Dator > hur man vet vad RAM min dator kommer att acceptera

 • hur man vet vad RAM min dator kommer att acceptera


 • Räkna ut rätt RAM-modul till datorn kan vara förvirrande. Men det finns flera sätt att kontrollera vad RAM kommer att arbeta med din dator. Korsreferenser med datorn manuellt är det enklaste sättet att kontrollera dina specifika RAM krav. Men om du inte har datorn manuellt kan du också ta reda på genom att läsa tryckta direkt på själva chipet, använder Windows-program, eller besöka datortillverkarens webbplats där du bör kunna hitta en onlineversion av din manual för att kontrollera maskinvarukompatibiliteten.

  Du behöver:
  Valfritt datorhandbok
  . Internet-anslutning.
  Valfritt skruvmejsel.

  Använda Windows


  1.
  Klicka på "Start"-menyn finns på det nedre vänstra hörnet av datorn verktygsfältet. Nästa typ "dxdiag" i Start-menyn sökfältet eller "Run" program och klicka på "OK". Detta kommer att ta upp ett diagnostiskt fönster som visar alla datorns detaljer.
  2.
  Kontrollera minne och systemspecifikationer. Ta del av hur mycket RAM din dator för närvarande använder. Också skriva ner systemet tillverkarens namn och system modell, till exempel "Dell XPS5420".
  3.
  Gå till tillverkarens webbplats. När du har fått den här informationen kan du använda tillverkarens hemsida för att hitta den exakta RAM-hastighet och storlek du behöver för din dator. Om tillverkarens webbplats inte har information för din dator, kan du söka på Internet för datorns modellnamn för att hitta rätt RAM.

  Kontrollera maskinvaran manuellt


  1.
  Stäng av datorn. Innan du kontrollerar din dator RAM manuellt måste du stänga av datorn. Se till att dra ur strömkabeln från väggen.
  2.
  Öppna datorns hölje. Beroende på din datormodell kan du öppna datorlådan antingen med hjälp av en skruvmejsel eller genom att skjuta det gäller öppen med frigöringsspakarna.
  3.
  Leta reda på RAM. När datorn fallet är öppen måste du leta reda på RAM för närvarande installerade på moderkortet. RAM-moduler ser ut som långa, tunna datorchips som sticker ut från moderkortet.
  4.
  Kontrollera RAM typ. I de flesta fall RAM kommer att ha ett klistermärke eller en etikett på en av sidorna. Denna etikett kommer att säga hur snabbt och PIN-storlek RAM. Detta är den viktigaste informationen som behövs vid identifiering rätt typ av RAM-minne för din dator. Se till att även ta del av de tillgängliga RAM-minnesplatser för att se om din dator har tillräckligt med tomma platser för en RAM uppgradering, eller om du kommer att behöva ersätta en befintlig RAM chip.


Previous:nothing Next:hur man kan jämföra SD-minneskort

Relaterade artiklar


 • RS-232 till USB konvertering
 • Felsökning påfyllda bläckpatroner i en kanon iP1800 skrivare
 • hur man köper billiga flashdiskar
 • hur man bränner m4vs på en DVD på en Mac
 • vad är ett Express Card på en dator?
 • hur man installerar en hårddisk på en stationär dator
 • hur man använder en LCD-TV som en datorskärm
 • hur man använder en spelkontroll med pc-spel
 • hur man demonterar en BenQ LCD-bildskärmen
 • hur man ansluter en bärbar lcd till en dator