Dator > hur man byter ett datorchip

 • hur man byter ett datorchip


 • Oavsett om du behöver byta ut ett chip dator processor som har misslyckats, eller om du vill öka processorns hastighet på din dator kan du utföra framgångsrikt denna uppgift själv. Kom ihåg att välja en ny processor för din dator korrekt är en process knappat i moderkortets specifikationer. Inte alla processor chips kommer att vara kompatibla med ditt moderkort

  Du behöver:. .
  Phillips eller skruvmejsel
  Termisk pasta.
  Rakblad.


  1.
  Använd ditt moderkorts märke och modell nummer att göra en sökning på Internet för moderkortet specifikationer för att bestämma vilka typer av datorchips moderkortet kommer att acceptera. Hitta moderkort märke och modell nummer i fetstil vita bokstäver på ditt moderkort. Moderkortstillverkaren webbplats kommer att lista processorn "paket" som är kompatibla med moderkortet. Notera också vad "socket typ" är kompatibel med ditt moderkort. Vanliga uttag typer på äldre datorer är "370", "462" och "468", medan nyare socket typer är räknade "775", "939" och "940" till exempel. Din nya processorn måste matcha både paket och vägguttag specifikationer.
  2.
  Ta bort alla fläkt monterad ovanpå processorn kylfläns (en metall radiator-liknande komponent med "fenor"). Om det finns en kylfläkt monterad på toppen av kylflänsen, försiktigt dra ut fläktkablarna från moderkortet. Ta bort skruvarna som håller fläkten i position över kylflänsen. Ställ fläkten åt sidan.
  3.
  Frikoppla kylflänsen från processorn. Ångra alla klipp eller lossa några spakar som kan hålla kylflänsen på plats. Skaka kylflänsen lite från sida till sida samtidigt som du drar upp det tills kylflänsen kommer bort från processorn. Om det finns någon gammal termisk pasta på denna kylfläns, rengör den med en mjuk trasa eller pappershandduk.
  4.
  Lyft små plast eller metall spak bredvid processorchipet att låsa upp chipet ur vägguttaget. Ta bort den gamla chip ur vägguttaget.
  5.
  Sätt den nya processorn chip i uttaget. Obs pricken på processorn och motsvarande punkt på uttaget. Processorn måste vara inriktad på uttaget så dessa punkter stämmer överens. Lås processorn på plats genom att sänka den lilla spaken på nytt.
  6.
  Observera att del av botten av kylflänsen som kommer i direkt kontakt med den faktiska kisel chip på processorn när kylflänsen är monterad ovanpå processorn. Kiselchipset (den verkliga "hjärnan" i datorn) kommer att bli en mycket liten bit mörk blågrå material ungefär hälften så stort som ett vanligt frimärke. Ansök termisk pasta att detta kisel-chip stora delen av kylflänsen basen bara, inte över hela basen. Pressa ut en liten mängd termisk pasta, ungefär stor som en ärta, på den flata botten av kylflänsen.
  7.
  Fördela termisk pasta jämnt över målet "patch". Använd ett rakblad för att sprida klistra som om du isbildning en kaka. Se till att klistra är jämn tjocklek.
  8.
  Sänk kylflänsen på baksidan av processorn. Installera om alla klipp eller kylelement fästet så att kylflänsen är fast förankrat till processorn.
  9.
  Ersätta fläkten kylfläns och sätt tillbaka in i moderkortet.

  10.
  Starta din dator.

  tips och varningar


 • Om du hör en serie ljudsignaler och sedan händer ingenting när du försöker för att starta datorn, behöver du att felsöka. Du kanske har applicerat för lite termisk pasta och processorn är därför överhettning: Applicera lite mer termisk pasta och starta om igen
 • Ta bort alla statisk elektricitet från din kropp innan du hanterar en processor chip. . Tryck något av ren metall till "marken" själv.

Previous:nothing Next:Felsökning en Dell v305 trådlös skrivare

Relaterade artiklar


 • Hur man väljer ett bra grafikkort
 • hur man söker efter ett säkerhetsdatablad för en HP laserskrivare patron?
 • hur att byta moderkort på en gateway mx laptop
 • hur man gör en utskrivbar logg av program på en flash-enhet
 • hur man lägger till ett U3-enhet
 • hur man installerar Epson Stylus cx3810 förare
 • hur man fixar en HP Color Laser Jet 1500-serien sylt skrivarpapper
 • hur du tar bort bläck från en hög-lukt Smartboard
 • hur man installerar en HP Deskjet 3520 skrivare
 • hur man gör en MPEG Video CD