Dator > hur du ansluter två bärbara datorer med en korsad kabel

 • hur du ansluter två bärbara datorer med en korsad kabel


 • Crossover kablar gör ansluta två datorer förvånansvärt enkelt. Om du behöver överföra data från en bärbar dator till en annan, med en korskopplad kabel är den bästa lösningen. När du använder en korsad kabel för att ansluta två bärbara datorer finns det ingen anledning för otaliga disketter och USB-enheter, kan du omedelbart skicka data, och därmed ta ut stressen i överföring av data från laptop till laptop. Se bara till att bärbara datorer är avstängda innan du hanterar alla sladdar och kablar

  Du behöver:. .
  Bärbara datorer
  Nätverkskort.
  CAT5 korsad kabel.


  1.
  Stäng av bärbara datorer innan du börjar processen. Båda bärbara datorer måste bort för att förhindra elektriska stötar.
  2.
  Se till att både bärbara datorer har nätverkskort installerat. Nätverket kortet används för att ansluta kabeln till båda bärbara datorer. Du kan köpa nätverkskort på din lokala elektronik-eller datorbutik.
  3.
  Anslut ena änden av CAT5 kabeln till en av nätverkskort i båda laptop. Du kan ansluta alla slut på nätverkskortet. En CAT5 korsad kabel är den enda kabel som kommer att arbeta för detta projekt. En standard CAT5 kommer inte att fungera. Dess måste vara en CAT5 korsad kabel.
  4.
  Anslut den andra änden av kabeln till den andra nätverkskortet i den andra datorn. Kom ihåg att något slut gå i någon nätverkskort.
  5.
  Vrid båda bärbara datorer. Du kan slå på bärbara datorer en efter en eller samtidigt. På bärbara A (den till vänster om er), klicka på "Start". Högerklicka på "Den här datorn" väljer du "Egenskaper. "Ett fönster kommer att dyka upp.
  6.
  Välj fliken" Datornamn ". Laptop A kommer att visas som "ARBETSGRUPP" i fältet "Arbetsgrupp" box. (Tänk på, beroende på din laptop det kan heta något annat. ) Nu ska du kontrollera laptop B (den till höger om dig) att se om Workgroup matcher laptop A. Gör samma sak du har gjort på laptop A till B. laptop
  7.
  Klicka på "Ändra" på bärbara B, efter att klicka på "Computer Name"-fliken i "Egenskaper". Skriv in det ord som är noterat på laptop A i arbetsgruppen rutan. Om bärbar dator En sa "WORKGROUP" i arbetsgruppen rutan "WORKGROUP" i arbetsgruppen rutan på bärbara B. Se arbetsgruppens namn matcher på både bärbara datorer. När du skrivit in Workgroup namn, klicka "OK".
  8.
  Klicka på "OK" en andra gång. Ett fönster öppnas som visar att du måste starta så att ändringarna börjar gälla. Klicka på "OK". Enligt Leeindy. com, ett fönster öppnas som frågar om du vill starta. Klicka på "Ja. " Detta kommer att starta om datorn B. Efter den startar gå tillbaka till "Egenskaper" och välj "Computer Name"-fliken för att kontrollera att arbetsgruppens namn matcher på både bärbara datorer. Klicka på "OK" på både bärbara datorer för att stänga "Egenskaper" lådor.
  9.
  Klicka på "Start" och välj sedan "Den här datorn". Du kan göra detta på någon laptop. Om du överför data från laptop A till bärbar dator B, kommer du att göra detta på laptop A eller vice versa. Ett fönster öppnas upp, en förteckning över hårddiskar på datorn. Högerklicka på den enhet du vill använda för att överföra filer från en bärbar dator till en annan. Välj "Delning och säkerhet. " Leeindy. com anges att en ruta kommer att dyka upp som varnar dig om risken för fildelning. Du kommer sedan på en uppsättning av påståenden som verifierar att du förstår risken för att dela filer men du ändå vill överföra. Välj "Aktivera fildelning. " När du har valt, klicka på "OK".
  10.
  Välj "Dela ut den här mappen på nätverket" på laptop A (en på vänster). Du kan tillåta laptop B komma åt dina filer genom att välja "Tillåt att användare på nätverket komma åt filer" och sedan på "OK". Enligt Leeindy. com kommer en hand att hålla den valda hårddisken, vilket tyder på att det nu delas mellan båda datorerna. Dubbelklicka på hårddisken, du kan dela vissa mappar genom att högerklicka på mappen och välja "Dela och säkerhet. " Det kommer då att ta dig till en uppsättning alternativ, så att du kan dela filer baserat på dina inställningar.
  11.
  Klicka på "Start" och välj sedan "Min dator" igen, på laptop A. På vänster sida i fönstret, välj "Mina nätverksplatser" och sedan på "Visa datorer i arbetsgruppen. " Gå till "Visa datorer i arbetsgruppen" kan du se de bärbara datorer som är anslutna. Till exempel, medan du arbetar på en bärbar dator A du se både bärbara A och B laptop i "Visa datorer i arbetsgruppen" sektionen. Det kan ta 15 minuter för både bärbara datorer att komma upp på skärmen. Du kan visa mappar och filer som delas mellan de två bärbara datorer. Du kan nu börja dela filer och mappar.


Previous:nothing Next:hur du skriver ut från en HP laptop

Relaterade artiklar


 • hur man köper en ersättare stationär eller bärbar
 • hur du lägger till effekter till min dator mic
 • Epson utskrift tutorials
 • hur man fixar en enhet USB-skrivare som inte är erkända
 • hur man rengör en Canon S900 skrivare
 • hur man byter en Panasonic Toughbook modem
 • hur du tar bort en scanner drivrutin
 • hur man återställer Kodak 5300 bläcknivåer
 • hur man använder ett Memory Stick PRO med en Vostro 1500
 • hur du ändrar inställningarna synaptics från pekplattan trådlös mus