Dator > hur man installerar en Compaq moderkort

 • hur man installerar en Compaq moderkort


 • Som datorer blir mer tillförlitliga, blir behovet av större reparation av maskinvara mindre troligt. Men strömspikar, blixtnedslag och överhettning kan fortfarande orsaka komponentfel i stationära datorer, vilket kan leda till moderkortet utbyte. Luftflöde är viktigt att hålla det inre av ärendet cool också, och uppbyggnaden av damm på datorns moderkort kan minska, då fläkten förmåga att hålla saker kallt och leda till komponentfel. Behovet av att förbättra en dators prestanda kan också vara ett skäl för att uppgradera ett moderkort, och stegen är samma som ersätter en som har misslyckats.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Anti-statiskt armband.
  Burk med tryckluft.
  Ersätter moderkortet.


  1.
  Koppla loss kablar och kontakter från datorn och lägg dem på ett hårt underlag. Ta bort sida av fodralet som tillåter åtkomst till insidan av datorn. Inspektera insidan av ärendet till anteckna kabelanslutningarna och placering. Fäst anti-statiskt armband på din handled och metallram datorns hölje. Använd Canned Air att blåsa ur allt damm byggs upp från insidan av ärendet.
  2.
  bort anslutningarna strömmen från moderkortet och andra komponenter som t. ex. hårddiskar och CD-enheter. Dra kablarna ur vägen av ärendet öppning. Ta bort alla fläkt vanten och minnet från det gamla moderkortet. Koppla bort alla anslutningar fall fan, fall monterade USB-kontakter eller kortläsare anslutningskablar. Ta försiktigt bort fläkten och kylflänsen från toppen av processorn. Ta bort processorn mycket noggrant genom att släppa hållaren och lyft det är gratis i kanterna. Undvik att röra vid stiften på undersidan av processorn.
  3.
  Gör detaljerade anteckningar om placeringen, ordning och färgen på datorns framsida kontakter, som matar strömbrytaren, makt och hårddisk belysning och reset-knappen. Notera vilken färg har installerats som stift och vilken ordning de färgade trådarna var i. Ta loss frontpanelen kontakter från moderkortet.
  4.
  Ta bort fästskruvarna runt ytterkant moderkort. Ta bort eventuella extra skruvar från insidan av styrelsen också. Lyft försiktigt den inre kanten av brädet och dra bort den från baksidan av målet att befria tangentbord, mus och bildskärm kontakter från baksidan. Ställ brädan åt sidan och ren damm eller skräp från den tomma målet.
  5.
  Tillbaka moderkortet i fallet och installera om fästskruvarna. Installera processor, kylfläns och fläkt i det nya moderkortet. Installera om minnet, fläkt och strömkontakter försörjning. Anslut en USB-och kort-anslutningar läsare. Sätt tillbaka frontpanelen kontakterna med dina anteckningar för att se till att placeringen och ordning är korrekta.
  6.
  tillbaka sidopanelen och anslut datorn till din bildskärm, tangentbord och mus. Starta om datorn och kontrollera den nya styrelsen fungerar korrekt. Installera eventuella nödvändiga drivrutiner och programuppdateringar från datorn eller moderkortet tillverkarens webbplats eller från någon CD-skivor som medföljer nya moderkortet.

  Tips och varningar


 • Nya drivrutiner kan förbättra datorns prestanda. Var noga med att kolla efter uppdateringar från tillverkarens webbplats. Använd inte automatiska tredjepartsprogram föraren uppdatera.
 • alltid hålla anti-statiskt armband ansluten mellan din arm och metallhölje. Det tar 3. 000 volt innan en statisk urladdning är synliga medan det bara tar 30 volt för att skada datorkomponenter.

Previous:nothing Next:hur man får gratis eller till låg kostnad datorer

Relaterade artiklar


 • hur man installerar bläckpatronen i Lexmark Z515 skrivare
 • hur man kopierar en HP Scan till Word för redigering
 • hur kontrollerna av RAM på en acer aspire 5580
 • vem som köper tomma bläckpatroner för skrivare?
 • hur man installerar en Dell-skrivare utan en installations-CD
 • den bästa datorn fallet fans
 • hur du använder HP Photosmart c5240
 • om hur du kör via USB-kabel
 • Faxa via en telefonkabel
 • hur man diagnostisera maskinvaruproblem