s dator?
 • hur man starta upp en återställningspartition på en Compaq 6715b
 • hur man kopierar en hårddisk till DVD och göra en startbar