Dator > hur du kan få ett nytt slut på en bärbar dator sladd

 • hur du kan få ett nytt slut på en bärbar dator sladd


 • Om din bärbara dator startar inte upp ur nätadaptern, men nätadaptern värms upp när den är inkopplad och den del som ansluts till den bärbara datorn inte är bruten, är den troligaste problemet att DC-kabeln har lossnat från kretskortet . inuti adaptern

  Du behöver:
  tunt blad, stark nog att använda som prybar
  . Thin standard skruvmejsel.
  Spetsig stjärnskruvmejsel.
  Avbitartång eller diagonala fräsar.
  Lödkolv.
  Löd veken.
  Löd.
  Tejp eller superlim.

  Demontering


  1.
  Koppla bort nättillsatsen från vägguttaget och låt det sitta i minst 12 timmar. Det är möjligt för kondensatorer inom ett nätaggregat att behålla en avgift för flera timmar. Ta bort alla löstagbara kablar från strömförsörjningen vid denna tidpunkt och lägg dem åt sidan.
  2.
  Undersök adaptern och ta bort några skruvar du kan se och kontrollera sedan under några etiketter genom att köra en fingertopp över dem med ett fast tryck. Om du hittar den plats där etiketten sjunker in, klippa dit med kniven för att se om det finns en skruv där under. Om du upptäcker att du kan separera eller ta bort ytterhöljet på strömförsörjningen efter att undanröja dessa skruvar, gå direkt till steg 4. Många AC adapter limmas ihop, vilket gör detta steg omtvistad. Emellertid finns enstaka modell som bara är skruvade.
  3.
  Undersök sömmen i mitten av ytterhöljet. Det finns vanligtvis i mitten av tunnare sidor av kortet. Slit ned denna söm med bladet och bänd kanterna isär. Detta är oftast ganska svårt, eftersom du arbetar mot både lim och spärrarna. Om du inte bända ett avsnitt isär något, kraft skruvmejsel i noga att hålla isär kanterna och sedan köra din bladet längre ner i sömmen i ett försök att öppna en annan sektion.

  Här steget är det mest svår del av hela förfarandet. Tillverkarna tänker inte konsumenterna att reparera adaptrar, och vill att de ska vara så hårda som möjligt. De är mycket tätt ihop och limmet är mycket stark. Bortsett från nyfikna, kanske du också tycker det lämpligt att använda en vice att komprimera hälften av höljet något att möjliggöra enklare separation, eller även små bashing med en hammare längs sömmen att bryta lim obligationer. Det kan ta mycket lång tid att få något svar från ett hölje på alla, så ge inte upp.
  4.
  Dra höljet av och lokalisera det avsnitt där DC-kabel löds in på kretskortet inuti adaptern. Observera placeringen av ledningarna i kabeln. Kretskortet etiketterna vanligtvis de positiva och negativa linjer, men om det inte gör det kan du använda några andra stora komponenten i styrelsen som ett landmärke och bara notera vilken tråd är närmare det.

  Reparation


  1.
  värma upp din lödning pistol och ta bort löda ansluta kabeln till styrelsen. Om det är trasigt, DESOLDER de trasiga delarna först. När kabeln är befriad från styrelsen, skär i slutet av och band de återstående kabeln för att avslöja ca 3 /4 tum i bar koppar. Gå vidare och knyt en knut ca 1 1 /2 inches längre ner kabeln. Denna knut håller kabeln inuti adaptern sedan bort änden av kabeln vanligtvis tar bort pluggen som håller kabeln på plats.
  2.
  Efter att ha kontrollerat att hålen på bordet där kabeln var ursprungligen lödda är tydliga, vrid varje ände av kabeln så att trådarna bildar en tunn bunt inte är större än hålet de behöver för att gå igenom. Detta kan ta en liten ansträngning.
  3.
  Sätt en tråd i rätt hål och se till att justeringen är korrekt. Löd kabeln tillbaka till rätt plats på tavlan. Upprepa samma procedur med den andra bunt av tråd och det resterande hålet.
  4.
  Ta bort höljet tidigare och återinkoppling den runt nätadaptern och se till att knuten bundna i kabeln tidigare är inuti adaptern. Om nätadaptern hölls stängda med lim, kanske du kan limma igen med superlim. Oavsett om du limmar det eller inte, måste du använda tejp för att hålla ytterhöljet tillsammans åtminstone tillfälligt.
  5.
  Slutligen är det dags att testa din adapter. Placera adaptern på en isolerad yta, anslut den till din bärbara dator och koppla sedan in den i väggen. Om batteriet normalt avgifter från nätström, se om det avgifter nu. Försök också vrida på den bärbara datorn utan batteri installerat för att se om det kommer att starta upp.

  Tips och varningar


 • Om kontakten leder från kortet till den bärbara datorn är skadade kan dessa steg även användas för att byta ut den trasiga kontakten med ett nytt, om det finns någon.
 • Projektet innebär att arbeta med en spänning som kan anslutas till elnätet. Vara mycket försiktiga och alltid vara medveten om eventuella faror för elchock!

Previous:nothing Next:typer av tråd kontakter

Relaterade artiklar


 • hur du tar reda tillverkaren av min CD
 • återhämta flashdrive filer
 • hur man borra & fylla en tonerkassett
 • ominstallation av drivrutiner för min unimodem halv duplex ljudenhet
 • hur man helt radera en hårddisk för gratis
 • hur man fyller en HP 56 bläckpatron
 • hur du tar bort fronten från en Dell stationär 2400
 • hur man läser en HP 9121 diskett från en PC
 • Hur får man en fast skiva av din Mac mini
 • hur du tar bort tangentbordet i en HP Pavilion 5100