Dator > Epson utskrift tutorials

 • Epson utskrift tutorials


 • Kanske en av de största huvudvärk i desktop publishing är att få dina bilder att se ut som de gör på skärmen. Om du nyligen har investerat i en hög kvalitet Epson-skrivare, kan du finna dig besviken i sin produktion. Däremot ligger frågan inte i skrivaren, utan snarare arbetsflödet används för att få en bild från idé till tryck. För att få närmast från skärm till utskrift matcher, du behöver en riktigt kalibrerad bildskärm, en förståelse för skrivare profiler, och en stor bildredigeringsprogram som Photoshop.

  Du behöver:
  skruvmejsel

  kalibrera bildskärmen

  kalibrering och profilering bildskärmen hjälpmedel för att uppnå konsekvent screen-to-print färgblandningar. . Det bästa du kan för att få den bästa matchningen är att investera i en kolorimeter och kalibrering, men det kan vara ganska dyra. Det finns gratis kalibrering guider som finns tillgängliga online, om de inte är lika exakt som en kolorimeter. För en LCD-bildskärm, de rekommenderade skärmskalibrering inställningar Gamma 2. 2, "native white point" färgtemperatur, och 100 cd/m2 mål luminans. Kontrollera och kalibrera din skärm regelbundet.

  Software Färginställningar

  Använda Photoshop, tillgång "Color Settings" i menyn Redigera. För din arbetsyta, ställa in RGB-profil till antingen Adobe RGB eller ProPhoto RGB. Använd inte sRGB eftersom färgrymden är mindre än det färgomfång många Epson-skrivare och du onödan begränsa dina färgval. De andra alternativen för arbetsutrymmet är inte viktigt eftersom du kommer att arbeta med RGB-bilder. Medan du är i Färginställningar, är det en bra idé att kontrollera alla matchande profiler och Saknade profiler lådor så att Photoshop kommer att varna dig att eventuella problem när de sker.

  skärmkorrektur bilder

  Photoshop har en praktisk funktion som gör att du kan förhandsgranska din bild som den ser ut på papper. Att skärmkorrektur en bild gå till "Visa", "Proof", "Setup" och sedan "Custom". Ställ in enheten för att emulera från den nedrullningsbara listan. Att känna din Epson-profiler som levereras kommer väl till pass här, kolla din instruktionsbok för en lista med namn profil. Ta bort markeringen från rutan bredvid Bevara RGB-värden, och markerar kryssrutan för att Simulate Paper Color.

  Ställa återgivningsmetod är lite knepigt. I de flesta fall kommer du antingen vill ställa in återgivningsmetod att Perceptual och avmarkera från Black Point Compensation, eller du vill ställa in återgivningsmetod att Relativt färgläge och kontrollera Svartpunktskompensation. Den enda praktiska råd är här för att se din bild med båda inställningarna och välj behagligare alternativ. För mer information om återgivningsmetoder och hur färgskala spelar en roll i utskrift, se artikeln i Resurs.

  Skriv ut

  Efter bildskärmskorrektur din bild, gå till "File" och "Skriv ut med förhandsvisning "(i CS2) eller" Skriv ut "(i CS3 och CS4). Gå till området Alternativ och ställa in Color Handling till "Let Photoshop Bestäm Colors" (i CS2) eller "Photoshop Hanterar Colors" (i CS3 och CS4). Ställ in skrivaren profil menyn till lämplig profil. Återigen, kolla din manual för Epson papper "profil namn. Om du använder en tredje part papper, hämta och installera rätt profil (vanligtvis finns på papperet tillverkarens webbplats) före utskrift. Välj inte en arbetsyta profil, till exempel Adobe RGB, i skrivarprofilen menyn. Nästa ställa återgivningsmetod meny baserad på din bildskärmskorrektur.

  När alla alternativ är inställda, klicka på "Skriv ut" och sedan "Egenskaper" knappen för att öppna lådan skrivardrivrutinen. Välj rätt medietyp för dina papper. Epson papper kommer att visas i Media menyn Typ, men om du använder en tredje part papper, se rekommendationen ingår med sina profiler. Ställ Color menyn "Color" och Mode till "Custom".

  Till sist anger du avancerade inställningar för drivrutinen. Stäng av skrivaren Color Management, annars Photoshop och skrivaren kommer att kämpa för att hantera färger som kan leda till oväntade resultat. Ställ in Utskriftskvalitet. För glättade utskrifter, använd 2880 dpi och för matt utskrifter användning 1440 dpi. Det rekommenderas att du tar bort kontrollerna från High Speed, Vänd vågrätt, minsta detalj, och Kantutjämning. Du kanske vill klicka på "Spara Inställningar" och titel inställningarna så att du snabbt kan komma åt dessa alternativ nästa gång du skriver ut.


Previous:nothing Next:hur du aktiverar Fn knapparna på din thinkpad

Relaterade artiklar


 • AM2 vs AM2 + kompatibilitet
 • hur man byter en Phoenix BIOS
 • hur du tar bort iMac minne
 • vad en super dator kan göra?
 • hur man kan ansluta datorer till tv-skärmar
 • vad är laserskrivare toner?
 • hur man kan minska visa storleken på en Dell platt bildskärm
 • hur man kan återställa filer på mybookworld
 • hur man väljer ett foto scanner
 • Zip-enhet instruktioner