Dator > Felsökning gamla datorn start problem

 • Felsökning gamla datorn start problem


 • Liksom flesta delar av utrustning, som din dator blir äldre börjar ofta att uppleva mer problem under normal funktion. Ett av de områden där dessa problem är märkbara är under uppstart problem. Om datorn inte svarar på inledande åtgärderna, visas ett felmeddelande, eller är helt enkelt trög under uppstartsprocessen, behöver du inte kasta ut det än. Några korrigeringar kan behålla en gammal dator med start problem att starta upp ytterligare några år

  omkonfigurera dator för att inte Launch Uppstått Program


  1.
  Anteckna alla program namn som visas i felmeddelanden som kommit upp under uppstartsprocessen. Om datorn startar upp oberoende av felmeddelanden, gå till "Start"-menyn och välj "Kör" när du är i systemet.
  2.
  Boot i "felsäkert läge" Om datorn låser sig och fortsätter inte starta. Starta om datorn och när systemet är att försöka starta upp, kontinuerligt tryck på "F8" knappen tills "Avancerat" visas. Pil ner för att "Felsäkert läge" och tryck på "Enter" för att starta upp systemet.
  3.
  Skriv "msconfig" i "Kör" rutan och tryck på "Enter" för att få upp "System Configuration Utility"-fönstret. Gå till "Start"-fliken och kryssa något av de program som anges i felmeddelanden. Klicka på "OK" knappen för att ta bort dem från start-up process. Detta tar inte bort program från datorn.
  4.
  Starta om datorn. De felmeddelanden för programmen ska vara borta och, förhoppningsvis, datorn startar utan ytterligare frågor.

  datorn inte startar alls


  1.
  Boot du datorn i felsäkert läge genom att trycka "F8" som systemet startar och välja "Felsäkert läge" från menyalternativen. Du bör fortfarande kunna komma åt "Felsäkert läge".
  2.
  Återställa en tidigare version av operativsystemet med hjälp av "System Restore Tool" om start-up-problem har just igång. Access "Systemåterställning" genom att gå till "Start" menyn, "Tillbehör" mappen "System Tools" mapp och klicka på "Systemåterställning. "Klicka på" Återställ datorn till en tidigare tidpunkt "och" Nästa "för att se tillgängliga" återställningspunkter "för ditt system. Välj en av återställningspunkter för att återgå till en tidigare lagrad kopia av ditt system. Detta eliminerar program som du nyligen har hämtade som kan orsaka datorns uppstart problem.
  3.
  Kontrollera BIOS-inställningarna på datorn. För att komma in i BIOS, starta om datorn och vänta på meddelandet som säger "Tryck på [X] to enter setup" ska visas på skärmen. nyckeln som anges i stället för "X" varierar mellan operativsystem och datortillverkare. Tryck oavsett knappen på datorn listor och kommer du till BIOS. Klicka på "BOOT" och titta på boot enheter som visas på skärmen. Kontrollera att datorns hårddisk är på toppen av startlistan. Om inte, ändra ordningen genom att följa anvisningarna i den högra rutan i BIOS skärmen för att göra den första enheten i startlistan. Starta sedan om datorn. Om startordningen var frågan, bör du starta utan problem.


Previous:nothing Next:hur du kan få ett nytt slut på en bärbar dator sladd

Relaterade artiklar


 • Hur lägger jag till en Dell-skrivare utan skiva?
 • hur man återställer en HP f4235 skrivare
 • hur man kan spara batteri på din Mac
 • hur man uppgradera min Sony Vaio
 • hur man blandar låtar tillsammans på en CD
 • hur du gör din flash-enhet en Virtual PC
 • hur man byter en UPS
 • hur du uppgraderar TravelMate 3200 minne
 • hur till vända på en HP 6510 bluetooth
 • hur man installerar en Lucent vinna modem